Cinia tukee Tapio Lehtisen maailmanympäripurjehduksia puhtaamman ympäristön puolesta

Cinia on solminut vuoteen 2024 asti kestävän yhteistyökumppanuuden valtameripurjehtija Tapio Lehtisen kanssa. Lehtinen toimii ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi kantaen huolta merten tilasta ja myös Cinia keskittyy vastuullisuustoiminnassaan ympäristön kannalta kestävällä tavalla toimimiseen.

Cinia tukee valtameripurjehtija Tapio Lehtistä hänen kilpailuissaan maailman ympäri. Lehtinen osallistuu lähivuosina kahteen eri maailmanympäripurjehduskilpailuun: Golden Globe Race 2022 on yksinpurjehdus ja Ocean Globe Race 2023 purjehditaan 12-hengen tiimin kanssa. Molemmat kilpailut purjehditaan perinteisillä veneillä perinteisin menetelmin – nykyaikaisen digitaalisen ja satelliitti­teknologian käyttö sallitaan vain hätätapauksessa.

Tapio Lehtinen tunnetaan parhaiten vuoden 2018 Golden Globe Race -purjehduksesta, jossa kahdeksastatoista osallistujasta vain viisi pääsi maaliin. Lehtinen tuli maaliin viimeisenä 322 päivää lähdön jälkeen, veneen pohja täynnä vauhtia hidastaneita hanhenkaulakotiloita.

– Tapio on esimerkki sinnikkyydestä ja suomalaisesta sisusta. Sitäkin tärkeämpää meille on hänen edistämänsä asiat, joihin myös me Cinialla uskomme. Hyvinvoiva ympäristö on yksi Cinian vastuullisuusteemoista ja haluamme olla mahdollistamassa Tapion toimintaa paremman tulevaisuuden puolesta, kertoo Cinian toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila.

Merten muutos herätti toimimaan

Ensimmäisen kerran maailman ympäri vuonna 1981 purjehtinut Tapio on vuosien varrella nähnyt merten saastumisen ja ilmastonmuutoksen omin silmin. Hän haluaa tehdä töitä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi, luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi ja merten suojelemiseksi. Viimeisimmässä kilpapurjehduksessa Tapiolla oli 322 päivää aikaa miettiä maailmaa ja kilpailun ratkettua ei tarvinnut enää sijoitustakaan jännittää.

– Reissun aikana totesin sen dramaattisen muutoksen mitä merillä on tapahtunut neljänkymmenen vuoden aikana. Siellä on merkittävästi vähemmän lintuja, merinisäkkäitä ja valaita. Se on seurausta siitä, että kalojen määrä on romahtanut. Siihen tärkeimmät syyt ovat ilmastonmuutoksen aiheuttama merien happamoituminen ja hallitsematon ryöstökalastus, Lehtinen kertoo.

Tällä kertaa Lehtinen lähtee purjehdukselle uuden pohjamaalin ja uusien tavoitteiden siivittämänä. Tulevissa kilpailuissa hän haluaa nostaa esille huolen valtameren ja ilmaston tilasta sekä tarjota ratkaisuja tilanteen parantamiseksi.

– Halusin yhteistyökumppaniksi yrityksiä, jotka tavalla tai toisella tarjoavat ratkaisuja matkalla kohti hiilineutraalia kiertotalousyhteiskuntaa. Cinia on minulle mieluinen yhteistyökumppani, koska digitalisaation täysimääräinen hyödyntäminen ja uusien innovatiivisten ratkaisujen jatkuva etsiminen vapauttaa valtavasti resursseja ja poistaa ympäristön kannalta haitallisia prosesseja, Lehtinen sanoo.

Cinia tukee ympäristötaistelua

Cinia keskittyy vastuullisuustoiminnassaan nyt erityisesti ympäristön kannalta kestävällä tavalla toimimiseen ja lähti siksi mukaan Lehtisen kumppaniksi. Myös Cinian oma toiminta edistää vähäpäästöisiä ja ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja.

Cinia kehittää ratkaisuja muun muassa vähentämään liikkumisten tarvetta ja liikenteen päästöjä. Cinian tarjoamilla ohjelmisto-, kyberturvallisuus- ja tietoverkkopalveluilla voidaan myös tehostaa yhteiskunnan toimintaa ympäristöystävällisemmäksi esimerkiksi logistiikkaa tehostavilla ratkaisuilla ja ympäristön kuormittumisen huomioivilla teknologiavalinnoilla.

– Tapion viimeisintä matkaa muistellen voisikin sanoa, että poistamme digitaalisia hanhenkauloja, jotta asiakkaidemme ja yhteiskunnan tarvitsemat kriittiset palvelut toimivat sujuvasti, Knaapila sanoo.

 

Cinia Oy tarjoaa turvallisia korkean käytettävyyden tietoverkko-, kyberturvallisuus- ja ohjelmistoratkaisuja. Toimintamme perustana on vankka asiantuntemus modernista sovelluskehityksestä, tietoverkkoteknologioista ja kriittisistä toimintaympäristöistä.

Noin 15 000 reittikilometrin laajuinen optinen kuituverkkomme C-Lion1-merikaapeleineen mahdollistaa nopeimmat tietoliikenneratkaisut Keski-Eurooppaan sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. Yhdistämällä omia ja kumppaniemme palveluja toteutamme luotettavia kokonaisratkaisuja, jotka mahdollistavat asiakkaidemme digitaaliset menestystarinat. www.cinia.fi