20 kaupungin rajapyykki lähestyy – Elisa avasi 5G-verkon nyt Raumalle

Elisan 5G-verkko on laajentunut nopeasti Satakunnassa, kun uuden teknologian verkkoja on muutaman kuukauden sisällä avattu ensin Poriin ja nyt Raumalle. Rauman verkko kattaa avautuessaan suurimman osan kaupungista ja verkko täydentyy kuluvan kevään aikana.

Elisa avasi 17. 5G-verkkonsa Raumalle tällä viikolla. Verkko kattaa Rauman keskustan ja Vanhan Rauman alueen, sekä muun muassa Tarvonsaaren, Nummen, Kompin, Pidesluodon, Syvärauman, Kappelinhuhdan ja Pikku-Kinnon alueet. Kevään aikana verkko laajenee miltei koko Rauman alueelle.

5G:n näkyvin hyöty kuluttajille ovat jopa 10 kertaa aiempaa nopeammat yhteydet. Tämä ja 5G-verkon lyhyt viive mahdollistavat aivan uudenlaisia palveluja esimerkiksi viihteen ja pelaamisen alueilla. Perinteisen mobiiliyhteyden lisäksi 5G:tä voi käyttää myös kotona kiinteän yhteyden korvaajana.

– Elisa 5G Kotinetti on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi silloin kun kuituyhteyttä ei ole jostain syystä saatavilla tai 4G-verkko ei riitä palvelemaan koko perheen tarpeita. 5G-verkko mahdollistaa jopa gigan yhteyden perheenjäsenten käyttöön, Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen sanoo.

Mutta ei 5G ole vain kuluttajia varten. Sen hyödyt on havaittu myös yritysmaailmassa.

– Rauman alueella on paljon teollisuuden yrityksiä, jotka hyötyvät vaikkapa 5G:n mahdollistamista privaattiverkkoratkaisuista. 5G tuo erilaiset etäohjausta-, -monitorointia sekä IoT:ta hyödyntävät ratkaisut osaksi kaiken kokoisten yritysten arkipäivää, Laukkanen jatkaa.

Elisa on avannut 5G-verkkoja tähän mennessä Helsinkiin, Vantaalle, Espooseen, Tampereelle, Jyväskylään, Lahteen, Ouluun, Turkuun, Kuopioon, Poriin, Kouvolaan, Vaasaan, Seinäjoelle, Kuusamoon, Joensuuhun, Raisioon ja Raumalle. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa toi ensimmäisenä operaattorina myyntiin 5G-päätelaitteet ja liittymät keväällä 2019, ja myy tällä hetkellä asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä 300 Mbps-, 600 Mbps- ja 1 Gbps-nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj