5G-laitteiden myynti kasvoi lokakuussa kohisten – Myös tietokoneet kävivät kaupaksi ennätystahtiin

Lokakuun aikana 5G-puhelimien myynti kasvoi edelleen merkittävästi. Myydyimmäksi puhelimeksi nousi Samsung Galaxy A51 5G, joka paransi syyskuun sijoitustaan pykälällä. Suosiossa viime aikoina ollut OnePlus Nord 5G löytyy tällä kertaa listan sijalta 5. Tietokoneiden myynti kasvoi peräti 40 prosenttia viime vuoden lokakuuhun verrattuna.

Kuluttajien kiinnostus 5G-puhelimia kohtaan kasvaa jatkuvasti ja samaan aikaan markkinalle vyöryy uusia laitteita kaikissa hintaluokissa. Asiakkailla on valittavissaan jo kymmeniä malleja.

“Lähes kaikki uudet puhelimet ovat jo nyt 5G-puhelimia. Edullisimmillaan sellaisen saa alle 350 eurolla. Telian myymistä puhelimista jo kolmannes edustaa viimeisintä teknologiaa ja lokakuun listalla jopa myydyimmäksi nousi Samsung Galaxy A51 5G”, Telia Finlandin laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen kertoo. 
 
“Applen uutuuspuhelimien myynti alkoi kuun lopussa ennätyksellisen vilkkaasti, joten ne nousevat varmasti jatkossa listoille. Yrityspuolella Apple iPhone 12 Pro nousi heti sijalle 10. Lisää iPhone-uutuuksia tulee myyntiin 6.11”, Vuorinen ennakoi.
 
Telian kierrätyskontti on kiertänyt viimeisten viikkojen ajan ympäri Suomea keräämässä vanhoja kännyköitä.
 
“Telia Recycled-kierrätyspuhelinten myynti jatkaa myös kasvuaan. Lokakuussa myydyimpiä kierrätyslaitteita olivat iPhone 8 ja iPhone X”, Jussi Vuorinen kertoo.
 
Suosituimpia älykelloja olivat lokakuussa nettiyhteydellä varustetut laitteet, joita löytyy myydyimpien älykellojen listalta peräti puolet. Applen uutuuskellot valloittivat kärkisijat ja myydyin älykello oli Apple Watch Series 6 GPS + Cellular.
 

 
Kotona viihtymiseen panostetaan erityisesti tällä hetkellä
 
Kodinlaitteiden myynti on sujunut hyvin ja etenkin tietokoneiden kysyntä on kasvanut syksyn aikana.
 
“Tietokoneiden myynnissä on tapahtunut kasvua viime vuoden lokakuuhun verrattuna jopa 40 prosenttia. Kuluttajat hankkivat laajasta yli 200 tietokoneen valikoimasta hyvinkin erilaisia malleja ja useisiin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi 4G-yhteydellä varustetut läppärit ovat kiinnostaneet”, Vuorinen kuvailee.
 
Televisioiden myyntitilastoissa näkyy etenkin suurten ruutujen suosio tällä hetkellä.
 
“Lokakuun myydyimpien televisioiden listalla 70-tuumaiset ja jopa suuremmat ruudut ovat selvästi kasvattaneet suosiotaan. Olohuone on kodin keskipiste, johon halutaan panostaa mahdollisimman isolla ja laadukkaalla televisiolla”, kertoo Jussi Vuorinen.
 
“Suoratoistopalveluiden kasvanut tarjonta varmasti osaltaan nostaa myös uusien televisioiden kysyntää. Onhan se mukavampi katsella leffoja ja sarjoja huipputerävältä ruudulta, kuten jokainen tietää”, Vuorinen naurahtaa.
 
 
Lokakuun myydyimmät puhelimet kuluttajille (suluissa syyskuun sijoitus)
1 (2)   Samsung Galaxy A51 5G
2 (4)   Samsung Galaxy A20e
3 (1)   Apple iPhone 11
4 (-)    Samsung Galaxy A20s
5 (3)   OnePlus Nord 5G
6 (5)   Samsung Galaxy A41
7 (7)   Apple iPhone SE (2020)
8 (10) Samsung Galaxy A21s
9 (-)   Motorola G9 Play
10 (6) Samsung Galaxy A51
                  
Lokakuun myydyimmät älykellot kuluttajille (suluissa syyskuun sijoitus)
1 (1)   Apple Watch Series 6 GPS + Cellular
2 (-)    Apple Watch Series 6 GPS
3 (3)   Samsung Galaxy Watch Active 2 4G
4 (10) Huawei Watch GT 2
5 (5)   Samsung Galaxy Watch 4G
6 (4)   Apple Watch SE GPS + Cellular
7 (-)    Suunto 5 G1
8 (-)    Suunto 7
9 (2)   Samsung Galaxy Watch 3 4G
10 (-)  Honor Watch Magic 2
 
Lokakuun myydyimmät puhelimet yrityksille (suluissa syyskuun sijoitus)
1 (1)   Samsung Galaxy A40
2 (4)   Apple iPhone SE
3 (3)   Apple iPhone 11
4 (2)   Samsung Galaxy A51
5 (6)   Samsung Galaxy A20e
6 (9)   Samsung Galaxy Xcover 4s
7 (8)   Samsung Galaxy A71
8 (7)   Nokia 7.2
9 (-)    Samsung Galaxy A41
10 (-)  Apple iPhone 12 Pro
 
 
 

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.