5G-puhelimet tekivät läpimurron vuonna 2020 – joulumyynti oli ennätyksellinen

Kuluneen vuoden aikana 5G-puhelimet tekivät todellisen läpimurron, kun myynti kasvoi nollasta 30 prosentin osuuteen. Myydyin malli oli OnePlus Nord 5G. Älykellojen ja -rannekkeiden myynti kasvoi vuoden takaisesta yli 60 prosenttia.

“Puhelinten myynti pysyi edeltävän vuoden tasolla ja erityisesti 5G-puhelimet kasvattivat rajusti suosiotaan. 5G-puhelinten osuus kaikesta Suomen puhelinmyynnistä kasvoi lähes nollasta jopa 30 prosenttiin. Tällaista kehitystä osattiin ennakoida”, Telia Finlandin laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen kertoo.

Joulukuussa myydyimmäksi puhelimeksi nousi tuttuun tapaan Samsung Galaxy A20e. Kolmen kärkeen mahtui myös kaksi 5G-puhelinta.

“Joulumyynti oli ennätystasolla, kun lahjapaketteihin hankittiin kovia täytteitä. Galaxy A20e on edullisen hinnan vuoksi ollut suosittu hankinta lasten ensipuhelimeksi”, kertaa Vuorinen.

Verkkokaupan suosio kasvoi poikkeuksellisena vuonna tasaisesti.

“Verkkokaupan rooli asiakkaiden ostoksissa on kasvanut huimasti. Telian marras-joulukuun laitemyynnistä yli kaksi kolmasosaa tuli verkkokaupan ja etätoimitusten kautta”, taustoittaa Jussi Vuorinen.

Alkavan vuoden megatrendi on kierrätys

Kuluttajat ovat varustaneet kotejaan kuluneen vuoden aikana etätöihin ja panostaneet vapaa-ajalla viihtymiseen. Etenkin älykellojen suosio on ollut huimaa.

“Älykellojen ja -rannekkeiden myynti kasvoi vuoden takaisesta yli 60 prosenttia ja liittymällä varustettujen eSIM-kellojen jopa 74 prosenttia. Tässä näkyy asiakkaiden kiinnostus oman liikunnan, unen ja hyvinvoinnin seuraamiseen. Kellojen valikoima on kasvanut ja jokaiselle löytyy sopiva”, kertoo Vuorinen.

Alkavan vuoden aikana tekniikka kehittyy edelleen ja 5G-verkkoja laajennetaan ympäri Suomea. Mitä näkyy Jussi Vuorisen kristallipallosta?

“Tekniikan kehitys ja 5G:n yleistyminen on kiistaton fakta, eikä sitä tarvitse kristallispallosta ihmetellä. Merkityksellisin trendi on kuitenkin kestävän kehityksen yhä suurempi vaikutus kuluttamiseen. Tänä vuonna näemme paljon uusia palveluja, joilla kuluttajat saavat laitteen käyttöönsä entistä helpommin ja sujuvammin – oli se sitten uusi tai tietoturvallisesti uudelleen käyttöön kunnostettu. Esimerkiksi Telian Vaihtodiili ja Recycled -puhelimet ovat pieni alku tälle muutokselle, johon koko Telia Company on isosti sitoutunut.”

Joulukuun myydyimmät puhelimet kuluttajille (suluissa marraskuun sijoitus)       

1 (1)     Samsung Galaxy A20e
2 (7)     Samsung Galaxy A51 5G
3 (10)   Apple iPhone 12 Pro Max 5G
4 (5)     Apple iPhone 11
5 (6)     OnePlus Nord 5G
6 (5)     Apple iPhone 12 Pro 5G
7 (9)     Samsung Galaxy A41
8 (8)     Samsung Galaxy A51
9 (-)     OnePlus Nord N100
10 (-)   Samsung Galaxy A20s

Joulukuun myydyimmät älykellot kuluttajille (suluissa marraskuun sijoitus)       
1 (4)     Apple Watch Series 6 GPS + Cellular
2 (-)     Apple Watch Series 6 GPS
3 (2)     Samsung Galaxy Watch Active 2 4G
4 (-)      Samsung Galaxy Watch 4G
5 (9)     Apple Watch SE GPS + Cellular
6 (1)     Huawei Watch GT2e
7 (-)     Honor Magic Watch
8 (10)   Garmin Vivomove 3S Sport
9 (3)     Huawei Watch GT2
10 (7)   Suunto 3

Joulukuun myydyimmät puhelimet yrityksille (suluissa marraskuun sijoitus)
1 (6)     Nokia 5.3
2 (1)     Samsung Galaxy A40
3 (2)     Apple iPhone SE
4 (3)     Apple iPhone 11
5 (7)     Samsung Galaxy A20e
6 (4)     Samsung Galaxy A51
7 (5)     Samsung Galaxy Xcover 4s
8 (9)     Samsung Galaxy A41
9 (-)     Samsung Galaxy A71
10 (-)   Samsung Galaxy S20 FE LTE
 
Vuoden 2020 myydyimmät puhelimet
1          Samsung Galaxy A20e
2          Apple iPhone 11
3          Apple iPhone SE (2020)
4          OnePlus Nord 5G
5          Samsung Galaxy A40
6          Samsung Galaxy A51 5G
7          Samsung Galaxy A51
8          Samsung Galaxy S10
9          Huawei P Smart
10        Apple iPhone 7

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.