5G-puhelinten myynti puhkaisi viime viikolla 50 prosentin haamurajan

5G-puhelinten myynti on kasvanut vauhdilla koko syksyn ajan. Viime viikolla niiden myynti kipusi ensimmäisen kerran yli 50 prosenttiin kaikesta puhelinmyynnistä Telia kaupoissa ja Telian verkkokaupassa.

 ”5G-puhelinten suuri suosio on yllättänyt meidät. Verkkopeiton nopea kasvu ja 5G-puhelinvalikoiman reipas laajeneminen ovat saaneet suomalaiset liikkeelle”, Telian laiteliiketoiminnan johtaja Jussi Vuorinen arvioi.

”Tekniikka kehittyy koko ajan. Samalla on hyvä muistaa, että 5G-puhelimella voi hyödyntää kaikkia 4G-verkon ominaisuuksia. Sekin on tarpeen, sillä vaikka 5G-verkko rakentuu vauhdilla, niin kestää vielä vuosia, ennen kuin se kattaa koko maan”, Vuorinen korostaa.

 Edullisimpien 5G-puhelinten hinnat ovat pudonneet jo alle 300 euroon. Uusia malleja vyöryy markkinoille jatkuvasti, ja Vuorinen arvelee, että 5G-puhelinten osuus myydyistä kännyköistä kasvaa edelleen vauhdikkaasti.

Vaikka edulliset mallit ovat vauhdittaneet 5G-puhelinten kauppaa, käy myös IPhonen uutuusmallin ja Samsung S20:n kauppa vilkkaasti.

5G-verkot nousevat vauhdilla

 Operaattorit rakentavat kilvan 5G-verkkoa, jonka piirissä on jo lähes kaksi miljoonaa suomalaista. Telian verkko on noussut jo 44 paikkakunnalle, ja rakentaminen jatkuu Vuorisen mukaan kiivaana.

 ”Näemme vasta ujon kajastuksen siitä, miten perusteellisesti 5G mullistaa digitaalisen yhteiskunnan perusteita. Siinäkin mielessä 5G-puhelimen hankinta on varma valinta. Puhelimen käyttäjä voi hyödyntää täysimittaisesti kaikki uudet palvelut”, Vuorinen pohdiskelee.

 Älypuhelimen käyttäjälle 5G-verkko näkyy nopeuksien kasvuna, parempana tiedonsiirtonopeutena ja pienempänä viiveenä.

 ”5G-puhelimen käyttö on monella tavoin edeltäjiään sujuvampaa: latausnopeudet ovat suurempia ja kapasiteettia löytyy ruuhkatilanteissa paremmin, minkä ansiosta dataa kuluttavat mobiilisovellukset toimivat sujuvammin. Pienempi viive taas mahdollistaa esimerkiksi nopeamman reagoinnin pelaajille”, Vuorinen tiivistää.

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.