5G vauhdittaa etätyöntekoa – nyt myös Levin etätyöskentelytiloissa

Koronapandemian liikkeelle sysäämä työn murros on korostanut luotettavien yhteyksien ja turvallisten työtilojen merkitystä ympäri Suomea. Levin etätyöskentelytiloissa sähköpostit ja tiedostot välittyvät nyt ripeästi Elisan 5G-yhteydellä. Myös ensimmäiset yksityiset huoneistonomistajat tarjoavat nyt asiakkailleen uuden sukupolven verkkoyhteyttä.

Etätyöstä on muotoutunut yksi 5G-verkon pääkäyttökohteista. Levillä Elisan kattavasta 5G-verkosta pääsee hyötymään muun muassa Innovation Homen vuokraamissa etätyöskentelypisteissä Visit Levin toimitiloissa. Lisäksi ensimmäiset yksityiset huoneistonomistajat ovat ottaneet 5G-yhteyden käyttöön Levin keskustan läheisyydessä.

Reitittimen jakama 5G-yhteys takaa nopean kaistan muun muassa etäpalavereihin ja isojenkin tiedostojen lataamiseen. Yhä useammalla Leville saapuvalla majoittujalla on suunnitelmissaan after skin sijaan nimenomaan työskentely.

– 5G-verkko on nopeasti osoittanut tarpeellisuutensa työelämän murroksessa. Töitä tehdään entistä useammin etänä koko perheen läsnä ollessa ja esimerkiksi mökiltä käsin. Tämä on kasvattanut luotettavien yhteyksien ja turvallisten työskentelytilojen tarvetta. Levillä ratkaisu näihin tarpeisiin on löytynyt nopeasta 5G-yhteydestä sekä vuokrattavista etätyötiloista. 5G:tä on alettu hyödyntää myös mökkihuoneistojen lähiverkoissa. Tällä hetkellä Elisa on ainoa operaattori, jolla on 5G-verkkoa Levillä, kertoo Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola.

– Toimiva nettiyhteys on mökeillä oletusarvo, mutta nykyään matkailijat kysyvät jo ennen varauksen tekemistä, minkä tasoinen verkko on. Näin ollen luotettava ja nopea 5G-yhteys on kilpailuetu ja parantaa vuokrattavan kohteen käyttöastetta myös sesonkiaikojen ulkopuolella, Levin eturinteiden juurelta Levin Kunkusta huoneistoa vuokraava Jari Mäki-Runsas kuvailee.

Jarin vuokraama huoneisto on varustettu 5G-reittimellä, joka jakaa yhteyden kaikille huoneiston lähiverkon laitteille, kuten tietokoneille, tableteille ja puhelimille.

Etätyöarjen vakiintuessa moni suomalainen on työnkuvan ja koronatilanteen salliessa siirtänyt etäkonttorinsa mökille tai kotimaan matkakohteisiin.

– Onnistunut matkailuelämys rakentuu tänä päivänä runsaasta tilasta, luonnonläheisyydestä sekä ennen kaikkea turvallisuudesta. Nämä edellytykset haluamme asiakkaillemme taata nyt ja tulevaisuudessa. Visit Levin kautta matkailijan onnistuu varata sekä majoitus, aktiviteetit että etätyötila, kertoo Visit Levin toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

– Turvalliset ja laadukkaat etätyötilat vastaavat niin paikallisen kuin matkailevankin etätyöntekijän tarpeisiin sekä tukevat suomalaisen matkailun selviytymistä koronapandemian aiheuttamasta murroksesta. Lapissa työskentely onnistuu hienosti ympäri vuoden, jolloin myös lomaviikkojen ruuhkat Lapissa tasaantuvat, kuvailee etätyötiloja vuokraavan Innovation Homen toimitusjohtaja Petra Erätuli-Kola.

5G:n avulla yhteyskaistasta riittää myös muiden perheenjäsenien tarpeisiin, kuten etäkoulunkäyntiin, videoiden katseluun ja pelaamiseen. Levin lisäksi Elisan kattava 5G-verkko löytyy Pohjois-Suomesta jo Rovaniemeltä, Kemistä, Ylläkseltä ja Rukalta.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj