5G-verkko avautui Kärkölään ja Ruovedelle

Elisan 5G-verkko on laajentunut Päijät-Hämeessä Kärkölään ja Pirkanmaalla Ruovedelle. Elisan kattava 5G-verkko on nyt saatavilla kaikkiaan 236 paikkakunnalla Suomessa.

Kärkölässä 5G-verkko palvelee ensimmäisenä kunnan keskustaajamaa sekä Järvelän aluetta. Ruovedellä Elisan 5G on heti laajalti saatavilla Ruoveden keskustan, Jäminkipohjan sekä Murolen alueilla.

Tuoreen tutkimuksen* mukaan 5G-verkosta ovat hyötyneet erityisesti perheet, joissa verkkoyhteyttä käytetään useaan eri tarkoitukseen alkuillan tunteina.

─ 5G-verkon rakentaminen lähti Suomessa liikkeelle Pirkanmaalta, ja nyt lähes kaikki alueen paikkakunnat alkavat olla 5G:n piirissä. Elisan teettämän tutkimuksen mukaan 5G-verkkoon siirtymisestä on ollut erityisen paljon apua niille kotitalouksille, joissa kodin nettiyhteys joutuu koetukselle etätöiden, suoratoiston katsomisen ja verkkopelaamisen myötä. 5G-verkkoon siirtyneet suomalaiset kokevat yhteyden hidastelevan huomattavasti harvemmin, kuin 4G-verkon puolella, kertoo Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G-verkon käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, ja se on erityisen tervetullut alueilla, joissa mobiiliverkon käyttäjämäärä kasvaa. Lisäksi 5G-verkko tuo käyttäjilleen entistä nopeammat mobiiliyhteydet ja on edeltäjiään 3G:tä ja 4G:tä energiatehokkaampi.

Elisan 5G-verkko kattaa yli 87 % suomalaisten asuinpaikoista. Kaikki Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan kuuluvuuskartalta. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista.

 

*Tutkimuksen suunnittelusta, analyysista ja raportoinnista on vastannut Prior. Konsultointi Oy. Tutkimuksen toimeksiantaja on Elisa Oyj. Aineistonkeruu toteutettiin CINT Ab:n hallinnoimilla nettipaneeleilla 12.-14.10.2022. Tutkimuksen vastaajamäärä on 1417 vastaajaa. Kohderyhmänä olivat 15–75-vuotiaat suomalaiset. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 2,6 prosenttia (95 prosentin luottamustaso).

 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2022 oli 2,1 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 600 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi