5G-verkko kasvaa merkittävästi Etelä-Pohjanmaalla – Seinäjoella verkon alueella asuu jo yli 70 % kaupunkilaisista

Elisan 5G-verkko on laajentunut merkittävästi Etelä-Pohjanmaalla, jossa verkko on avattu Alajärvelle, Lapualle ja Kauhajoelle. Samalla Seinäjoen 5G-verkkoa laajennetaan. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 2,5 miljoonaa suomalaista. 

Elisa jatkaa 5G-verkkonsa nopeaa laajentamista ja nyt verkko avautui Alajärvelle, Lapualle ja Kauhajoelle. Kauhajoella verkkoa on rakennettu muun muassa keskustan, Aronkylän, Mattilan, Leilavan, Opaksen, Paunulan, Ikkelän ja Kauran alueille. Verkko laajenee kevään aikana vielä Toivakan, Filppulan ja Vesalan alueille. Lapualla verkko palvelee muun muassa keskustassa,  Koskikylässä, Siirilässä, Välilässä, Kiviristillä, Alapäässä, Ritakivessä ja Ritamäellä, ja Alajärvellä kunnan keskustassa. Myöhemmin kesällä verkko laajenee Alajärvellä Pynttärin suuntaan. 

Lisäksi Elisa kasvattaa Seinäjoelle jo 2019 avattua 5G-verkkoa kevään 2021 aikana. Työ on jo käynnissä ja verkko on laajentunut muun muassa Kivistön, Pajuluoman ja Nurmon alueilla. Myöhemmin kevään verkko laajenee muun muassa Halkosaaren, Veneskosken ja Itikan alueilla. Jo tällä hetkellä kaupunkilaisista yli 70 % asuu Elisan 5G-verkon alueella. 

Koko Suomessa Elisan 5G-paikkakuntia on jo yli 85. Vastikään valmistuneen riippumattoman tutkimuksen mukaan Elisan 5G-verkko on kattavin Suomessa*.

– Asiakastarve on yksi tärkeimmistä kriteereistä, jolla määritämme mihin verkkoa seuraavaksi rakennetaan ja laajennetaan. Etelä-Pohjanmaan alueella käytetään paljon mobiilidataa ja myös yritystoiminta on aktiivista, joten potentiaalisia 5G-käyttäjiä riittää. Usein siirtyminen uuteen mobiiliteknologiaan tapahtuu luonnollisesti samalla kun käydään puhelinkaupoilla. 5G-puhelimia saa jo kaikissa hintaluokissa ja ne ovatkin nousseet myyntilistojen kärkeen asiakkaidemme suosituimpana valintana, Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Niklas Granholm sanoo. 

Kunnille 5G tuo merkittävää hyötyä. 

– Tänä päivänä tiedon täytyy liikkua saumattomasti ja Elisan panostukset Seinäjoelle mahdollistavat entistä paremmat yhteydet. Asukkaamme hyötyvät 5G-verkosta niin työn teossa kuin vapaa-aikana. Hienoa, että Elisa kehittää osaltaan kaupunkimme elinvoiman olosuhteita, toteaa Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa. Myös viive on 5G-verkossa pienempi. 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 

Seinäjoen, Alajärven, Lapuan, Kauhajoen ja muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 

*Boftel Oy. Lisätietoa tutkimuksesta ja tulokset: www.elisa.fi/5g/#tutkimus.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOy