5G-verkko laajeni Maskuun ja Lapinjärvelle – yli 87 % suomalaisista Elisan 5G-verkon piirissä

Elisan 5G-verkko on avautunut Varsinais-Suomessa Maskuun ja Uudellamaalla Lapinjärvelle. Uusi mobiiliverkko tuo kuntien asukkaille ja yrityksille lisää tiedonsiirtokaistaa sekä entistä nopeamman mobiiliyhteyden. Elisan kattava 5G-verkko on nyt saatavilla kaikkiaan 234 paikkakunnalla Suomessa.

Maskussa 5G-verkko palvelee jo laajalti kunnan keskustan alueella. Lapinjärvellä Elisan 5G on ensimmäisenä saatavilla Porlammin alueella.

─ Jatkamme Elisan 5G-verkon laajentamista aktiivisesti, ja nyt entistä laadukkaammat mobiiliyhteydet saapuvat myös Maskuun ja Lapinjärvelle. Iso osa Lounais- ja Etelä-Suomen asukkaista sekä yrityksistä on jo siirtynyt 5G-verkon käyttäjiksi. Uudesta teknologiasta on tullut arkipäivää ja sen ansiosta monet jokapäiväiset asiat, kuten etätyö ja -opiskelu, suoratoisto sekä pelaaminen pyörivät erittäin jouhevasti myös mobiiliverkossa, kertoo Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen.

5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, ja se on erityisen tervetullut alueilla, joissa mobiiliverkon käyttäjämäärä kasvaa. Lisäksi 5G-verkko tuo käyttäjilleen entistä nopeammat mobiiliyhteydet ja on edeltäjiään 3G:tä ja 4G:tä energiatehokkaampi.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G-verkon käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Elisan 5G-verkko kattaa yli 87 % suomalaisten asuinpaikoista. Kaikki Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan kuuluvuuskartalta. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2022 oli 2,1 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 600 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi