Aiempaa pidempi ja suurempi Black Friday kiihdytti laitekauppaa marraskuussa – 5G-puhelin asiakkaiden ensisijainen valinta

Black Fridayn tarjouksia venytettiin tänä vuonna reilun viikon mittaiseksi ja laitemyynti nousikin ennätyslukemiin. Koronan vuoksi verkkokaupan osuus kaikesta myynnistä oli merkittävä. Kuluttajat varustautuvat etäjouluun ja hankkivat kovia täytteitä joulupaketteihin puhelimien, älykellojen sekä kodin elektroniikan muodossa.
 
Myydyimpien puhelinten listalla kärkisijoitukset menivät Samsungin laitteille, joita hankittiin marraskuun aikana runsaasti.
 
“Kuluttajilla on tällä hetkellä selvästi vahva kiinnostus Samsungin ja Applen laitteisiin. Tätä rintamaa pystyy haastamaan vain OnePlus, joka on pysynyt tiiviisti myydyimpien puhelinten listoilla. Kympin kärjen takana Xiaomin puhelimet ovat kasvattaneet suosiotaan”, Telia Finlandin laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen kertoo.
 
5G-puhelinten myynnissä on siirrytty uudelle tasolle. Vuorinen avaa innostuneesti asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutosta.
 
“Marraskuussa 5G-puhelimet saavuttivat uuden merkkipaalun, kun 5G-puhelinten viikkomyynnit nousivat parhaimmillaan yli 50 prosenttiin kaikesta puhelinmyynnistä. Asiakkaiden ensisijainen vaihtoehto on ymmärrettävästi 5G-puhelin, joka on samaan aikaan paras mahdollinen 4G-laite”.

Yrityspuolen myydyimpien puhelinten listaa hallitsivat samaan tapaan Samsung ja Apple.

  
Etäjouluun varustautuminen kasvatti kodin laitteiden myyntiä
 
Tänä jouluna monien lahjapaketista löytyy älykello, joita hankittiin marraskuussa vilkkaasti.
 
“Älykellojen valikoima on laajentunut huomattavasti ja tämä näkyy myydyimpien kellojen listalla. Kympin kärkeen mahtui peräti kuusi eri brändiä. Tuttuun tapaan yhteydellä varustetut älykellot olivat erittäin suosittuja”, kertoo Jussi Vuorinen.
 
Etäjouluun varustautuminen kasvatti kodin laitteiden myyntiä, joka jatkuu vielä joulukuulle. Korona on kurittanut suomalaisia ja kotona viihtymiseen halutaan panostaa aivan erityisellä tavalla.
 
“Kodeista pyritään tekemään mahdollisimman viihtyisiä tällä hetkellä. Hyvänä esimerkkinä on kannettavien tietokoneiden, uusien pelikonsolien ja yhä suurempien televisioiden myynnin hurja kasvu. Pelaaminen, viihteen suurkulutus ja runsaat videopuhelut värittävät tulevaa joulua, joka on poikkeuksellinen etäjoulu”, pohtii Vuorinen.
 
 
Marraskuun myydyimmät puhelimet kuluttajille (suluissa lokakuun sijoitus)
1 (2)   Samsung Galaxy A20e
2 (-)   Samsung Galaxy S10
3 (-)   Samsung Galaxy S20 5G
4 (-)   Apple iPhone 12 Pro 5G
5 (3)   Apple iPhone 11
6 (5)   OnePlus Nord 5G
7 (1)   Samsung Galaxy A51 5G
8 (10) Samsung Galaxy A51
9 (6)   Samsung Galaxy A41
10 (-)  Apple iPhone 12 Pro Max 5G
 
Marraskuun myydyimmät älykellot kuluttajille (suluissa lokakuun sijoitus)
1 (-)    Huawei Watch GT2e
2 (3)   Samsung Galaxy Watch Active 2 4G
3 (4)   Huawei Watch GT2
4 (1)   Apple Watch Series 6 GPS + Cellular
5 (-)    Samsung Galaxy Watch Active
6 (7)   Suunto 5 G1
7 (-)    Suunto 3
8 (-)    Honor Watch GS Pro
9 (6)   Apple Watch SE GPS + Cellular
10 (-)  Garmin Vivomove 3S Sport
 
Marraskuun myydyimmät puhelimet yrityksille (suluissa lokakuun sijoitus)
1 (1)    Samsung Galaxy A40
2 (2)    Apple iPhone SE
3 (3)    Apple iPhone 11
4 (4)    Samsung Galaxy A51
5 (6)    Samsung Galaxy Xcover 4s
6 (-)     Nokia 5.3
7 (5)    Samsung Galaxy A20e
8 (-)     Apple iPhone 12 Pro Max 5G
9 (9)    Samsung Galaxy A41
10 (10) Apple iPhone 12 Pro 5G
 

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.