AntenniTV:n HD-siirtymälle on nyt hyvät edellytykset

Liikenne- ja viestintävirasto julkaisi Digitalle 21.11.2022 Digitaa koskevan huomattavan markkinavoiman (HMV) päätöksen televisio- ja radiolähetyspalveluiden markkinoilla sekä määräsi lisäksi päätöksellään sitovaksi Digitan antamat vapaaehtoiset sitoumukset.

Digita on osana HMV-päätöstä antanut sitoumuksia, joilla se on pienentänyt TV-yhtiöiden jakelukustannuksia. ”Päätöksen tultua voimaan TV-jakelun palveluhintamme laskevat välittömästi lähes 6 prosenttia. Toivomme näiden alennusten tänä nousevan hintakehityksen aikana rohkaisevan tv-yhtiöitä panostamaan antenni-tv-jakelun kehittämiseen”, sanoo TV-liiketoiminnasta vastaava johtaja Teppo Ahonen.

Osana sitoumuksia Digita on myös rakentanut mallin, jonka se toivoo käynnistävän antenniverkon HD-siirtymän toden teolla. ”Tarjoamme valtakunnalliseen HD-jakeluun sitoutuville TV-yhtiöille veloituksettoman yhteislähetyskauden, minkä ansiosta TV-yhtiöille ei aiheudu kaksinkertaisia jakelukustannuksia normaali- ja HD-laatuisten tv-ohjelmien samanaikaisesta lähettämisestä”, kertoo Ahonen. Lisäksi siirryttäessä yksinomaan HD-jakeluun Digita laskee palveluhintojaan entisestään, minkä toivotaan kannustavan TV-yhtiöitä kiirehtimään siirtymistä parempilaatuisiin teräväpiirtolähetyksiin eli HD-lähetyksiin.

AntenniTV on ainoa kuluttajalle maksuton TV:n jakelutie. Maksuttomuus perustuu malliin, jossa TV-yhtiöt maksavat kanavien jakelun haluamilleen alueille Suomessa. AntenniTV tarjoaa talouksille tätä nykyä jopa 18 maksutonta TV-kanavaa sekä kymmeniä maksu-tv-kanavia Antero-brändin alla. Lisäksi AntenniTV:n kanavilta on käytettävissä monipuolisia HybridiTV-palveluita, jotka katsoja saa käyttöönsä kytkemällä nykyaikaisen äly-tv-laitteen kodin nettiyhteyteen. AntenniTV-vastaanotto on saatavilla 99,96 %:lle suomalaisia ja yli 99 %:iin suomalaisista vapaa-ajan asunnoista.

 

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Turvaamme jokapäiväisten yhteyksien toimivuuden, sekä monimuotoisen viestinnän saatavuuden kaikille suomalalaisille ympäristöä kunnioittaen. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen masto- ja kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajille, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti yli 200 alan osaajaa ja haluamme olla alamme paras työpaikka kaikille.