Assembly Summer 2022 – Suomen suurin pelitapahtuma valloittaa Helsingin Messukeskuksen

Suomen suurimman digitaaliseen kulttuuriin ja pelaamiseen keskittyvän festivaalin 30-vuotisjuhla lähestyy. Telian Assembly Summer 2022 järjestetään 4.-7.8.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Juhlatapahtuman ohjelma on poikkeuksellisen monipuolinen ja tarjoaa jokaiselle jotakin.

Tapahtuman neljältä ohjelmalavalta sekä messualueelta löytyy paljon monipuolista ohjelmaa, kovatasoisesta e-urheilusta digitaaliseen taiteeseen. Lisäksi vierailijat pääsevät osallistumaan useisiin erilaisiin tietokoneharrastamiseen liittyviin aktiviteetteihin ja työpajoihin sekä seuraamaan monipuolista seminaariohjelmaa.

”Assembly on Suomen suurin ja merkittävin peli- ja tietokoneharrastamisen tapahtuma koko perheelle. Juhlavuoden kattaus on poikkeuksellisen monipuolinen. Kolmen vuoden tauon jälkeen kävijät ovat selvästi odottaneet tätä tapahtumaa, joten odotamme itsekin runsasta osallistujamäärää ja sen myötä ikimuistoista juhlatapahtumaa. Toivotamme tervetulleeksi myös ensikertalaiset, tapahtumaan ja sen runsaaseen ohjelmaan voi tulla tutustumaan päivälipuilla ilman konepaikkaa”, intoilee tapahtumajohtaja Emilia Mikkola.

Tapahtuman suurimpana esports-ohjelmanumerona nähdään ammattilaistason Counter-Strike: Global Offensive -turnaus, joka lukeutuu myös vuoden isoimpiin kotimaisiin kilpapeliturnauksiin. Yhteensä 15 000 euron palkintopotista kilpailevat kutsujoukkueet ENCE Academy, KOVA, HAVU, Temp ja brittiläinen Into the Breach sekä karsintojen kautta jatkoon päässeet kotimaiset joukkueet Conquer, Cocolovers ja norjalainen VOID.

Kattava tarjonta pelejä, digitaalista taidetta, seminaareja ja kilpailuja

Ohjelmistossa Assemblyilla on esports-yhteisöjen ja digitaalisen kulttuurin toimijoiden ohjelmanumerot, joiden myötä tapahtuman kävijät pääsevät osallistumaan erilaisiin haasteisiin ja pienempiin turnauksiin. Pelaamaan pääsee myös messualueelta löytyvien I love 8-bit -retronäyttelyn, Skrollin ja Retro Rewindin, Nintendo Switchin, Assygames-pelipisteen ja pelihalli Sugoin arcade-koneiden myötä.

Assembly tarjoaa kävijöilleen luovaa puuhaa aina työpajoista seminaareihin. ArtTech-seminaareissa kuullaan lukuisia arvostettuja alan ammattilaisia erilaisten tietotekniikkaan, pelaamiseen ja luovuuteen liittyvien aiheiden parissa. Luvassa on katsauksia esimerkiksi pelinkehitykseen, e-urheilun monimuotoisuuteen, visuaalisiin efekteihin ja yleisesti peliteollisuuteen.

Digitaalisen taiteen kilpailut houkuttelevat osallistujia ympäri Eurooppaa. Omia taitojaan pääsee näyttämään esimerkiksi musiikin tai grafiikan parissa. Kilpailujen audiovisuaalisia teoksia esitellään tapahtumassa kaikille vierailijoille. Kokemus tulee olemaan vaikuttava, sillä teoksia ovat tekemässä todelliset ammattilaiset ja alan intohimoiset harrastajat.

Mediayhtiöksi kasvanut Telia osti Assemblyn vuoden 2018 kesällä. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävän tapahtuman lisäksi Assembly toimii peli- ja e-urheilusisällön suunnittelu- ja tuotantoyhtiönä.

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4100 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2021 oli 8,7 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.