Auttava puhelin -hyväntekeväisyyskampanja tuotti 17 000 euroa

DNA:n Auttava puhelin -hyväntekeväisyyskampanja sai suomalaiset hyvin liikkeelle kamppailemaan digitaalista eriarvoistumista vastaan.

Lähes kaksi viikkoa kestäneen kampanjan aikana DNA Kauppoihin tuotiin yhteensä noin 1700 tarpeettomaksi käynyttä puhelinta ympäristöystävälliseen ja tietoturvalliseen kierrätykseen. DNA lahjoitti niistä jokaisesta kymmenen euroa lyhentämättömänä Hope ry:lle, ja hyväntekeväisyyspotin kokonaissummaksi tuli 17 000 euroa.

DNA haluaa tukea ja edistää digitaalisen yhdenveroisuuden toteutumista koko Suomessa, ja on valinnut sitä varten yhteistyökumppaneikseen ja hyväntekeväisyyskohteikseen osaavat ja vaikuttavat toimijat, joista yksi on Hope ry.

– Hope ry tekee lapsiperheiden parissa arvokasta työtä digitaalisen yhdenveroisuuden puolesta. Älylaitteen puuttuminen vaikeuttaa arkea ja leimaa varsinkin nuoria, joiden kohdalla oman älylaitteen puuttuminen voi tarkoittaa vaaraa kaveripiirin ulkopuolelle jäämisestä, toteaa DNA:n viestintäjohtaja Vilhelmiina Wahlbeck.

Lahjoitetuilla varoilla Hope ry tulee hankkimaan asiakasperheilleen niiden kipeästi tarvitsemia älylaitteita. Laitteiden tarve on niin suuri, että jokaiselle laitteelle on vastaanottajat jo valittuina.

Älylaitteiden kierrätyksessä tietoturvallisuus ja ympäristöystävällisyys ovat välttämättömiä kriteerejä, sillä kännykässä on paljon materiaalia, joka voidaan ottaa uusiokäyttöön. Väärällä tavalla kierrätettynä vanha kännykkä taas on ympäristölle haitaksi. Kännyköiden kierrätys vähentää myös kasvihuonekaasupäästöjä: yhden matkapuhelimen kierrätyksellä DNA:n kautta voidaan säästää arviolta noin 40 kg hiilidioksidipäästöjä, mikä vastaa noin 220 kilometrin ajoa autolla.

DNA järjesti Auttava puhelin -kampanjan nyt toista kertaa. Edellisellä kerralla vuonna 2018 kampanjalla tuettiin SOS-Lapsikylän toimintaa.

Alun perin idea kampanjaan syntyi kesällä 2018 tehdystä tutkimuksesta, jossa DNA kysyi 6-16-vuotiaiden lasten vanhemmilta digitaalisesta yhdenvertaisuudesta. Tutkimuksen mukaan lähes puolet vastanneista oli havainnut, että mikäli lapsella ei ole älylaitetta, se asettaa lapsen ulkopuoliseen asemaan kaveripiirissään.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.