Digitaalisen kulttuurin suurtapahtuma Assembly järjestetään ensimmäistä kertaa verkossa – Maailmanluokan tietokonefestivaali on nyt avoin kaikille

Maailmanluokan tietokonefestivaaliksi kasvanut Assembly järjestetään syksyllä ensimmäistä kertaa virtuaalisesti. Assembly online 2020 korvaa kesän livetapahtuman, ja mahdollistaa samalla kaikille turvallisen osallistumisen festivaaleille.

”Emme halunneet katkaista pitkää tapahtumaperinnettä, vaikka korona fyysisen tapahtuman nyt kaatoikin. Virtuaalisena tapahtuman sisältö laajenee entisestään. Assembly-kävijöille tutut demoscene ja pelaaminen pysyvät yhä ohjelmiston kulmakivinä, mutta ne saavat nyt rinnalleen runsaasti uusia aktiviteetteja digitaalisen kulttuurin eri alueilta. Tarjolla on aiempaa enemmän ohjelmaa, johon myös uusien tulokkaiden ja harrastajien on helppo osallistua”, kertoo Assemblyn toimitusjohtaja Lassi Nummi.

Assembly online 2020 järjestetään 14.-18.10.2020 osoitteessa assembly.org. Kaikki voivat osallistua festivaaleille verkkosivujen kautta. Ohjelmassa on joka päivä kaikille avoimia livelähetyksiä, esports-turnauksia, pelaamista, luentoja ja kilpailuja digitaalisen kulttuurin alueelta. Lähetyksiin pääsevät kotilanit ja pelitilat ympäri Suomea. Online-tapahtuma on kaikille osallistujille maksuton, ja sitä voi seurata myös mtv-palvelussa.

”Digitaalinen elämä ei koronan takia katoa mihinkään, päinvastoin. Se kasvaa. Ihmiset viettävät vapaa-aikaa eri tavoin kuin ennen, ja esimerkiksi pelaamisen suosio on kasvussa. Haluamme Assemblyn kanssa löytää uusia keinoja tuoda pelaamista näkyväksi laajemmallekin yleisölle”, kertoo Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä.

Telia hankki Assemblyn enemmistöosuuden kesällä 2018. Yhdessä yritykset pyörittävät muun muassa Telia Esports Series -e-urheilusarjaa, joka laajeni tänä kesänä Pohjoismaihin.

Suomen suurimmasta tietokonefestivaalista kaiken digitaalisen kulttuurin suurtapahtumaksi

Kun Assembly starttasi Suomessa vuonna 1992, digitaalinen kulttuuri oli vielä suhteellisen pienen ydinjoukon sydämen asia. Nyt, neljännesvuosisata myöhemmin, Assemblysta on kasvanut maailmanluokan tietokonefestivaali. Assembly tapahtumana on kehittynyt ja laajentunut matkan varrella.

”Ja nyt, kun tila ja maantiede eivät enää tapahtumaa rajoita, odotettavissa on myös aiempaa enemmän digitaaliseen kulttuuriin intohimoisesti suhtautuvia ihmisiä kokoontuneena yhteen luomaan, kilpailemaan ja pitämään hauskaa. Assembly ei pysähdy”, Lassi Nummi hymyilee.

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.