Digitan uusi Pieni Paja -konesali tarjoaa tietoturvaa ja tietoliikenneyhteyksiä vaativimmillekin organisaatioille

Digita avaa maaliskuussa korkeimmat turvavaatimukset täyttävän Pieni Paja -konesalin Helsingin Pasilassa. Internet- ja tietoliikenteen solmukohtaan rakennettu konesaliympäristö takaa Digitan asiakkaille parhaat mahdolliset tietoliikenneyhteydet. 

”Pieni Paja on suunnattu maksimaalista turvallisuutta ja parhaita tietoliikenneyhteyksiä arvostaville yrityksille ja julkisen sektorin toimijoille. Digitalla on pitkä kokemus yhteistyöstä turvallisuuskriittisten organisaatioiden kanssa”, kertoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala

Asiakkaan tarpeet huomioidaan uudessa konesalissa joustavasti ja vaihtelevien vaatimusten mukaisesti. 

”Voimme räätälöidä ratkaisuja joustavasti ja kustannustehokkaasti varmistaen samalla sen, että täytämme tietoturvaamme määrittelevän ISO 27001 -standardin vaatimukset. Konesalissa toimiva ratkaisu, sen suojaaminen, pääsynhallinta ja valvonta toteutetaan aina asiakaskohtaisesti”, Digitan Data Center -liiketoiminnasta vastaava johtaja Juha Syrjänen sanoo. 

Ympärivuorokautinen palvelukeskus takaa Pienen Pajan ja Digitan muiden konesaliympäristöjen korkealaatuisen ja turvallisen toiminnan. Palvelukeskuksen alaisuudessa toimivat muun maussa konesalien ympäristöjen valvonta, kameravalvonta, auditoidut kulkureitit, biometriset tunnisteet ja pääsynhallinta. 

Palvelukeskuksessa työskentelee Digitan oma, vuosien kokemuksen omaava ja turvaluokituksen läpikäynyt henkilöstö. He vastaavat konesalien kokonaisvaltaisesta asiakaspalvelusta, valvonnasta ja asiantuntijatehtävistä, jolloin häiriötilanteisiin ja nopeisiin muutostehtäviin voidaan reagoida erittäin nopeasti.  

Uudessa konesalissa on laaja valikoima tietoliikenneoperaattoreita, mikä takaa useita vaihtoehtoja nopeille tietoliikenneyhteyksille. Nämä yhteydet ilmenevät asiakasorganisaatioille entistä sujuvampana päivittäisenä kansainvälisenä toimintana.  

Pienen Pajan konesali-infrastruktuuri kuten sähkönsyötöt, jäähdytys ja varavoima on toteutettu kahdennettuina ratkaisuina. Dieselgeneraattori turvaa poikkeusoloissa useamman vuorokauden häiriöttömän sähkönsyötön konesalin laitteille. Tietoliikenneyhteyksien varmistus on poikkeuksellisen hyvä useiden fyysisten reittien ja monien läsnä olevien operaattoreiden vuoksi.  

Energiatehokkuuden ja toiminnan vastuullisuuden takaa yhteistyö kampuksella toimivan Ylen ja energiayhtiö Helenin kanssa. Kaikki konesalissa käytettävä sähkö on pohjoismaista tuulivoimaa. Tilojen jäähdytys- ja ilmastointijärjestelmät on integroitu niin, että lauhdelämpö kerätään tehokkaasti Helenin kaukojäähdytysverkkoon.   

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Turvaamme jokapäiväisten yhteyksien toimivuuden, sekä monimuotoisen viestinnän saatavuuden kaikille suomalalaisille ympäristöä kunnioittaen. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen masto- ja kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajille, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti yli 200 alan osaajaa ja haluamme olla alamme paras työpaikka kaikille.