DNA avasi 5G-verkon Nurmijärvelle

DNA on avannut nopean 5G-verkon Nurmijärvelle. Verkko kattaa ison osan kunnan suurimmista taajamista ja täydentää osaltaan nopeasti kasvavaa Uudenmaan 5G-peittoa. Verkkoa rakennettaessa myös 4G-verkko vahvistuu merkittävästi.

”On ilo päästä toivottamaan Nurmijärven asukkaat lämpimästi tervetulleiksi nopeiden 5G-palveluidemme pariin. Nyt aluksi verkko palvelee erityisesti kunnan suurimpia asutuskeskuksia, eli Kirkonkylää ja Klaukkalaa sekä osittain myös Rajamäkeä, mutta tulee laajenemaan tulevaisuudessa myös muille alueille”, DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari kertoo.

Nurmijärvellä avatut tukiasemat tarjoavat 5G-kuuluvuutta ainakin seuraavilla alueilla: Kalkeri, Kuonomäki, Lepsämä, Lintumetsä, Einola, Parkkimäki, Puontila, Klaukkala, Harjula, Simola, Syrjälä, Vanhamylly, Isokallio, Alhonniittu, Toreeni ja Väinölä.

Suomessa DNA:n 5G-verkon kuuluvuusalue kattaa jo yli 1,6 miljoonaa ihmistä, ja verkkoa rakennetaan yhä tauotta. Nurmijärven lisäksi DNA:n 5G-palvelut ovat nykyisellään tarjolla jo Espoossa, Heinolassa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Järvenpäässä, Kaarinassa, Kauniaisissa, Keravalla, Kuopiossa, Lahdessa, Liedossa, Naantalissa, Nokialla, Oulussa, Pirkkalassa, Porissa, Raahessa, Raisiossa, Raumalla, Ruskolla, Seinäjoella, Sipoossa, Tampereella, Turussa, Tuusulassa, Vaasassa, Vantaalla, Ylivieskassa ja Ylöjärvellä.

Näiden 32 paikkakunnan lisäksi DNA:n 5G-verkko yltää paikallisemmalla peitolla jopa 45 muun kunnan alueelle. 5G-yhteyden voi siis saada paikoittain jopa 77 paikkakunnalla. DNA tiedottaa uusista 5G-paikkakunnista vasta silloin, kun verkko palvelee kattavasti niiden tiheimmin asutuilla alueilla. Vielä loppuvuoden aikana DNA:n 5G-verkko on tarkoitus avata Kangasalle.

Vuoden 2021 aikana verkko tullaan tuomaan ainakin Hollolaan, Kirkkonummelle, Kokkolaan, Kotkaan, Kouvolaan, Lohjalle, Mikkeliin, Orimattilaan, Porvooseen, Raaseporiin, Riihimäelle, Saloon ja Vihtiin. Uusien paikkakuntien lisäksi jo olemassa olevaa 5G-peittoa laajennetaan ensi vuonna etenkin Espoossa, Helsingissä, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kauniaisissa, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Porissa, Raumalla, Seinäjoella, Sipoossa, Vaasassa ja Vantaalla.

DNA:n 5G-verkon peittokartta ja lisätietoa verkossa on saatavissa osoitteessa www.dna.fi/5G. Peittokartan päivittymisessä on viivettä, minkä vuoksi aivan uusimmat tukiasemat eivät välttämättä vielä näy.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.