DNA ja Noccela Oy yhteistyöhön turvallisemman ja tehokkaamman teollisuuden puolesta

Teollinen IoT on siirtymässä seuraavaan vaiheeseen: Esineiden verkottamisesta ja sensoroinnista datan perusteella ohjattavaan toimintaan. DNA ja Noccela ryhtyvät toimittamaan teollisille asiakkailleen ratkaisuja, joiden avulla aiemmin erilliset tuotannolliset järjestelmät saadaan integroitua yhtenäisen toiminnanohjauksen piiriin.

Kaksisuuntainen viestintä mahdollistaa myös turvallisuuden parantamisen, esimerkiksi varoittamalla työntekijää, joka on lähestyvän automaattisen keräilylaitteen kulkureitillä.

“Viime vuonna IoT-liiketoimintamme kasvoi nopeasti kansainvälisillä ja kotimaisilla markkinoilla etenkin henkilösuojauksen vetämänä. Uuden yhteistyömme ansiosta kotimaiset teolliset asiakkaat hyötyvät DNA:n erinomaisista sisäverkkopalveluista, joihin liitettävät esineet saavat uutta toiminnallista älykkyyttä”, sanoo Noccelan toimitusjohtaja Tuukka Tarkiainen.

“Noccela täydentää IoT-strategiaamme ja yksityisverkkojen tarjoamaamme markkinoiden pisimmällä kokemuksellaan UWB-pilviteknologiasta monimutkaisissakin asiakasympäristössä. Odotamme paljon etenkin älypuhelinten kytkemiseltä mukaan UWB-verkkoihin”, jatkaa DNA:n business manager Ville Kantola.

Yhtenä uutena ratkaisuna teollisuuden käyttöön DNA tarjoaa tuotannon työkalujen elinkaaren digitaalisen hallinnan. Asiakkaan tuotannonohjausjärjestelmään kytkettynä ratkaisu parantaa laiteturvallisuutta ja koneiden käyttöastetta, kun koko ajan on tarkkaa tietoa työkalun sijainnista ja kunnosta.

Verkotettavien esineiden tuottama reaaliaikainen data viedään pilveen, josta reaaliaikaiset paikka- sekä muut sensoritiedot tarjotaan kolmansien järjestelmien käyttöön. Näin tuotantoprosessissa käytettävä komponentti voi käynnistää tuotannon seuraavan vaiheen automaattisesti siirtyessään tuotantolinjalle. Esineitä, kuten esimerkiksi lavoja, kyetään paikantamaan kolmiulotteisesti jopa alle 10 cm tarkkuudella, kymmeniä kertoja sekunnissa. Tarkka paikkatieto mahdollistaa uudenlaiset automaatio- ja turvallisuusratkaisut.

Noccela Oy tekee reaalimaailmasta älykkäämpää IoT:n avulla. Mahdollistamme digitalisaation viemisen aina fyysisiin prosesseihin asti. Olemme toteuttaneet kustannustehokkaita UWB-tekniikkaan perustuvia ratkaisuja teollisuuteen, vähittäiskauppaan ja urheiluun vuodesta 2014 alkaen.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 956 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.