DNA lanseeraa ensimmäisenä Suomessa uuden tietoturvapalvelun, joka suojaa kattavasti verkkouhilta

Tietoturvauhat kuten verkkopankkitunnuksia kalastelevat huijaukset ovat tulleet jäädäkseen. Samalla tarve suojautua erilaisilta huijauksilta, identiteettivarkauksilta sekä viruksilta on kasvanut. DNA:n ja F-Securen yhteistyössä toteuttama DNA Digiturva on ensimmäinen palvelu Suomessa, joka suojaa samanaikaisesti niin laitteet, henkilötiedot, salasanat kuin nettiselailunkin.

DNA Digiturva on DNA:n ja F-Securen yhteistyössä toteuttama kattava tietoturvapalvelu, joka torjuu tietoturvauhat ja suojaa kaikki käytössä olevat laitteet, henkilötiedot, salasanat ja netin käytön. DNA Digiturva toimii mobiililaiteissa yhdellä sovelluksella, ja palvelua voi käyttää myös tietokoneissa.

”Nykyään aivan jokaisen tulisi huolehtia tietoturvasta netissä asioidessaan, ja nyt se hoituu helposti yhden sovelluksen avulla. DNA Digiturva torjuu virukset, varmistaa yksityisen nettiselailun, hallitsee salasanat ja hälyttää välittömästi havaitsemistaan tietomurroista. Kyseessä on ensimmäinen palvelu Suomessa, joka suojaa näin kattavasti erilaisilta verkkouhilta”, kuvailee DNA:n mobiililiiketoimintajohtaja Cedric Kamtsan.

Moni suomalainen kokee huolta digitaalisesta turvallisuudesta. Merkittävimpinä verkkouhkina on pidetty henkilötietojen menetystä tietomurron yhteydessä ja identiteettivarkaudesta koituvia harmeja. Myös muun muassa maksukorttitietojen vuotaminen, arkaluontoisen tai tärkeän tiedon katoaminen, pankkitilin hakkerointi sekä virukset ja haittaohjelmat huolestuttivat ihmisiä DNA:n tutkimuksen* mukaan.

Lasten ja nuorten vanhempia huolettavat puolestaan erilaiset haitalliset sisällöt ja nettihuijaukset, kuten DNA:n koululaistutkimuksesta ilmenee**. DNA Digiturva -palvelu mahdollistaa myös perhesääntöjen luomisen, ja sen avulla voi asettaa rajoja lapsen tai nuoren netin käytölle ja ruutuajalle.

”DNA Digiturva soveltuu hyvin monenlaisiin tarpeisiin ja elämäntilanteisiin. Nyt tutkitustikin ihmisiä huolestuttavilta tietoturvauhilta on mahdollista suojautua yhdellä palvelulla”, summaa Kamtsan.

”Uskomme yhä useamman turvaavan laitteensa ja tietonsa, kunhan vain teemme siitä mahdollisimman helppoa. Keskeisten tietoturvaominaisuuksien paketoiminen yhteen sovellukseen varmistaa sen, että ihmiset saavat tarvitsemansa helposti ja mutkattomasti”, sanoo F-Securen kuluttajaliiketoiminnan johtaja Timo Laaksonen.

Kuluttajat voivat hankkia DNA Digiturvan DNA:n nettikaupasta, dna.fin chatista, DNA Kaupoista sekä DNA:n myyntipalvelun kautta. Yrittäjille DNA Digiturva on saatavilla dna.fin chatista, DNA Kaupoista sekä DNA:n myyntipalvelusta.

Lisätietoja DNA Digiturva -palvelusta löytyy täältä.

Lisätietoja DNA:n toteuttamista tutkimuksista löytyy täältä.

*) DNA:n ja Nepan tuottama Digitaaliset elämäntavat -tutkimus toteutettiin maaliskuussa 2021, ja siihen vastasi yli tuhat 16–74-vuotiasta suomalaista. Tutkimuksen tulokset on painotettu Suomen väestöä edustavaksi iän ja sukupuolen mukaan.
**) DNA:n ja Nepan koululaistutkimus tuotettiin online-paneelissa 10.–18. helmikuuta 2022. Tutkimukseen vastasi tuhat 5–16-vuotiaiden lasten vanhempaa.

F-Secure tekee digitaalisista hetkistä turvallisia kaikille. Tarjoamme yksinkertaisia ja kitkattomia tietoturvakokemuksia, jotka helpottavat kymmenien miljoonien asiakkaiden ja 170 palveluntarjoan elämää ympäri maailmaa. Olemme johtaneet kyberturvallisuusalaa yli kolmen vuosikymmenen ajan edelläkävijän asenteella, joka on syntynyt halusta tehdä yhteistyötä ja kehittyä jatkuvasti.
f-secure.com | twitter.com/fsecure | linkedin.com/f-secure

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 956 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.