DNA Turun kaupungin viestintäpalveluiden toimittajaksi – kaupunkiin parempaa kuuluvuutta ja henkilökunnalle lisää mobiileja työkaluja

DNA:n ja Turun kaupungin yhteisprojekti on valmistumassa, ja sen tuloksena kaupunki on vaihtanut entisen operaattorinsa mobiilit viestintäpalvelut DNA:han. DNA on nyt Turun kaupungin pääasiallinen viestintäpalvelun tuottaja kaikissa sen toiminnoissa.

Yhteistyön myötä DNA on parantanut kuuluvutta ja kasvattanut tiedonsiirtonopeuksia eri puolilla Turkua ja ympäristökuntia. DNA:n 4G- ja 5G-verkot ovat laajentuneet kymmenillä uusilla tukiasemilla, ja tukiasemakohtaista tiedonsiirtokapasiteettia on nostettu runsaan mobiilidatan käytön alueilla.

Lisäksi DNA modernisoi kaupungin viestintäpalveluiden teknisen ympäristön, mikä mahdollistaa kaupungin henkilökunnalle uusien tehokkaiden mobiilisovellusten käytön.

”Teleoperaattorin vaihtoprojekti on ollut kaupunginkin mittakaavassa iso projekti, jossa hyvällä yhteistyökumppanilla on ollut suuri merkitys projektin onnistumiseen. Kaupungin tavoitteena oli projektin aikana saavuttaa kustannushyötyjä, parantaa raportointia ja minimoida tuhansien liittymien vaihdosta aiheutuvat käyttökatkot. Projektin aktiivisin vaihe on päättynyt ja jatkossa voimme keskittyä hyötyjen realisoimiseen”, kertoo Turun kaupungin IT-palvelujohtaja Joni Ilmanen.

“Hyvät viestintäpalvelut auttavat tehostamaan omaa työtä huomattavasti. Kaupunkiorganisaatiossa on valtavasti tärkeää tiedonvaihtoa, ja DNA:n puhe-, mobiilidata- ja tekstiviestipalvelut sovelluksineen tarjoavat hyvän työkalun oikeiden kontaktien tavoittamiseen ja tehokkaaseen kommunikointiin”, sanoo DNA:n myyntijohtaja Kenneth Grönroos.

“Olemme iloisia yhteistyöstä Turun kaupungin kanssa, ja haluamme olla heille aktiivinen, helposti tavoitettava ja koko ajan entistä paremmaksi kehittyvä kumppani”, Grönroos toteaa.

DNA:n ja Turun kaupungin sopimus kattaa matkaviestinnän puhe- ja mobiilidatayhteydet kaupungin tuhansille työntekijöille kouluista terveyskeskuksiin ja kaupungin muihin toimintoihin.

Molemmat sopimusosapuolet tähtäävät pitkäaikaiseen yhteistyöhön.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 956 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.