DNA:n 5G laajentunut Turun seudulla – matkaviestinverkkojen liikenne kasvussa

DNA:n 5G-yhteydet Turussa ja Turun seudulla ovat laajentuneet. 5G-yhteyksiä on otettu lisää käyttöön muun muassa Turun keskustassa, Moisiossa, Raisiossa, Ruskossa ja Liedossa. Tämänhetkinen poikkeustilanne on kasvattanut liikennettä DNA:n matkaviestinviestinverkoissa. 5G- ja 4G-verkkojen jatkuva ylläpito ja kehitys varmistavat kuitenkin yhteyksien toimivuuden myös liikenteen kasvaessa.

DNA:n 5G-verkko on laajentunut Turussa ja Turun seudulla. Tällä hetkellä 5G-yhteyksiä on saatavilla Turun keskustan lisäksi Turun Hepokullassa, Itäharjussa, Jäkärlässä, Liljalaaksossa, Moisiossa, Nummella, Nättinummella, Runosmäessä, Kaerlassa, Teräsrautelassa ja Pohjolassa. Lisäksi Raisioon, Lietoon ja Ruskoon on avattu 5G-yhteydet.

– 5G-verkon rakentaminen on edennyt suunnitellusti, ja DNA laajentaa 5G-verkkoa ripeästi myös muille alueille Turun seudulla. Samassa yhteydessä alueen 4G-verkkoa vahvistetaan ja valmistellaan tulevaisuuden tarpeisiin. Vallitseva poikkeustilanne on kasvattanut matkaviestinverkkojemme liikennettä. Verkkoihimme on kuitenkin varattu runsaasti kapasiteettia, sillä mitoitukset tehdään aina kovimman käyttöpiikin mukaan, DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari kertoo.

Alkuvuoden aikana DNA:n 5G-verkko laajenee entisestään muun Turun seudun lisäksi muun muassa uusille alueille pääkaupunkiseudulle, Ouluun, Jyväskylään, Lahteen, Kuopioon, Vaasaan, Hämeenlinnaan, Seinäjoelle, Raumalle, Poriin, Heinolaan, Nokialle, Ylöjärvelle, Lempäälään ja muualle Tampereen seudulle. DNA:n 5G-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Sipoossa, Tampereella, Turussa, Raisiossa, Ruskossa, Liedossa ja Hyvinkäällä.

Hallituksen tiedotustilaisuuksien ja iltauutisten aikaan datankäyttäjiä yhä enemmän

– Useiden yritysten etätyökäytäntöjen muutosten myötä mobiilidatamäärät ovat kasvaneet normaalin työpäivän ajalta noin kolmanneksella. Lisäksi verkoissamme näkyvät selkeät käyttöpiikit hallituksen alkuviikon tiedotustilaisuuksien ja iltauutisten aikaan, Laari kuvailee.

– Mobiiliverkon käyttö kasvoi entisestään keskiviikkona, ensimmäisenä valtakunnallisena koulujen sulkupäivänä, mikä on luonnollista etätyön edelleen lisääntyessä. Vallitsevan poikkeustilanteen myötä myös puheliikenteessä on nähtävissä selvää kasvua viime päivien aikana, Laari jatkaa.

DNA:n verkkoihin on varattu kapasiteettia kasvavia käyttöpiikkejä huomioiden, ja verkonhallinta on hajautettu eri sijainteihin toimintavarmuuden takaamiseksi.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n matkaviestinverkon asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa liittymää kohden. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä.