DNA:n 5G rakentunut vauhdilla 20 paikkakunnalle – 5G-palvelut tarjolla nyt myös Pirkkalassa

DNA:n 5G-verkko on laajentunut vauhdilla alkuvuoden 2020 aikana. Tällä hetkellä DNA:n 5G-palvelut ovat tarjolla jo 20 paikkakunnalla, uusimpana Pirkkalassa. Myös DNA:n 5G-päätelaitteiden valikoima kasvaa jatkuvasti, ja DNA tuo myyntiin kaikki merkittävimmät 5G-päätelaitteet.

DNA:n 5G-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Pirkkalan lisäksi Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Sipoossa, Hyvinkäällä, Turussa, Ruskolla, Raisiossa, Liedossa, Tampereella, Nokialla, Ylöjärvellä, Raumalla, Porissa, Oulussa, Raahessa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Lahdessa.

– 5G-verkon rakentaminen eri puolilla Suomea on edennyt suunnitellusti. Olemmekin panostaneet 5G-kyvykkyyden rakentamiseen verkossamme jo pitkään, mikä näkyy entistä parempana palvelunlaatuna myös 4G-verkossamme. Teemme jatkuvasti investointeja 5G- ja 4G-verkkojemme kehitykseen ja ylläpitoon, DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari kertoo.

DNA laajentaa 5G-verkkoa ripeästi myös uusille alueille. DNA:n 5G-verkko laajenee lähiaikoina myös Heinolaan, Hämeenlinnaan, Vaasaan, Seinäjoelle ja Lempäälään.

Pirkkalassa DNA:n 5G-palvelut ovat saatavilla Lepomoisiossa, Naistenmatkassa, Huovissa ja Huovin teollisuusalueella, Takamaalla, Jyrkänpäässä, Pirkkalankylässä, Sionkylässä ja Vähäjärvellä.

DNA tuo kaikki merkittävimmät 5G-päätelaitteet myyntiin

DNA myy kaikkien merkittävimpien päätelaitevalmistajien 5G-puhelimia DNA Kaupoissa ja verkossa. DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju.

DNA:lla on myynnissä ja ennakkomyynnissä useita 5G-päätelaitteita: Samsung Galaxy A51 5G, Sony Xperia 1 II 5G, Motorola Edge 5G ja Motorola Edge+ 5G, Xiaomi Mi 10 -sarjan 5G-puhelimet mukaan lukien Xiaomi Mi 10 Lite 5G, OnePlus 8 -sarjan 5G-puhelimet, Samsung Galaxy S20-sarjan 5G-puhelimet sekä Huawei P40-sarjan 5G-puhelimet. Lisäksi DNA myy 5G-liittymiä ja 5G-mokkuloita koti- ja yrityskäyttöön. Lisää 5G-puhelimia tulee tarjolle lähikuukausina, esimerkiksi Motorolalta on tulossa uusi 5G-puhelin myyntiin DNA:n valikoimaan heinäkuussa.

– Asiakkaamme arvostavat ja hyödyntävät erinomaisia mobiiliyhteyksiämme, mikä näkyy myös datankäytössä. DNA:n asiakkaat käyttivät jälleen viime vuonna eniten mobiilidataa Euroopassa, ja toiseksi eniten koko maailmassa. *) 5G-päätelaitevalikoiman kasvaminen ja verkon laajentuminen ovat askelia kohti sitä, että 5G:stä tulee lähivuosina perustekniikka kaikkialle mobiiliverkkoon, Laari kuvailee.

*) Lähde: Tefficientin raportti: Tefficient Industry Analysis #1 2020

Tefficient on kansainvälinen tietoliikennealan analyysi-, vertailu- ja konsulttiyritys, jonka raportit ovat ladattavissa osoitteessa https://tefficient.com/mobile-data-operators-fy-2019/

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.