DNA:n 5G-väestöpeitto ylitti 2 miljoonaa ihmistä yhteensä jo 86 paikkakunnalla – tuoreimpina listalla Mäntsälä ja Jokioinen

DNA:n 5G-verkko kattaa jo yli 2 miljoonaa suomalaista yhteensä 86 eri paikkakunnalla. Verkkoa rakennetaan tauotta, ja kymmeniä tukiasemia avataan viikoittain eri puolille Suomea. Myös Suomen Yhteisverkon 5G-rakentaminen Varkauden alueella käynnistyy tällä viikolla.

”DNA aloitti Koti 5G -palvelun myynnin joulukuussa 2019, ja miljoonan hengen väestöpeitto 5G-verkossamme saavutettiin viime syyskuussa. Rakentamistahti on siis ollut nopea, ja jopa kiihtynyt syksyn jälkeen. Tämä on erinomainen uutinen kaikille asiakkaillemme, sillä samalla kun rakennamme 5G-verkkoa, tehostamme myös 4G-verkkoamme. DNA:n näkemys on, että 4G pysyy 5G:n rinnalla vielä pitkään mobiiliverkon pääasiallisena teknologiana ja asiakkaiden eniten käyttämänä verkkona”, kertoo DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari.

DNA:n 5G-verkkoa laajennetaan ja parannetaan tällä hetkellä erityisesti Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Lahdessa. Vuoden edetessä 5G-peittoa laajennetaan näiden lisäksi etenkin, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kauniaisissa, Porissa, Raumalla, Seinäjoella, Sipoossa ja Vaasassa. 5G-tukiasemia rakennetaan jatkuvasti myös uusille paikkakunnille, sillä DNA seuraa 4G-verkkonsa kapasiteettia, ja rakentaa 5G-verkkoa saadun datan perusteella. Tämä tarkoittaa, että tukiasemia uusitaan 5G-kykyisiksi nimenomaan niillä alueilla, missä tarve lisäkapasiteetille on kiireisin. Tuoreimmat DNA:n 5G-paikkakunnat ovat Jokioinen ja Mäntsälä.

Tällä hetkellä DNA:n 5G-palveluita on saatavilla seuraavilla 86 paikkakunnalla: Alajärvi, Espoo, Eura, Eurajoki, Forssa, Haapavesi, Hanko, Harjavalta, Hattula, Hausjärvi, Heinola, Helsinki, Hollola, Hyvinkää, Hämeenlinna, Ii, Ilmajoki, Isokyrö, Jokioinen, Jyväskylä, Jämsä, Järvenpää, Kaarina, Kangasala, Kauhava, Kauniainen, Kerava, Kokkola, Kouvola, Kuopio, Kurikka, Kärkölä, Lahti, Laihia, Lapua, Laukaa, Lempäälä, Lieto, Liminka, Loimaa, Masku, Muhos, Mäntsälä, Naantali, Nakkila, Nivala, Nokia, Nurmijärvi, Orimattila, Orivesi, Oulu, Padasjoki, Paimio, Parainen, Pietarsaari, Pirkkala, Pori, Porvoo, Pyhäjoki, Pälkäne, Pöytyä, Raahe, Raisio, Rauma, Riihimäki, Rusko, Salo, Sastamala, Seinäjoki, Siilinjärvi, Sipoo, Siuntio, Somero, Suonenjoki, Sysmä, Säkylä, Tampere, Teuva, Turku, Tuusula, Ulvila, Vaasa, Valkeakoski, Vantaa, Ylivieska ja Ylöjärvi.

Osalla paikkakunnista 5G-verkon peitto on jo hyvin laajasti keskusta- ja taajama-alueet kattava, mutta joillain paikkakunnilla verkko on edelleen hyvin paikallinen. Oman asuinalueensa tilanteen näkee helpoiten DNA:n 5G-peittokartasta, joka on saatavissa osoitteessa www.dna.fi/5G. Peittokartan päivittymisessä on viivettä, minkä vuoksi aivan uusimmat tukiasemat eivät välttämättä vielä näy.

Itä- ja Pohjois-Suomen osalta 5G-verkkoa rakentaa DNA Oyj:n ja Telia Finland Oyj:n yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy. Kolmivuotinen rakennusprojekti käynnistyy torstaina 25. maaliskuuta Varkauden ympäristössä, missä 5G-tukiasemia rakennetaan Varkauden, Joroisten, Leppävirran ja Pieksämäen alueille. Näiden alueiden tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 23. huhtikuuta 2021. Yhteisverkon rakentaminen tulee entisestään kiihdyttämään DNA:n 5G-palveluiden peittoalueen kasvua.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli 934 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.