DNA:n 5G-verkko laajentunut merkittävästi pääkaupunkiseudulla – laajamittainen rakentaminen jatkuu edelleen

DNA:n 5G-verkko on laajentunut merkittävästi Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Jo alkuvuodesta eri puolilla pääkaupunkiseutua avattu 5G-verkko on nyt aiempaa kattavampi, ja nopea laajentuminen jatkuu edelleen.

Elokuun aikana lukuisia uusia 5G-tukiasemia on avattu muun muassa Helsingin Puistolassa, Tapanilassa, Tapulikaupungissa, Suutarilassa, Maunulassa, Pakilassa ja Pirkkolassa. Kuuluvuutta on parannettu aiemmin kesällä myös Kontulassa ja Myllypurossa.

Suuria parannuksia 5G-kuuluvuudessa on heinä–elokuussa tehty myös Vantaalla, erityisesti Tikkurilassa ja lähialueilla sekä Kivistössä ja lähialueilla.

Espoossa verkon kuuluvuutta on parannettu erityisesti Friisilän, Haukilahden, Matinkylän, Niittykummun, Olarin Otaniemen ja Tapiolan alueilla.

– Espoon ja Vantaan laajamittaisempi verkkorakentaminen on nyt todella käynnistynyt ja etenee sujuvasti. 5G-verkkomme laajenee myös Kauniaisiin vielä alkavan syksyn aikana, DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari kertoo.

DNA:n 5G-verkko tulee ylittämään miljoonan ihmisen väestöpeittorajan jo lähiviikkoina. Samalla kun 5G-verkkoa rakentuu, parannetaan myös olemassa olevaa 4G-verkkoa.

DNA:n 5G-palvelut ovat tällä hetkellä Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi tarjolla Heinolassa, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Liedossa, Nokialla, Oulussa, Pirkkalassa, Porissa, Raahessa, Raisiossa, Raumalla, Ruskolla, Seinäjoella, Sipoossa, Tampereella, Turussa, Vaasassa ja Ylöjärvellä.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.