DNA:n asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa Euroopassa ja yltävät maailmanlaajuisestikin aivan kärkeen mobiilidatan käytössä

DNA pysyi myös vuonna 2019 maailman kärkijoukoissa mobiilidatan käyttömäärissä liittymää kohden, kertoo kansainvälisen tutkimusyhtiö Tefficientin tuore raportti. *) Raportista selviää myös, että DNA:n asiakkaat käyttivät eniten mobiilidataa Euroopassa edellisvuoden tapaan.

DNA:n asiakkaat käyttivät vuonna 2019 liittymää kohden dataa toiseksi eniten koko maailmassa – keskimäärin 25,4 gigatavua kuukaudessa, kun edellisenä vuonna vastaava luku oli 20,8 gigatavua. DNA:n asiakkaat olivat viime vuonna jo tuttuun tapaan Euroopan ahkerimpia mobiilidatan käyttäjiä. Koko maailman tilastossa niukasti DNA:n edelle kiri kuwaitilainen operaattori.

TOP 5 -lista

Zain, Kuwait 27,7
DNA, Suomi 25,4
Drei, Itävalta 24,8
Elisa, Suomi 20,7
FarEasTone, Taiwan 20,6

Tefficient raportoi, että DNA:n mobiilidataliikenne kasvoi edellisestä vuodesta 22 prosenttia. DNA odottaa kasvun jatkuvan edelleen.

DNA:n asiakkaiden datakäyttö ylitti viime vuonna huikeat 25 gigatavua kuukaudessa

DNA oli viime vuonna maailmanlaajuisesti toinen niistä kahdesta operaattorista, joiden asiakkaiden mobiililiittymäkohtainen keskimääräinen datamäärä ylitti huikeat 25 gigatavua kuukaudessa.

– Rajaton datakäyttö kotimaassa vaikuttaa oleellisesti siihen, että asiakkaamme hyödyntävät mobiililaitteitaan näin runsaasti. Dataa käytetään erityisesti tv-sisältöjen ja videoiden katseluun, sanoo DNA:n radioverkoista vastaava johtaja Jarkko Laari.

Kasvun odotetaan jatkuvan 5G:n myötä

DNA investoi jatkuvasti 5G- ja 4G-verkkojensa kehitykseen ja ylläpitoon. 5G-teknologiaa on otettu ripeästi käyttöön kasvavan dataliikenteen mahdollistamiseksi ja erinomaisen laadun takaamiseksi. Tällä hetkellä DNA:n 5G-palvelut ovat jo tarjolla Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Sipoossa, Hyvinkäällä, Turussa, Ruskolla, Raisiossa, Liedossa, Tampereella, Nokialla ja Ylöjärvellä.

– Olemme panostaneet 5G-kyvykkyyden rakentamiseen verkossamme jo pitkään, mikä tulee näkymään asiakkaillemme entistä parempana palvelunlaatuna myös 4G-verkossa, kasvavista datavolyymeistä huolimatta. Uskommekin datan käytön kasvun jatkuvan vahvana 5G:n laajenemisen myötä, Laari toteaa.

Lähikuukausina DNA:n 5G-verkko laajenee Ouluun, Jyväskylään, Lahteen, Kuopioon, Vaasaan, Hämeenlinnaan, Seinäjoelle, Raumalle, Poriin, Heinolaan, Pirkkalaan ja Lempäälään.

*) Lähde: Tefficientin raportti: Tefficient Industry Analysis #1 2020

Tefficient on kansainvälinen tietoliikennealan analyysi-, vertailu- ja konsulttiyritys, jonka raportit ovat ladattavissa osoitteessa https://tefficient.com/mobile-data-operators-fy-2019/

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n matkaviestinverkon asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa liittymää kohden. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä.