DNA:n elokuun 2021 myydyimmät puhelimet ja älykellot – listoilla syksyn uutuusmalleja

Syksyn laitelanseerauksien ja 5G-verkon kasvun myötä kuluttajien kiinnostus lisääntyy uusia laitteita kohtaan. Älypuhelinten listalta löytyi elokuussa uutuuksien ja 5G-laitteiden lisäksi myös kestosuosikkimalleja. Kellolistalle ponkaisi jo kaksi mobiiliteknologialla varustettua uutuusmallia.

DNA:n myydyimmäksi puhelimeksi nousi elokuussa Samsung Galaxy A52 5G, josta on ollut läpi kesän yksi DNA:n kysytyimmistä puhelinmalleista. Suosikki-Samsungin päivitetty malli, Samsung Galaxy A52s 5G, tullaan oletettavasti näkemään myydyimpien laitteiden listalla tulevina kuukausina. Toisen sijan elokuun listalla otti heinäkuun myydyin puhelin Apple iPhone 12 5G.

”5G-puhelimet ovat kesän aikana ottaneet hallitsevan aseman älypuhelinmyynnissä – DNA:lla 70 % myydyistä puhelimista on 5G-malleja. Uusinta teknologiaa tarjoavien laitteiden myyntiä on vauhdittanut DNA:n laaja 5G-puhelinvalikoima ja jo yli 2,4 miljoona ihmistä kattava DNA:n 5G-verkko. Laitteet myös saavuttavat nopeammat yhteydet ja paremman kuuluvuuden 4G-verkon alueella”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Joidenkin puhelin- ja kellolaitemallien kohdalla on ollut loppukesästä nähtävissä globaalin komponenttipulan aiheuttamia saatavuusongelmia. Esimerkiksi heinäkuussa DNA:n toiseksi myydyimmäksi laitteeksi noussut Xiaomi Redmi Note 10 5G on tippunut saatavuuden vuoksi elokuussa listan loppupäähän sijalle 13. Laajassa kuvassa DNA:n myymien laitteiden saatavuus on kansainvälisistä tuotantohaasteista huolimatta ollut hyvä ja laitteita löytyy hyvin niin kaikista DNA Kaupoista kuin DNA:n nettikaupastakin.

DNA:n elokuun myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden listalla on havaittavissa paluu arkeen ja oman aktiivisuuden ja hyvinvoinnin seurannan lisääntyminen. Honorin Band 5 -aktiivisuusranneke nousi listan myydyimmäksi laitteeksi. Listan toiset kärkipaikat menivät aikaisemmilta kuukausilta tutuille malleille: Samsung Galaxy Active 2 eSim-kellomallille sekä Honorin uudemmalle aktiivisuusrannekemallille Honor Band 6.

Mobiiliteknologialla varustetut uutuusmallit Huawei Watch 3 Pro LTE ja Samsung Galaxy Watch4 4G nousivat listalle heti julkaisunsa jälkeen. eSim-ominaisuus tarjoaa kelloille uusia käyttötarkoituksia ja mahdollisuuksia olla tavoitettavissa eri keinoin.

Laitemarkkinan syksystä odotetaan mielenkiintoista

”Syksy on tavanomaiseen tapaan uusien kiinnostavien laitelanseerausten aikaa. Ne laajentavat DNA:n laitevalikoimaa entisestään. Puhelimien osalta OnePlus avasi sesongin heinäkuun lopussa uudella Nord 2 5G -mallillaan, joka on edeltäjänsä tavoin saavuttanut suosiota. Samsung taas lanseerasi elokuussa uudet taittuvat Galaxy Z -sarjan mallit, jotka ovat ennakkomyyneet myös DNA:lla ennätyksellisen hyvin. Uutuuksia on loppukesästä nähty myös Nokialta, Sonyltä ja Motorolalta. Syksy on tuonut myös kellomarkkinaan uusia tuulia: DNA:n elokuun myydyimpien kellojen listalle nousi eSim-yhteydellisten Huawei Watch 3 Pro sekä Samsung Galaxy Watch 4 -uutuudet. Muiltakin valmistajilta odotetaan uusia laitelanseerauksia lähiviikkojen aikana. Tulossa on siis erittäin mielenkiintoinen loppuvuosi sekä mobiililaitteiden että kellojen osalta”, Aavikko ennustaa.

DNA:n myydyimmät puhelimet elokuussa 2021

1. (4.) Samsung Galaxy A52 5G *)
2. (1.) Apple iPhone 12 5G *)
3. (12.) OnePlus Nord N100
4. (7.) Xiaomi Redmi 9C NFC
5. (5.) Samsung Galaxy A21s
6. (10.) OnePlus Nord N10 5G *)
7. (3.) Apple iPhone 11
8. (-) Samsung Galaxy A32 5G *)
9. (-) Samsung Galaxy S20 FE 5G *)
10. (-) OnePlus Nord 2 5G *)
11. (-) Samsung Galaxy A22 5G *)
12. (6.) OnePlus Nord CE 5G *)
13. (2.) Xiaomi Redmi Note 10 5G *)
14. (11.) Apple iPhone 12 mini 5G *)
15. (9.) Apple iPhone SE (2. sukupolvi)

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) 5G-puhelin

DNA:n myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet elokuussa 2021

1. (5.) Honor Band 5 *)
2. (1.) Samsung Watch Active2
3. (7.) Honor Band 6 *)
4. (2.) Apple Watch Series 6 GPS
5. (3.) Huawei Watch GT 2
6. (4.) Apple Watch SE GPS
7. (6.) Apple Watch 6 GPS + Cellular
8. (-) Honor Magic Watch 2
9. (10.) Apple Watch SE GPS + Cellular
10. (12.) Samsung Galaxy Fit2 *)
11. (-) Apple Watch Series 3 GPS
12. (9.) Huawei Watch Fit *)
13. (-) Huawei Watch 3 Pro
14. (13.) Huawei Watch GT 2 Pro
15. (-) Samsung Galaxy Watch4 4G

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) Aktiivisuusranneke

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Lisäksi DNA julkaisee myydyimmät tietokoneet -seurannan jokaisen kvartaalin lopussa samassa yhteydessä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät täältä.

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 942 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli 934 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.