DNA:n helmikuun 2021 myydyimmät puhelimet ja älykellot

Viimeisin teknologia ja nopeat 5G-yhteydet kiinnostavat kuluttajia: sen lisäksi että helmikuun myydyimpien puhelinten listalle ponkaisi uutuusmalleja, yli puolet listan laitteista ovat 5G-malleja. Alkava kevät aktivoi kuluttajia entisestään miettimään omia aktiivisuuden- ja hyvinvoinnin seurannan välineitä.

DNA:n helmikuun myydyimpien puhelinten listalla huomionarvoista on erityisesti se, että yli puolet listan malleista ovat 5G-laitteita, ja lisäksi listalla nähdään kolme uutta tulokasta: OnePlus Nord N10 5G (sijalle 5), tammikuun lopussa myyntiin tullut Samsung Galaxy S21 Ultra 5G (sijalle 8) ja helmikuun tarjouskampanjoissa mukana ollut Xiaomi Redmi Note 9 (sijalle 15). Listan ensimmäiset sijoitukset pysyivät täysin samoina verrattuna viime kuukauteen – Apple iPhone 11 piti pintansa DNA:n myydyimpänä puhelimena ja Samsung Galaxy A20e jatkoi listasijalla kaksi.

”Selvästi viimeisin teknologia ja nopeat 5G-yhteydet kiinnostavat kuluttajia, sillä helmikuun myydyimpien puhelinten listalla yli puolet laitteista ovat 5G-malleja. Maaliskuun aikana tulemme näkemään 5G-uutuuksia usealta eri valmistajalta, mikä voi lisätä monen kuluttajan vaihtohalukuutta. Huolehdimme DNA:lla myös vanhojen laitteiden tietoturvallisesta kierrätyksestä. Lisäksi DNA:n vaihtohyvityspalvelu tarjoaa vanhasta puhelimesta hyvityksen uutta mallia hankkiessa”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

5G mahdollistaa nopeammat ja toimintavarmemmat yhteydet myös puhelimiin, minkä vuoksi esimerkiksi mobiilipelit toimivat viiveettömästi, online-sisällöt latautuvat nopeammin, pilvipalveluiden käyttö ja teräväpiirtoelokuvien katselu helpottuu sekä puhelimien yhteydet toimivat varmemmin myös ruuhkaisissa paikoissa.

”Snapchatin, Instagram Storiesin ja TikTokin kaltaiset palvelut eivät olisi koskaan syntyneet ilman nopeaa 4G-verkkoa, sillä katkeamaton kuva- ja videovirta vaatii nopeaa yhteyttä. Vastaavasti on paljon palveluita, joita tulee syntymään nopean 5G-yhteyden myötä”, Aavikko ennustaa.

Myydyimpien älykellojen ja -rannekkeiden listalla nähdään helmikuussa monen eri valmistajan malleja. Apple Watch Series 6 ja Apple Watch SE jatkoivat niin ikään listan kärkisijoilla, mutta listan kolmossijan otti Huawei Watch GT 2.

”Varmasti tulemme jälleen maaliskuusta alkaen – kevään merkkien hiljalleen koittaessa – näkemään kuluttajien keskuudessa aktiivista ostokäyttäytymistä älykellojen ja -rannekkeiden osalta. Viimeistään keväällä on jokaisen hyvä tarkistaa, että aktiivisuuden- ja hyvinvoinnin seurannan työkalut ovat kunnossa ja päivitettynä omiin tarpeisiinsa”, Aavikko toteaa.

DNA:n myydyimmät puhelimet helmikuussa 2021

1. (1.) Apple iPhone 11
2. (2.) Samsung Galaxy A20e
3. (6.) Samsung Galaxy A42 5G *)
4. (5.) Samsung Galaxy A41
5. (-) OnePlus Nord N10 5G *)
6. (3.) Samsung Galaxy A51 5G *)
7. (9.) Apple iPhone SE (2. sukupolvi)
8. (-) Samsung Galaxy S21 Ultra 5G *)
9. (14.) Samsung Galaxy S20 FE 5G *)
10. (11.) Samsung Galaxy A21s
11. (4.) Apple iPhone 12 Pro Max 5G *)
12. (7.) Apple iPhone 12 Pro 5G *)
13. (13) Apple iPhone 12 5G *)
14. (8.) Samsung Galaxy A51
15. (-) Xiaomi Redmi Note 9

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) 5G-puhelin

DNA:n myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet helmikuussa 2021

1. (1.) Apple Watch Series 6
2. (2.) Apple Watch SE
3. (5.) Huawei Watch GT 2
4. (7.) Huawei Band 4 Pro *)
5. (12.) Huawei Watch Fit
6. (8.) Samsung Galaxy Fit2 *)
7. (3.) Apple Watch Series 3
8. (4.) Samsung Watch Active 2
9. (-) Huawei Band 4 *)
10. (-) Samsung Galaxy Watch 3
11. (14.) Honor Watch GS Pro
12. (6.) Honor MagicWatch 2
13. (-) Honor Watch Magic
14. (-) Garmin Fenix 6
15. (-) Suunto 5

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) Aktiivisuusranneke

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät osoitteesta https://corporate.dna.fi/media/myyntitilastot


DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2020 oli 934 miljoonaa euroa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli 934 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.