DNA:n huhtikuun 2023 myydyimmät puhelimet ja älykellot

Huhtikuussa älypuhelinkauppa kävi DNA:lla edellisvuotta vilkkaampana. Huhtikuun myydyimpien puhelinten listalta löytyy tasaisesti neljän suosituimman valmistajan laitteita. Edeltäjiensä tavoin Samsung Galaxy A53 5G asettelee Suomen suosituimman älypuhelimen viittaa harteilleen ja jatkaa jo kolmatta kuukautta DNA:n myydyimpänä älypuhelimena. Huhtikuussa myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden listalle ylsi hyvin monipuolinen tuotevalikoima, johon mahtui myös useampi mobiiliyhteyttä tukeva älykello.

Samsung oli huhtikuun listalla vahvasti edustettuna keskihintaisella A-sarjallaan. Uudesta lippulaivasarjasta selvästi halutuin on malliston paras laite Galaxy S23 Ultra 5G, jonka myyntiä huhtikuun houkuttelevat älykellokylkiäiset vauhdittivat. Applen iPhone 14 5G nousi aivan listan kärkipäähän, ensimmäistä kertaa ohi jo kestosuosikiksi nousseen iPhone 13 5G -mallin. Uusin iPhone 14 -sarja olikin huhtikuun listalla hyvin edustettuna arvokkaampien iPhone 14 Pro 5G ja Pro Max 5G -mallien jatkaessa myös aivan kärjen tuntumassa.

Tuoreimmista uutuuksista DNA:n myydyimpien listalle nousi erinomaisella akunkestolla varustettu, edullinen Honor Magic 5 Lite 5G (sija 9). Android-puhelimia valmistava Honor on suomalaisille tuttu ennen kaikkea designistaan ja laadustaan. 4G-puhelimilla ei puolestaan ollut asiaa kymmenen myydyimmän puhelimen joukkoon huhtikuussa. Listan hännille ylsi kuitenkin kolme 4G-laitetta.

”5G-verkon laajentumisen myötä ehdoton enemmistö DNA:n myydyimmistä puhelimista on nykyään 5G-puhelimia. Edullisempia 4G-malleja on toki myös saatavilla. Niitä hankitaan jonkin verran esimerkiksi lapsille tai peruskäyttöön”, sanoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Mobiiliyhteyttä tukevat älykellot kiinnostavat kuluttajia

Huhtikuussa DNA:n myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden lopullinen marssijärjestys ratkesi aivan viime metreillä. Keväinen huhtikuu toisti tälläkin kertaa itseään, sillä myydyimpien lista muodostui monipuolisesti aktiivisuuttaan seuraavien kuluttajien valinnoista.

Huhtikuussa ensimmäiselle sijalle kipusi Samsung Galaxy Watch4 kannoillaan Applen kestosuosikit Series 8 GPS sekä SE GPS+Cellular -mallit. Kärkikolmikkoa kärkkyivät muun muassa Samsungin Galaxy Watch5 4G – sarja sekä Garmin ja Huawei useammalla eri mallillaan. Lisäksi maaliskuussa ensimmäistä kertaa myydyimpien tuotteiden listalle noussut Amazfit edelleen sijalla 10.

Huhtikuun myydyimpien mallien joukossa on aiempien kuukausien tavoin useampi mobiiliyhteyttä tukeva älykello. Niiden valikoima kehittyy tasaisesti, ja laitteita on tarjolla eri hintapisteissä.

”Edistyneet älykellot toimivat puhelimen kanssa saumattomasti yhdessä, ja niillä voi esimerkiksi maksaa kaupassa. Monissa tilanteissa puhelimen voi jo jättää kokonaan kotiin ja hoitaa älykellolla samat asiat, jotka aiemmin hoidettiin puhelimella. Kannattaa keskustella DNA:n asiantuntevan myyntihenkilöstön kanssa siitä, millaisin ominaisuuksin varustettu malli on itselle sopivin. Pääsääntöisesti mobiiliyhteydestä lisäominaisuutena kertyy lisäkustannuksia hyvin maltillisesti, ja puhelimena toimivia kelloja onkin saatavilla jo varsin kohtuullisilla aloitushinnoilla”, kertoo Aavikko.

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Lisäksi DNA julkaisee myydyimmät tietokoneet -seurannan jokaisen kvartaalin lopussa samassa yhteydessä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät täältä. Koko vuoden myydyimpien laitteiden listojen osalta tulee huomioida, että mallit ovat olleet myynnissä keskenään eripituisia aikoja. Listaa ei ole painotettu myynnissäoloajan mukaan.

Myydyimmät puhelimet huhtikuussa:

1. (1.) Samsung Galaxy A53 5G
2. (-) Apple iPhone 14 5G
3. (7.) Samsung Galaxy A13 5G
4. (3.) Apple iPhone 14 Pro 5G
5. (-) OnePlus Nord CE 2 5G
6. (6.) Samsung Galaxy A33 5G
7. (5.) Apple iPhone 14 Pro Max 5G
8. (2.) Apple iPhone 13 5G
9. (-) Honor Magic 5 Lite 5G
10. (-) Samsung Galaxy S21 FE 5G
11. (14.) Xiaomi Redmi Note 10 5G
12. (-) Samsung Galaxy S23 Ultra 5G
13.(9.) Xiaomi Redmi 9C NFC*
14. (13.) Apple iPhone 11*
15. (10.) Samsung Galaxy A13*

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) 4G-puhelin. Muut listalla olevat puhelimet ovat 5G-puhelimia.

Myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet huhtikuussa:

1. (15.) Samsung Galaxy Watch4
2. (2.) Apple Watch Series 8 GPS
3. (3.) Apple Watch SE GPS+Cellular (2. sukupolvi)
4. (7.) Samsung Galaxy Watch5 4G
5. (8.) Huawei Watch GT 3
6. (14.) Garmin Venu 2
7. (1.) Apple Watch SE GPS (2. sukupolvi)
8. (13.) Huawei Watch Fit 2
9. (4.) Huawei Band 7*
10. (10.) Amazfit GTS 4 Mini
11.(6.) Apple Watch 8 GPS + Cellular
12. (5.) Apple Watch Ultra GPS + Cellular 49mm
13. (-) Samsung Galaxy Watch4 4G
14. (-) Garmin Fenix 7
15. (-) Samsung Galaxy Watch5

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) Aktiivisuusranneke

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 997 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 700 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu noin 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2022 oli 997 miljoonaa euroa. DNA:lla on 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.