DNA:n lokakuun 2021 myydyimmät puhelimet ja älykellot – vuodessa tapahtunut merkittävä muutos

Viime vuoden lokakuussa DNA:n myydyimpien puhelinten listalla oli vain kolme 5G-mallia. Vuodessa tilanne on kääntynyt päinvastaiseksi – nyt listalla nähdään enää vain kolme 4G-puhelinta.

”Suomalaiset ovat todellista teknologiakansaa. Vuosi sitten lokakuussa 2020 DNA:n myydyimpien puhelinten lista näytti päinvastaiselta, sillä listalla oli vain kolme 5G-puhelinta. Nyt tilanne on jo täysin toinen, sillä listan puhelimista enää vain kolme on 4G-mallisia. Yhä useammalla on myös mobiiliyhteydellä varustettu kello ranteessaan. Onkin hienoa tarjota DNA:n huippunopeiden verkkojen lisäksi jo yli puolelle suomalaiselle uutta 5G-verkkoteknologiaa sekä monipuolisen ja laajan tarjonnan erilaisia laitemalleja”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

DNA:n lokakuun kärkipaikoille nousivat Samsungin ja OnePlussan mallit. Myydyimmäksi puhelimeksi nousi Samsung Galaxy A52s 5G, joka on noussut edeltäjänsä tapaan kuluttajien suosioon. Toisen sijan listalla otti Samsung Galaxy A32 5G. Kolmannella ja neljännellä sijalla ovat OnePlussan Nord-mallit: OnePlus Nord CE 5G ja OnePlus Nord N10 5G. Näiden valmistajien lisäksi listalta löytyy myös Applen 11-, 12- ja 13-sarjan mallien lisäksi kaksi Xiaomin Redmi-mallia.

”Myös kelloihin on saapunut erilaisia arkea helpottavia ja hyvinvointia edistäviä ominaisuuksia, kuten esimerkiksi mobiilimaksaminen ja monipuolisemmat terveyden mittausominaisuudet. Uskon myös näiden ominaisuuksien saavan teknologiakansamme innostumaan”, Aavikko arvelee.

Lokakuun myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden listalla näkyi erityisesti DNA:n suositut kampanjatuotteet ja uutuuslaitteet, joista yksi odotetuimmista oli lokakuun aikana markkinoille saapunut Apple Watch Series 7. Se nousi heti listalle sekä GPS- (sijalla 6) että mobiiliyhteydellä varustettuna versiona (sijalla 7).

Kuukauden myydyin kellomalli oli Honor Band 6 -aktiivisuusranneke, jossa on kookas ja selkeä näyttö sekä monipuoliset aktiivisuuden seurannan ominaisuudet. Toiselle sijalle kipusi listan kestomenestyjä Huawei Watch GT 2 -älykello, ja Samsung Galaxy Fit2 -aktiivisuusranneke otti kolmannen sijan. Listan muita sijoituksia hallitsivat Applen, Garminin sekä Samsungin äly- ja urheilukellomallit.

”Tänä jouluna uusien erityisesti 5G- ja kellomallien kiinnostaessa kuluttajia, haluaisin muistuttaa kiireisen lahjasesongin alkaessa, että varsinkin tänä vuonna kannattaa ostaa joululahjat ajoissa, sillä globaali komponenttipula tulee jossain määrin vaikuttamaan loppuvuoden saatavuustilanteeseen. Olemme DNA:lla varautuneet tähän. Joitakin uutuuksia sekä yksittäisiä suosikkimalleja lukuun ottamatta tuotteita on hyvin saatavilla DNA:n valikoimassa”, Aavikko selventää.

DNA:n myydyimmät puhelimet lokakuussa 2021

1. (2.) Samsung Galaxy A52s 5G *)
2. (3.) Samsung Galaxy A32 5G *)
3. (9.) OnePlus Nord CE 5G *)
4. (5.) OnePlus Nord N10 5G *)
5. (1.) Xiaomi Redmi 9C NFC
6. (4.) Apple iPhone 12 5G *)
7. (7.) Apple iPhone 11
8. (-) Samsung Galaxy A12
9. (14.) Apple iPhone 12 mini 5G *)
10. (13.) Samsung Galaxy A22 5G *)
11. (8.) Apple iPhone 13 Pro 5G *)
12. (15.) Apple iPhone 13 Pro Max 5G *)
13. (-) Apple iPhone 13 5G *)
14. (12.) OnePlus Nord 2 5G *)
15. (-) Xiaomi Redmi Note 10 5G *)

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) 5G-puhelin

DNA:n myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet lokakuussa 2021

1. (10.) Honor Band 6 *)
2. (4.) Huawei Watch GT 2
3. (3.) Samsung Galaxy Fit2 *)
4. (1.) Honor Band 5 *)
5. (8.) Huawei Watch Fit *)
6. (-) Apple Watch Series 7 GPS
7. (-) Apple Watch Series 7 GPS + Cellular
8. (-) Garmin Vivomove 3 Sport
9. (14.) Apple Watch SE GPS
10. (-) Garmin Fenix 6 Pro
11. (2.) Apple Watch Series 6 GPS
12. (5.) Apple Watch 6 GPS + Cellular
13. (7.) Samsung Galaxy Watch4 4G
14. (6.) Apple Watch SE GPS + Cellular
15. (9.) Apple Watch Series 3 GPS

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) Aktiivisuusranneke

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Lisäksi DNA julkaisee myydyimmät tietokoneet -seurannan jokaisen kvartaalin lopussa samassa yhteydessä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät täältä.

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2020 oli 934 miljoonaa euroa. DNA:lla on 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli 934 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.