DNA:n marraskuun 2020 myydyimmät puhelimet ja älykellot – jo yli puolet puhelinmalleista 5G-laitteita

Kuluttajien kiinnostus 5G-puhelimia kohtaan kiihtyi marraskuun aikana: marraskuun myydyimpien puhelinten listalla jo yli puolet laitteista ovat 5G-laitteita, ja listalla nähdään peräti seitsemän uutta mallia – kaikki 5G-malleja. Marraskuun älykellohankinnoissa tarjouskampanja näkyi myös vahvasti, ja kuluttajat ovat tehneet aktiivisesti kellohankintoja eri hintaluokista.

Poikkeuksellisesti DNA:n myydyimpien puhelinten listalla nähdään vain kahden valmistajan puhelinmalleja – Apple (6 laitetta) ja Samsung (9 laitetta). DNA:n myydyimmäksi puhelimeksi marraskuussa nousi Apple iPhone 11, joka oli yksi DNA:n Black Friday -kampanjan myydyimpiä puhelimia. Toisella sijalla oleva Samsung Galaxy A20e menestyi myös hyvin Black Friday -kampanjan aikana.

Samsungin keskihintaiset 5G-älypuhelimet nousivat marraskuussa listan kärkikahinoihin. 5G-yhteydet ja ison akkukapasiteetin tarjoava uutuusmalli Galaxy A42 5G nousi suoraan listan neljänneksi. DNA:n myydyin 5G-puhelin on kolmatta kuukautta peräkkäin Samsung Galaxy A51 5G, jota voi jo luonnehtia koko kansan 5G-suosikiksi.

”Joulukauppa alkoi Black Fridayn siivittämänä ennätyksellisesti, ja DNA:lla rikottiin aiemmat Black Friday -viikon ennätykset kymmenillä prosenteilla, kun puhelimien kauppa kävi uskomattoman hurjana. 5G-mallit saapuivat marraskuun myydyimpien puhelinten listalle ryminällä – yli puolet malleista ovat 5G-puhelimia. Uskon, että myös monen joululahjalistalla on 5G-puhelin eikä ihme, sillä ne edustavat viimeisintä teknologiaa, ja tarjoavat parhaan mahdollisen kokemuksen myös 3G- ja 4G-verkoissa”, toteaa DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Applen uutta iPhone 12 -sarjaa kohtaan kiinnostus on kasvanut entisestään. Kaikki neljä 12-sarjan puhelinmallia nähdään DNA:n marraskuun myydyimpien puhelinten listalla. Silti iPhone 12 -sarjan rajallinen saatavuus vaikuttaa yhä myyntilukuihin. ”Jos joululahjalistalla on iPhone 12 -sarjan 5G-puhelin, joulupukin kannattaa hankkia se ajoissa, jotta laite ehtii varmasti pukinkonttiin”, Aavikko vinkkaa.

DNA:n myydyimmät puhelimet marraskuussa 2020

1. (2.) Apple iPhone 11
2. (1.) Samsung Galaxy A20e
3. (3.) Samsung Galaxy A51 5G *)
4. (-) Samsung Galaxy A42 5G *)
5. (5.) Apple iPhone SE (2. sukupolvi)
6. (15.) Samsung Galaxy S10
7. (-) Apple iPhone 12 Pro Max 5G *)
8. (8.) Samsung Galaxy A41
9. (-) Apple iPhone 12 5G *)
10. (-) Samsung Galaxy S20 FE 5G *)
11. (-) Apple iPhone 12 Pro 5G *)
12. (7.) Samsung Galaxy A51
13. (12.) Samsung Galaxy A21s
14. (-) Samsung Galaxy S20 5G *)
15. (-) Apple iPhone 12 mini 5G *)

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) 5G-puhelin

Marraskuun kampanjointi ei luonnollisesti jää näkymättä myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeidenkaan listalla. Kuluttajat ovat aktiivisesti käyttäneet tarjouskampanja-aikaa hyväkseen ja tehneet hankintoja eri hintaluokista.

Applen syksyn uutuudet pitivät pintansa listalla edelleen ja ovat aloittaneet osaltaan lahjasesongin marraskuun aikana. Myös muita tuoreita uutuuksia löytyy listalta. Esimerkiksi Huawein GT2 Pro ja Honorin Watch GS Pro sekä Samsung Galaxy Watch 3 ovat nopeasti lunastaneet paikkansa listalla ja ne ovat takuuvarmasti monen lahjalistaan merkattuina.

 ”Joulukaupan odotetaan jatkuvan vilkkaana, mutta poikkeusoloista johtuen on odotettavissa, että tänä vuonna joululahjoja hankitaan enemmän nettikaupasta. DNA toimittaa viimeistään 20.12.2020 tehdyt tilaukset perille ennen joulua. Jouluostoksia voi toki tehdä myös DNA Kaupassa. DNA Kaupoissa huolehditaan tehostetusti asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuudesta, ja käytössä on esimerkiksi puhelimille tarkoitettu UV-puhdistuslaite”,Aavikko selventää.

DNA:n myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet marraskuussa 2020

1. (-) Huawei Watch GT2e
2. (2.) Apple Watch Series 6
3. (6.) Huawei Watch GT2
4. (3.) Apple Watch SE
5. (5.) Huawei Band 4 Pro *)
6. (9.) Apple Watch Series 3
7. (-) SUUNTO 7
8. (-) Garmin Venu
9. (-) Garmin Vivomove 3
10 (4.) Honor Band 5 *)
11. (-) SUUNTO 3
12. (8.) Huawei Watch GT 2 Pro
13. (-) Samsung Watch Active 2
14. (-) Honor Watch GS Pro
15. (12.) Huawei Watch Fit *)

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) Aktiivisuusranneke

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät osoitteesta https://corporate.dna.fi/media/myyntitilastot

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 942 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n matkaviestinverkon asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa liittymää kohden. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä.