DNA:n myydyimmät puhelimet ja älykellot elokuussa 2020 – jo kolme 5G-puhelinta listalla

DNA:n myydyimpien puhelimien Top 15 -listalle nousi elokuussa jo kolme 5G-puhelinta: kaksi mallia OnePlussalta ja yksi Samsungilta. Kuukauden kovin menestyjä on OnePlus Nord 5G, joka ponkaisi suoraan listakakkoseksi. Älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden myynti noudatteli pitkälti kesän aiempien kuukausien linjaa.

Elokuun – ja koko kesän – komeimman myynninaloituksen teki heinä-elokuun vaihteessa myyntiin tullut 5G-puhelin OnePlus Nord 5G, joka loikkasi suoraan listan kakkoseksi. 5G-malleista listalle nousivat myös Samsung Galaxy A51 5G (sijalle 9) ja OnePlus 8 5G (sijalle 14). 5G-puhelimia on DNA:lla tarjolla jo lähes kaikissa hintaluokissa.

”5G-puhelimet alkavat nyt olla aidosti erinomainen vaihtoehto, kun malleja on jo monipuolinen valikoima ja verkot laajenevat nopeasti, minkä myötä 5G-liittymälle on todellista käyttöä. Koska puhelin hankitaan keskimäärin yli kahdeksi vuodeksi, puhelinta vaihtaessa kannattaa jo nyt valita 5G puhelin, vaikka omassa kunnassa ei 5G-verkko vielä olisikaan avattu. Liittymän voi sitten kätevästi päivittää myöhemmin ilman että joutuu vaihtamaan hyvää laitetta uuteen”, vinkkaa DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

DNA:n 5G-verkko on jo 24 paikkakunnalla ja tulee ylittämään miljoonan ihmisen väestöpeittorajan jo lähiviikkoina. Samalla kun 5G-verkko rakentuu, parannetaan myös olemassa olevaa 4G-verkkoa.

DNA:n 5G-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Espoossa, Heinolassa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Liedossa, Nokialla, Oulussa, Pirkkalassa, Porissa, Raahessa, Raisiossa, Raumalla, Ruskolla, Seinäjoella, Sipoossa, Tampereella, Turussa, Vaasassa, Vantaalla ja Ylöjärvellä. 5G-puhelimien ja 5G-mobiililiittymien lisäksi DNA:lla on tarjolla myös erityisesti pientaloille suunnattu kiinteä 5G-laajakaistaliittymä.

Elokuun myydyimpien puhelimien Top 15 -listan ykköspaikan otti odotetusti Samsung Galaxy A20e, edullinen ja selkeä peruslaite, joka on käteen sopivan kokonsa takia myös oiva valinta esimerkiksi koululaisen ensimmäiseksi puhelimeksi.

”Useimmissa edullisemmissa puhelimissa on iso näyttö, mikä ei ole tarkoituksenmukaista etenkään silloin, kun laite hankintaan pienelle käyttäjälle. Kun puhelin on nykyään aina mukana, koululaisen puhelimessa kannattaa kiinnittää huomiota myös laitteen akunkestoon, jotta perheen juniorin ei tarvitse käyttää vapaa-aikaansa latauspisteen ääressä hengaten. Myös turvallisuuden kannalta on tärkeää, että akku kestää koko päivän. Samsung Galaxy A20e pesee kilpailijansa myös näillä ominaisuuksillaan”, Aavikko kertoo.

Aavikko ennustaa, että Samsung Galaxy A20e jatkaa DNA:n suosituimpien laitteiden joukossa myös syksyllä. Laitteen saatavuus DNA:lla on hyvä.

Elokuun Top 15 -listalla eniten yksittäisiä puhelinmalleja on Samsungilta, kaikkiaan seitsemän. Apple otti neljä listapaikkaa ja OnePlus kaksi. Lisäksi Huawei ja Xiaomi ovat edustettuina kumpikin yhdellä mallilla. Kokonaan uusi listatulokas 5G-puhelimien lisäksi on Samsung Galaxy A21s.

Älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden suosio jatkaa kasvuaan

Tutut älykello- ja ranneketuotemerkit pysyvät suosikkeina DNA:n Top 15 -listalla. Elokuun listalla on kaikkiaan viisi Samsungin ja neljä Huawein laitetta sekä Apple-, Honor- ja Garmin-malleja kaksi kutakin merkkiä. Älykelloja listalla on kaikkiaan kymmenen ja rannekkeita viisi.

Ykkösenä jatkaa jo tuttuun tapaan Apple Watch Series 5 -älykello, ja Apple Watch Series 3 piti toisen sijansa. Kolmoseksi kipusi Honor Band 5 -aktiivisuusranneke.

Älykellojen ja rannekkeiden kysyntä on kesällä jatkanut kasvuaan. ”Valikoima on laajentunut voimakkaasti, joten käyttäjien on helppo löytää omiin tarpeisiinsa sopiva laite. Tuoteryhmän syksyn uutuudet alkavat pian rantautua markkinaan, joten uskon listan olevan jo ensi kuussa aika lailla toisen näköinen”, Aavikko kertoo.

DNA:n myydyimmät puhelimet elokuussa 2020

1. (2.) Samsung Galaxy A20e
2. (-) OnePlus Nord 5G *)
3. (3.) Apple iPhone 11
4. (1.) Huawei P Smart 2019
5. (5.) Apple iPhone SE (2. sukupolvi)
6. (4.) Samsung Galaxy A41
7. (11.) Samsung Galaxy S10
8. (7.) Samsung Galaxy A51
9. (-) Samsung Galaxy A51 5G *)
10. (8.) Apple iPhone 7
11. (6.) Samsung Galaxy A71
12. (9.) Apple iPhone 11 Pro
13. (-) Xiaomi Redmi Note 8 Pro
14. (-) OnePlus 8 5G *)
15. (-) Samsung Galaxy A21s

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) 5G-puhelin

DNA:n myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet elokuussa 2020

1. (1.) Apple Watch Series 5
2. (2.) Apple Watch Series 3
3. (6.) Honor Band 5 *)
4. (3.) Huawei Watch GT2
5. (7.) Huawei Band 4 Pro *)
6. (15.) Samsung Galaxy Fit *)
7. (5.) Huawei Watch GT
8. (9.) Samsung Watch Active2
9. (8.) Honor Magic Watch 2
10. (-) Garmin Vivomove 3 Sport
11. (13.) Samsung Galaxy Watch
12. (-) Garmin Venu
13. (4.) Samsung Galaxy Fit e *)
14. (10.) Huawei Band 4 *)
15. (-) Huawei Watch GT 2e

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) Aktiivisuusranneke

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät osoitteesta https://corporate.dna.fi/media/myyntitilastot

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 942 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n matkaviestinverkon asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa liittymää kohden. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä.