DNA:n myydyimmät puhelimet ja älykellot elokuussa 2022 – Listalla myös edullisempia älypuhelimia

Älypuhelinten kysyntä oli elokuussa vilkasta. Samsung hallitsi DNA:n elokuun myydyimpien älypuhelinten listaa, mutta myydyimmäksi puhelimeksi ylsi edullinen Xiaomi Redmi 9C NFC. Elokuun myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden listan kärkeen kiri puolestaan Honor Band 5. Toiselle sijalle kohosi lapsille suunnattu Xplora X5 Play -kellopuhelin.

“Vaikka älypuhelinten kysyntä oli elokuussa vilkasta, näkyvät kuluttajien kasvaneet elinkustannukset myös älypuhelinten myynnissä. DNA Kaupoista ja DNA:n nettikaupasta ostettiin elokuussa aiempaa edullisempia puhelimia, ja uusien puhelinten ostajat hyödynsivät myös kulutonta ja korotonta DNA Maksuaikaa enemmän kuin vuosi sitten”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja, Sami Aavikko.

Elokuun myydyimmäksi puhelimeksi nousi ensimmäistä kertaa DNA:n valikoiman edullisimpiin älypuhelimiin kuuluva Xiaomi Redmi 9C NFC. Myös erinomaisen hinta-laatusuhteen tarjoava OnePlus Nord CE 2 5G onnistui jättämään taakseen sekä pitkään listan kärkipaikoilla kiikkuneen Apple iPhone 13 5G:n että Samsungin suositut Galaxy A-sarjan puhelimet. Samsung kuitenkin hallitsi elokuun myydyimpien älypuhelinten listaa peräti seitsemällä puhelimella.

Applen iPhone 13 Pro -huippumallit menettivät elokuussa hieman sijoituksiaan, kun vannoutuneimpien iPhone-käyttäjien huomio on jo kääntynyt syyskuussa huhutusti julkaistaviin Apple-uutuuksiin. Myös elokuun lopun Pinkit Päivät -kampanjan tarjouslaitteet näkyvät korostetusti DNA:n myyntitilastoissa.

Syksyn uutuuslanseeraukset hyppäsivät myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden listalle

Tutut trendit näkyvät elokuun myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden listalla: uutuuslanseeraukset, paluu arkeen sekä koulujen alkaminen. Myydyimmäksi laitteeksi nousi todellinen kestosuosikki ja erinomainen apuväline arjen perusaktiviteettien seuraamiseen, Honor Band 5. Toiselle sijalle kohosi kesän aikana DNA:n myyntikanavissa lanseerattu Xplora X5 Play -kellopuhelin. Kolmatta sijaa täydensi Apple Watch Series 7 GPS.

“Aktiivisuusrannekkeet ovat edelleen suosittu työkalu oman liikkumisen ja arjen seurantaan. Myös syksyn ensimmäiset uutuuslanseeraukset loikkasivat komeasti listalle. Samsung esitteli elokuussa uuden Watch5-sarjan, josta jo kolme eri mallia kipusi heti DNA:n myydyimpien listalle”, sanoo Aavikko.

Jo kolmena peräkkäisenä kuukautena myydyimpien listalle yltäneet lasten kellopuhelimet nousivat elokuussa kahdella mallillaan myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden joukkoon.

“Kellopuhelin on hyvä ensikäyttöön tarkoitettu vaihtoehto lapselle, ja sen suosio onkin kasvanut tasaisesti”, summaa Aavikko.

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Lisäksi DNA julkaisee myydyimmät tietokoneet -seurannan jokaisen kvartaalin lopussa samassa yhteydessä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät täältä.

DNA:n myydyimmät puhelimet elokuussa 2022:

1. (5.) Xiaomi Redmi 9C NFC*)
2. (13.) OnePlus Nord CE 2 5G
3. (3.) Apple iPhone 13 5G
4. (11.) Samsung Galaxy A53 5G
5. (-) Samsung Galaxy A03*)
6. (1.) Samsung Galaxy A22 5G
7. (8.) Apple iPhone 12 5G
8. (-) Xiaomi Redmi Note 10 5G
9. (10.) Samsung Galaxy A13*)
10. (7.) Apple iPhone 11*)
11. (-) Samsung Galaxy S22 5G
12. (6.) Apple iPhone 13 Pro 5G
13. (-) Samsung Galaxy A33 5G
14. (9.) Apple iPhone 13 Pro Max 5G
15. (12.) Samsung Galaxy S21 FE 5G

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) 4G-puhelin. Muut listalla olevat puhelimet ovat 5G-puhelimia.

DNA:n myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet elokuussa 2022

1. (5.) Honor Band 5*
2. (7.) Xplora X5 Play
3. (2.) Apple Watch Series 7 GPS
4. (1.) Huawei Watch Fit*
5. (3.) Apple Watch SE GPS
6. (10.) Xplora XGO2
7. (-) Samsung Galaxy Watch5 BT
8. (9.) Apple Watch Series 7 GPS+Cellular
9. (11.) Apple Watch SE GPS+Cellular
10. (4.) Samsung Galaxy Watch4 4G
11. (12.) Honor Band 6*
12. (-) Garmin Venu 2
13. (-) Samsung Galaxy Watch5 4G
14. (-) Samsung Galaxy Watch5 Pro 4G
15. (15.) Huawei Band 6*

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) Aktiivisuusranneke

 

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 956 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu noin 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2021 oli 956 miljoonaa euroa. DNA:lla on 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.