DNA:n myydyimmät puhelimet ja älykellot elokuussa 2023

Elokuussa DNA:n myydyimpien puhelinten lista pitää sisällään paljon kesän suosikkimalleja samalla, kun myös uudet laitelanseeraukset on otettu hyvin vastaan kuluttajien keskuudessa. Älykellolistan ykköseksi nousee kestosuosikkien ohi kellopuhelin. Kellopuhelimet ovat olleet erityisen kysyttyjä elokuussa koulujen alun vuoksi.

DNA:n myydyimmäksi puhelimeksi nousi elokuussa Applen iPhone 13, joka on ollut läpi kesän yksi DNA:n kysytyimmistä puhelinmalleista. Suosikki-Applen haastajaksi valikoitui edellisen kuukauden myydyin puhelinmalli, OnePlus-valmistajan Nord CE 2 Lite 5G, joka ylsi tällä kertaa niukasti listan toiselle sijalle. Samsungin malleista listalla on aivan kärkipäässä peräti koko A-puhelinmallisarja. Elokuussa kolmea suurta valmistajaa nousi haastamaan Honor, peräti kolmella puhelinmallilla myydyimpien 15 laitteen listalta.

”Elokuussa myydyimpiä malleja olivat pitkälti tämän vuoden kestosuosikkimme, mutta samalla esimerkiksi Honorin viimeisimmät lanseeraukset on vastaanotettu hyvin kuluttajien keskuudessa. Elokuussa oli myös mielenkiintoisia lanseerauksia, kun Samsungin toi markkinoille uudet taittuvat Galaxy Z -sarjan mallinsa, jotka kiinnostivat asiakkaitamme jo heinäkuun ennakkomyynnissä. Myös syksy on tavanomaiseen tapaan uusien kiinnostavien laitelanseerausten aikaa, ja siksi elokuu noudattaa pitkälti tuttua kaavaa, jossa Applen puhelimet ovat kysyttyjä ennen huhuttuja uusia tulossa olevia julkistuksia”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Älykelloissa kellopuhelimet jatkavat suosiotaan

Elokuun myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden listan kärkikolmikossa on kaksi kellopuhelinta – ensimmäisellä ja kolmannella sijalla. Koko kesän kysytty Xplora-valmistajan XGO3-kellopuhelin ylsi elokuussa myydyimmäksi älykelloksi. Samsungin Watch5 ja Xploran lippulaivamalli X6Play täydentävät kärkikolmikon. Listan muut sijat jakautuvat tasaisesti Applen kestosuosikkien, Samsungin, Huawein sekä Garminin välillä.

”Koululaistutkimuksemme ovat osoittaneet, kuinka ensipuhelin hankitaan lapselle useimmiten ennen koulujen alkua. Tämä näkyy myös heinä-elokuun myyntiluvuissamme, erityisesti kellopuhelinten osalta. Pääsääntöisesti lapsille suunnatut kellopuhelimet ovat jo selkeä vaihtoehto ensipuhelimeksi, eikä mikään ihme – helppokäyttöisyyden lisäksi näillä voi turvallisesti soittaa puheluita ja lähettää viestejä ilman pääsyä nettiin tai lapselle haitallisiin sisältöihin. Samalla se on helppo muistaa pitää matkassa mukana”, Aavikko avaa.

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät täältä. Koko vuoden myydyimpien laitteiden listojen osalta tulee huomioida, että mallit ovat olleet myynnissä keskenään eripituisia aikoja. Listaa ei ole painotettu myynnissäoloajan mukaan.

DNA:n myydyimmät puhelimet elokuussa


1. (2.) Apple iPhone 13 5G
2. (1.) OnePlus Nord CE 2 Lite 5G
3. (3.) Samsung Galaxy A54 5G
4. (11.) Samsung Galaxy A14 5G
5. (4.) Apple iPhone 14 5G
6. (5.) Samsung Galaxy A34 5G
7. (7.) Apple iPhone 14 Pro 5G
8. (9.) Apple iPhone 14 Pro Max 5G
9. (14.) Honor 90 Lite 5G
10. (10.) Samsung Galaxy A14*
11. (-) OnePlus Nord CE 3 Lite 5G
12. (15.) OnePlus Nord 3 5G
13. (-) Honor X6*
14. (-) Apple iPhone 11*
15. (-) Honor 90 5G

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) 4G-puhelin. Muut listalla olevat puhelimet ovat 5G-puhelimia.

DNA:n myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet elokuussa

1. (2.) Xplora XGO3
2. (1.) Samsung Galaxy Watch5
3. (3.) Xplora X6Play
4. (6.) Apple Watch SE GPS+Cellular (2.sukupolvi)
5. (4.) Apple Watch SE GPS (2.sukupolvi)
6. (-) Amazfit GTS 4 Mini
7. (7.) Samsung Galaxy Watch5 4G
8. (15.) Huawei Watch GT 3
9. (9.) Apple Watch Series 8 GPS
10. (-) Xiaomi Redmi Band 2*
11. (8.) Apple Watch Ultra GPS + Cellular
12. (-) Garmin Vivomove 3 Sport
13. (-) Garmin Fenix 7
14. (11.) Huawei Band 8*
15. (12.) Apple Watch 8 GPS + Cellular

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) Aktiivisuusranneke.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 997 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 700 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.