DNA:n myydyimmät puhelimet ja älykellot heinäkuussa 2023

Heinäkuussa DNA:n laitemyynti on ollut vilkasta, kun kesälomakausi ja useat odotetut uutuusmallit ovat aktivoineet ihmisiä päivittämään laitteitaan. Sekä myydyimpien puhelinten että älykellojen listan edeltävien kuukausien kärkipaikkaa pitänyt Apple jäi heinäkuussa molemmissa kategorioissa toiseksi – heinäkuussa myydyimmän puhelimien kärkipaikan nappasi itselleen OnePlus, kun älykellojen osalta kärkipaikalle nousi Samsung.

Heinäkuu on perinteisesti vilkasta sesonkia puhelinten myynnissä eikä vuosi 2023 ole tässä poikkeus. Myydyimmäksi puhelinmalliksi nousi OnePlussan edullinen Nord CE 2 Lite 5G -malli, kun edelliset kuukaudet kärkisijaa hallinnut Applen iPhone 13 5G -malli tippui vain niukasti toiselle sijalle. DNA:n kolmanneksi myydyin puhelin oli Samsungin Galaxy A54 5G.

Tuttujen puhelinmallien lisäksi kysyntää ovat heinäkuussa vauhdittaneet DNA:n valikoimaan saapuneet useat odotetut uutuusmallit. DNA on aloittanut nettikaupassaan Googlen Pixel-puhelinten jälleenmyynnin ensimmäisenä operaattorina Suomessa. Samalla myös uuden Nothing-tuotemerkin kiinnostusta herättäneen Phone (2) 5G -mallin myynti on käynnistynyt vilkkaasti ja visuaalisesti näyttävä laite on nähtävissä ja kokeiltavissa kaikissa DNA Kauppa -myymälöissä. Lisäksi heinäkuun lopussa ennakkomyyntiin tulleiden Samsungin taittuvien Galaxy Z Flip5- ja Z Fold5 -mallien sekä uusien älykellojen ja tablettien saapuminen on herättänyt kiinnostusta, ja mallien varsinainen myynninaloitus onkin 11.8.2023.

”Kesälomakausi on usein aikaa, kun omia laitteita innostutaan päivittämään uudempiin malleihin. Heinäkuussa puhelinten kysyntää ovat vilkastuttaneet useiden uutuusmallien lanseeraukset ja hyvät tarjouskampanjat. Puhelinten lisäksi kesälomakausi on vauhdittanut ihmisiä päivittämään myös älykellojaan monipuolisempiin malleihin, joilla omaa hyvinvointia pystyy seuraamaan aktiivisuutta ja palautumista mittaavien toimintojen avulla”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Älykelloissa tutut huippumallit ja kellopuhelimet kysyttyjä

DNA:n heinäkuun myydyin älykello on Samsungin viime vuoden Galaxy Watch5 -malli, tämän vuoden Galaxy Watch6 -mallien saapuessa heinäkuussa DNA:n ennakkomyyntiin. Pitkään käynnissä ollut siirtymä äly- ja aktiivisuusrannekkeista monipuolisempiin hyvinvointi- ja urheilunseurantaominaisuuksia tarjoaviin älykelloihin näkyy selvästi myös heinäkuun myynneissä – myydyimpien rannelaitteiden listalle ei nouse heinäkuussa yhtäkään aktiivisuusranneketta.

Älykellojen osalta heinäkuussa kysyttyjä olivat Applen ja Samsungin tavanomaisten suosikkimallien lisäksi myös erityisesti lasten kellopuhelimet, kuten suositun Xplora-valmistajan mallit. Pääasiallisesti koulutiensä aloittaville tai sinne palaaville alakoululaisille suunnatut kellopuhelimet tarjoavat hyvin turvaa esimerkiksi koulumatkoille.

”Vuosittain teettämämme Koululaistutkimukset ovat osoittaneet, että usein ensipuhelin hankitaan lapselle ennen koulujen alkua. Kesä onkin hyvää aikaa aloittaa puhelimenkäytön harjoittelu yhdessä niin, että koulujen alkaessa sen käyttö olisi jo sujuvampaa. Harjoittelun voi mainiosti aloittaa myös kellopuhelimella, jolla voi turvallisesti soittaa puheluita ja lähettää viestejä ilman pääsyä nettiin tai lapselle sopimattomaan sisältöön”, Aavikko toteaa.

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät täältä. Koko vuoden myydyimpien laitteiden listojen osalta tulee huomioida, että mallit ovat olleet myynnissä keskenään eripituisia aikoja. Listaa ei ole painotettu myynnissäoloajan mukaan.

DNA:n heinäkuun myydyimmät puhelimet

 1. (2.) OnePlus Nord CE 2 Lite 5G
 2. (1.) Apple iPhone 13 5G
 3. (3.) Samsung Galaxy A54 5G
 4. (5.) Apple iPhone 14 5G
 5. (11.) Samsung Galaxy A34 5G
 6. (-) Xiaomi Redmi 12C*
 7. (6.) Apple iPhone 14 Pro 5G
 8. (7.) Samsung Galaxy A23 5G
 9. (4.) Apple iPhone 14 Pro Max 5G
 10. (9.) Samsung Galaxy A14*
 11. (10.) Samsung Galaxy A14 5G
 12. (12.) Samsung Galaxy S22 5G
 13. (-) OnePlus 11 5G
 14. (-) Honor 90 Lite 5G
 15. (-) OnePlus Nord 3 5G

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.

*) 4G-puhelin. Muut listalla olevat puhelimet ovat 5G-puhelimia.

DNA:n heinäkuun myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet

 1. (8.) Samsung Galaxy Watch5
 2. (7.) Xplora XGO3
 3. (10.) Xplora X6 Play
 4. (2.) Apple Watch SE GPS
 5. (12.) Spacetalk Adventurer
 6. (5.) Apple Watch SE GPS+Cellular
 7. (6.) Samsung Galaxy Watch5 4G
 8. (4.) Apple Watch Ultra GPS+Cellular
 9. (1.) Apple Watch Series 8 GPS
 10. (-) Huawei Watch GT 3 SE
 11. (-) Huawei Band 8
 12. (3.) Apple Watch 8 GPS+Cellular
 13. (13.) Suunto 5 Peak
 14. (-) Garmin Vivomove 3S
 15. (11.) Huawei Watch GT 3

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.

 

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 997 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 700 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu noin 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2022 oli 997 miljoonaa euroa. DNA:lla on 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.