DNA:n myydyimmät puhelimet ja älykellot helmikuussa 2020

Apple ja Samsung jatkoivat myös helmikuussa vahvimpina merkkeinä DNA:n myydyimpien puhelimien Top 15 -listalla. Älykellojen Top 10 -listalla sijoitukset jakautuivat tasaisemmin eri merkkien kesken.

Apple ja Samsung jakavat keskenään DNA:n helmikuun myydyimpien puhelimen listan seitsemän kärkisijaa. Applella on Top 15 -listalla kaikkiaan viisi listapaikkaa ja Samsungilla neljä. Huawei otti kolme sijoitusta, Honor kaksi ja Nokia yhden.

Samsung otti viime vuonna julkaistuilla Galaxy A70- ja A40-suosikkimalleillaan suvereenisti haltuun kaksi kärkipaikkaa. Applen edullisempi lippulaiva iPhone 11 jatkaa listan pronssisijalla ja myös muut iPhone-mallit ovat kohentaneet merkittävästi sijoituksiaan.

”Android-valmistajien kesken käydään tiukkaa kilpailua uusien laitteiden ostajista, ja Android-käyttäjistä useampi kuin joka toinen päätyykin uutta laitetta ostaessaan vaihtamaan merkkiä. Applen käyttäjät sen sijaan ovat hyvin uskollisia muun muassa saumattomasti yhteen toimivan ekosysteemin vuoksi. Uusiin iPhoneihin vaihdetaan pääasiassa vanhemmista iPhone-malleista”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Helmikuun listalle nousi lisäksi edullisia ja keskihintaisia malleja Huaweilta, Nokialta ja Honorilta. 15. sijalla on Huawein viime vuoden lippulaiva P30 Pro, joka tarjoaa yhä erinomaisen hinta-laatusuhteen.

Koronaviruksen vaikutus älypuhelimien saatavuuteen on herättänyt huolta. Sami Aavikko kertoo, että tilanne ei tällä hetkellä näy älypuhelinten saatavuudessa DNA Kaupoissa tai DNA:n nettikaupassa.

”Olemme varautuneet tuotannon haasteisiin jo ennakkoon. Tilanteen pitkittyessä on mahdollista, että tuotepuutteita esiintyy myöhemmässä vaiheessa esimerkiksi yksittäisissä malleissa tai niiden tietyissä värivaihtoehdoissa, mutta tällä hetkellä saatavuus kaikkien laitteiden kohdalla on hyvä”, Aavikko vahvistaa.

Kevään uutuuksia

Samsung Galaxy -mallit A70 ja A50 on helmikuussa myyty loppuun, ja päivitettyjen seuraajamallien Galaxy A71 ja A51 myynti on alkanut vilkkaana. Helmikuussa julkaistujen Samsung Galaxy S20 -sarjan 5G-laitteiden ennakkomyynti jatkuu 12.3. saakka.

”Samsungilla on hallussaan erittäin houkutteleva mallisto kevään sesonkiin. Erityisesti kamera- ja näyttöteknologiansa puolesta asiakkaita ihastuttavat S20-sarjan uutuuspuhelimet myyvät meillä ennakkoon erittäin hyvin”, Aavikko kertoo.

Lisää 5G-puhelimia tulee tarjolle kevään aikana. DNA:n 5G-verkko on jo alkuvuoden aikana käytössä yli 20 paikkakunnalla. Tammikuussa myyntiin tulleiden 5G-liittymien lisäksi DNA:lla on jo ennestään ollut tarjolla erityisesti pientaloille suunnattu kiinteä 5G-laajakaistaliittymä.

Älykellot Top 10

Älykellojen ja älyrannekkeiden myynti jatkuu vilkkaana. Älykellojen Top 10 -listalla on peräti kuuden eri merkin laitteita. Älykellojen lisäksi DNA Kaupoista löytyy laaja valikoima erilaisia älyrannekkeita, jotka tarjoavat vastaavia ominaisuuksia kelloakin kompaktimmassa koossa.

Uusimman 5-sarjan Apple Watch nousi DNA:n myydyimmäksi älykelloksi helmikuussa. Huaweilla on hallussaan sijat kaksi ja kolme, ja myös Honorin uusi Magic Watch 2 nousi Top 10 -listalle.


DNA:n myydyimmät puhelimet helmikuussa 2019

1. (2.) Samsung Galaxy A70
2. (12.) Samsung Galaxy A40
3. (3.) Apple iPhone 11
4. (13.) Apple iPhone 8
5. (7.) Apple iPhone 7
6. (4.) Samsung Galaxy A10
7. (8.) Samsung Galaxy A20e
8. (5.) Huawei P30 Lite
9. (11.) Apple iPhone 11 Pro Max
10. (-) Nokia 7.2
11. (14.) Apple iPhone 11 Pro
12. (-) Honor 7S
13. (-) Honor 9X
14. (6.) Huawei P Smart 2019
15. (9.) Huawei P30 Pro

(Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.)

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät osoitteesta https://corporate.dna.fi/media/myyntitilastot.


DNA:n myydyimmät älykellot helmikuussa 2020

1. (2.) Apple Watch Series 5
2. (5.) Huawei Watch GT
3. (1.) Huawei Watch GT 2
4. (4.) Garmin Vivomove HR
5. (3.) Apple Watch Series 3
6. (6.) Suunto 3 Fitness
7. (-) Honor Magic Watch 2
8. (-) Samsung Galaxy Watch Active 2
9. (8.) Garmin Vivoactive 3 GPS
10. (7.) Samsung Galaxy Watch Active

(Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.)

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 942 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n matkaviestinverkon asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa liittymää kohden. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä.