DNA:n myydyimmät puhelimet ja älykellot huhtikuussa 2020

Huhtikuun Top 15 -listalla nähtiin jonkin verran vaihduntaa. Kuukauden myydyimpien puhelimien listalle nousi joukko kevään uutuuksia, ja kesää kohden mentäessä myynnissä alkavat näkyä koulunsa päättävien puhelinhankinnat sekä lahjakausi muutenkin. Tarjolla on nyt kiinnostavia uutuuksia myös edullisimmissa hintaluokissa, ja 5G-puhelimet kiinnostavat yhä useampia.

Samsung Galaxy A20e nousi komeasti listan kärkeen ja Samsung otti kaksoisjohdon huhtikuun myydyimpien puhelimien Top 15 -listalla, takanaan heti kaksi Applen puhelinta. Apple olikin listalle nousseiden mallien määrässä kuukauden tähti – viidentoista joukkoon mahtui peräti viisi iPhone-puhelinta. Samsung ja Honor saivat listalle kolme puhelinmallia ja Huawei kaksi. Yhdellä mallilla edustettuina ovat OnePlus ja Nokia.

Apple julkaisi huhtikuussa uuden 2. sukupolven iPhone SE -puhelimen ja sen myynti alkoi huhtikuun lopussa. Uusi iPhone SE tarjoaa poikkeuksellisen hyvän hinta-laatusuhteen ja laite nousikin heti myynnin alettua DNA:n myydyimpien laitteiden listalla sijalle 10.

Muita kokonaan uusia listatulokkaita ovat Apple iPhone 8 Plus ja iPhone XS sekä Honor 20 Lite ja Nokia 8110 4G.

Poikkeuksellinen tilanne näkyi huhtikuun älypuhelinmyynnissä monin tavoin. Kokonaisuudessaan laitteita ostetaan vuodentakaista vähemmän.

”Keskihintaiset laitteet herättävät tässäkin tilanteessa kiinnostusta, ja vanhoja puhelimia vaihdetaan niihin aktiivisesti. Tämä on ymmärrettävää, sillä yhteydenpito läheisiin esimerkiksi videopuheluin on miellyttävämpää, kun puhelimessa on isompi näyttö sekä parempi etukamera. Laitteiden päivittäisen käyttöajan kasvaessa akunkestolla sekä puhelimen pikalatausominaisuuksilla on väliä”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

”Pian alkava kesä on tyypillisesti vilkasta laitesesonkia. Suurimmat valmistajat ovat jo julkaisseet 5G-yhteyksiä hyödyntävät lippulaivapuhelimensa. Kesän tärkeimpien uutuuksien myötä 5G-yhteydet tulevat myös edullisempiin hintaluokkiin, mikä vaikuttaa osaltaan myös 5G-puhelinten kokonaismyyntimääriin”, Aavikko arvioi.

5G-puhelimista DNA:lle ennakkomyyntiin tulevat tänään 4.5. Motorola Edge 5G (599 €) ja Motorola Edge+ 5G (1099 €). Varsinainen myynninaloitus on 15.5. Markkinoiden toistaiseksi edullisin 5G-puhelin, Xiaomi Mi 10 Lite 5G (399 €) on tulossa DNA:lle ennakkomyyntiin alkukesän aikana.

Alkuvuoden aikana DNA:n 5G-verkko on otettu käyttöön jo lähes viidellätoista paikkakunnalla. Lähikuukausina DNA:n 5G-verkko laajenee edelleen noin kymmenelle uudelle paikkakunnalle, muun muassa Lahteen, Jyväskylään, Ouluun ja Kuopioon. Tammikuussa myyntiin tulleiden 5G-liittymien lisäksi DNA:lla on jo ennestään ollut tarjolla erityisesti pientaloille suunnattu kiinteä 5G-laajakaistaliittymä.

Älykellot ja älyrannekkeet

Huhtikuun Top 15 -listalle nostettiin älykellojen joukkoon myös älyrannekkeet, mikä vaikutti erityisesti listan kärkisijoituksiin. Huhtikuussa kolmen kärjen muodostavat Huawei, Honor ja Xiaomi – kaikki älyrannekkeita – ja niiden takana on kaksi älykelloa Applelta ja yksi Huaweilta.

DNA:n tuoreen kyselytutkimuksen **) mukaan suomalaisista noin joka viides (21 %) seuraa liikkumistaan tai untaan aktiivisuus- tai älyrannekkeella ja noin joka kahdeksas (13 %) älykellon avulla. Naiset käyttävät ranneketta hieman miehiä useammin (naiset 25 %, miehet 17 %), ja miehillä käyttö painottuu enemmän älykelloon (naiset 9 %, miehet 17 %).

DNA:n myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2020

1. (6.) Samsung Galaxy A20e
2. (2.) Samsung Galaxy A40
3. (1.) Apple iPhone 11
4. (4.) Apple iPhone 7
5. (13.) OnePlus 7T
6. (8.) Samsung Galaxy A51
7. (7.) Huawei P Smart 2019
8. (9.) Honor 9X
9. (11.) Honor 20
10. (-) Apple iPhone SE (2. sukupolvi)
11. (-) Honor 20 Lite
12. (-) Huawei P30 Pro
13. (-) Nokia 8110 4G
14. (-) Apple iPhone 8 Plus
15. (-) Apple iPhone XS

(Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.)

DNA:n myydyimmät älykellot ja -rannekkeet huhtikuussa 2020

1. (-) Huawei Band 3 Pro *)
2. (-) Honor Band 5 *)
3. (-) Xiaomi Mi Band 4 *)
4. (1.) Apple Watch Series 5
5. (2.) Apple Watch Series 3
6. (6.) Huawei Watch GT 2
7. (10.) Samsung Galaxy Watch Active
8. (4.) Honor Magic Watch 2
9. (-) Huawei Band 4 *)
10. (-) Samsung Galaxy Fit e *)
11. (-) Garmin Venu
12. (3. (2.) Huawei Watch GT
13. (-) Garmin Vivoactive 3
14. (-) Samsung Galaxy Fit
15. (-) Garmin Vivomove 3 Sport

*) Älyranneke
(Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.)

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät osoitteesta https://corporate.dna.fi/media/myyntitilastot

**) Digitaaliset elämäntavat -kyselyn toteutti DNA:n toimeksiannosta Nepa Insight Oy. Tiedonkeruu toteutettiin Nepan online-paneelissa maaliskuun 2020 lopussa. Vastaajamäärä n=1036. Tutkimuksen vastaajajoukko edustaa 16-74-vuotiaita suomalaisia iän ja sukupuolen mukaan.

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 942 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n matkaviestinverkon asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa liittymää kohden. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä.