DNA:n myydyimmät puhelimet ja älykellot kesäkuussa 2023

Kesäkuussa DNA:n myydyin puhelinmalli oli Applen, joka nappasi itselleen myös viisi kärkisijaa myydyimpien älykellojen listalla. Laitteiden myyntiä vauhdittivat sekä houkuttelevat tarjoukset että aloittelevien koululaisten ensipuhelimien hankinta. Alkukesän hyvät säät ovat näkyneet myös älykellojen myynnissä, kun näiden monipuoliset aktiivisuutta ja palautumista mittaavat toiminnot innostavat seuraamaan omaa hyvinvointia lenkkipoluille ja luontoretkille lähtiessä.

Kesäkuun myydyimpien puhelimien kärkipaikkaa pitää myös edellisen kuukauden ykkönen, Applen iPhone 13 5G, ja OnePlus-valmistajan Nord CE 2 Lite kiilasi toiseksi ohi Samsungin Galaxy A54 5G:n. Kärkipaikan lisäksi myös Applen muut puhelinmallit ovat vahvasti edustettuna listalla, kun toistaiseksi uusimman iPhone 14 -sarjan iPhone 14, 14 Pro ja 14 Pro Max -mallit löytyvät myydyimpien listalta. Puhelinten myyntiä vauhdittivat alkukesän hyvät tarjouskampanjat samalla, kun huokeamman hinnan puhelimet ovat olleet kysyttäjä ensipuhelimia koulutiensä aloittaville. Myydyimpien listalle ylsi esimerkiksi OPPO:n A16-malli, joka onkin ollut houkutteleva puhelinmalli juuri koululaisten ensimmäiseksi älypuhelimeksi. Hiljattain Suomeen rantautunut OPPO-valmistaja on globaalisti yksi suurimmista älypuhelinvalmistajista.

”Kesä on usein perheille hyvää aikaa harjoitella puhelimenkäyttöä ja yhteisiä pelisääntöjä lapsen kanssa ennen koulujen alkua. Hiljattain teettämämme Koululaistutkimus on osoittanut, että ensipuhelin hankitaan jo esikoulun alkamisen yhteydessä jopa 25 % lapsista ja ensimmäisen luokan alkaessa lähes puolelle lapsista (48 %)”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

”Kun lapsi vihdoin saa kauan odotetun ensipuhelimensa, on tämän käytössä hyvä harjoitella myös taukojen pitämistä. Halusimme omalta osaltamme auttaa perheitä tässä lanseeraamalla Puhelinparkin, jonka jokainen voi tilata maksutta DNA:n verkkosivuilta. Myös kesälomalla yhteiset digilaitteettomat hetket ovat tärkeitä, ja Puhelinparkki toimii hyvänä keinona niin perheen pienemmille kuin aikuisillekin laittaa puhelimet hetkeksi syrjään”, Aavikko jatkaa.

Apple hallitsi suvereenisti älykellokamppailua

Kuten kesäkuun myydyimpien puhelimien osalta, myös älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden listaa hallitsee vahvasti Apple vieden peräti viisi listan kärkisijaa kesäkuussa. Myydyimpänä mallina kesäkuussa nähdään Applen Series 8 GPS -malli. Listalla ovat hyvin edustettuina myös Samsung etenkin Watch5 -malleilla sekä Xploran lapsille suunnatut kellopuhelimet. Alkuvuoden trendi, jossa aktiivisuusrannekkeiden käyttö on siirtynyt kellomallisiin ratkaisuihin, jatkuu edelleen, kun kesäkuussa myydyimpien mallien joukossa on vain yksi aktiivisuusranneke Xiaomilta.

”Alkukesä on usein aikaa, kun älykelloja halutaan päivittää monipuolisimmalla ominaisuuksilla varustettuihin malleihin. Hyvät säät innostavat päivittämään malleihin, joilla omaa hyvinvointia pystyy seuraamaan aktiivisuutta ja palautumista mittaavien toimintojen avulla. Samalla myös eSim-ominaisuudella varustettujen kellojen trendi jatkuu edellisten kuukausien mukaisesti, kun yhteensä seitsemän kellomallia myydyimpien listalla tukee mobiiliyhteyttä”, Aavikko toteaa.

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät täältä. Koko vuoden myydyimpien laitteiden listojen osalta tulee huomioida, että mallit ovat olleet myynnissä keskenään eripituisia aikoja. Listaa ei ole painotettu myynnissäoloajan mukaan.

DNA:n kesäkuun myydyimmät puhelimet

1. (1.) Apple iPhone 13 5G
2. (5.) OnePlus Nord CE 2 Lite 5G
3. (6.) Samsung Galaxy A54 5G
4. (7.) Apple iPhone 14 Pro Max 5G
5. (8.) Apple iPhone 14 5G
6. (2.) Apple iPhone 14 Pro 5G
7. (-) Samsung Galaxy A23 5G
8. (-) OPPO A16*
9. (10.) Samsung Galaxy A14 LTE*
10. (11.) Samsung Galaxy A14 5G
11. (3.) Samsung Galaxy A34 5G
12. (12.) Samsung Galaxy S22 5G
13. (9.) Xiaomi Redmi Note 10 5G
14. (-) OnePlus Nord CE 3 Lite 5G
15. (-) OnePlus Nord 2T 5G

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) 4G-puhelin. Muut listalla olevat puhelimet ovat 5G-puhelimia.

DNA:n kesäkuun myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet

1. (2.) Apple Watch Series 8 GPS
2. (1.) Apple Watch SE GPS (2. sukupolvi)
3. (3.) Apple Watch 8 GPS + Cellular
4. (7.) Apple Watch Ultra GPS + Cellular 49 mm
5. (4.) Apple Watch SE GPS + Cellular (2. sukupolvi)
6. (-) Samsung Galaxy Watch5 4G
7. (6.) Xplora XGO3
8. (8.) Samsung Galaxy Watch5
9. (15.) Xiaomi Redmi Band 2*
10. (14.) Xplora X6 Play
11. (5.) Huawei Watch GT 3
12. (-) Spacetalk Adventure (UUSI)
13. (-) Suunto 5 Peak
14. (9.) Samsung Galaxy Watch4
15. (-) Garmin Venu Sq (UUSI)

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) Aktiivisuusranneke.

 

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 997 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 700 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu noin 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2022 oli 997 miljoonaa euroa. DNA:lla on 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.