DNA:n myydyimmät puhelimet ja älykellot toukokuussa 2020

Toukokuussa eniten laitemalleja DNA:n myydyimpien puhelimien Top 15 -listalle sai Samsung, joka nappasi myös kaksi kärkisijaa. Xiaomi haastaa muut valmistajat vahvasti uudella listatulokkaalla. Älykellojen listalla kaksoisjohtoon nousi Apple.

DNA:n toukokuun myydyimmät puhelimet Top 15 -listalla on kuusi Samsungin puhelinta, neljä mallia Applelta sekä kaksi Honor-puhelinta, ja yhdellä mallilla edustettuina ovat Huawei, OnePlus ja Xiaomi.

Samsungin vahva vire jatkui hyvänä myös toukokuussa, sillä sekä viime vuoden suosikkipuhelimien että tämän vuoden uutuusmallien kysyntä käy kiivaana. Ykköspaikalle kapusi erittäin houkuttelevalla hinnalla tarjolla ollut Samsung Galaxy A40 -malli, jonka seuraajan A41:n myynti käynnistyi toukokuun lopulla. Myös Samsung Galaxy S20 5G nousi DNA:n Top 15 -listalle.

Applen puhelimista myydyimpänä, listan sijalla 3, jatkaa iPhone 11, ja uusi 2. sukupolven iPhone SE kohosi peräti neljänneksi.

”DNA:n verkkodata kertoo, että kompaktiin mutta huipputehokkaaseen iPhone SE -laitteeseen on vaihdettu erityisesti aiemmasta iPhone SE-mallista sekä iPhone 6-sarjan laitteista”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Ensimmäistä kertaa DNA:n myydyimpien puhelimien listalle nousi Xiaomi, joka on kasvanut Euroopan markkinoilla jo neljänneksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi. DNA aloitti Xiaomin ensimmäisenä virallisena jälleenmyyjänä ja operaattorijakelijana Suomessa kesällä 2018.

”On hieno nähdä, että Xiaomi haastaa muut älypuhelinvalmistajat toden teolla muun muassa nyt listan 10. sijalle nousseella Redmi Note 8 Pro -suosikkimallillaan ja kesäkuussa myyntiin tulevalla edullisemmalla Mi 10 Lite 5G -mallillaan”, Aavikko toteaa.

Älykellojen myynnissä satojen prosenttien kasvua

Kevään lahjakausi näkyy myös äly- ja urheilukellojen myynnin voimakkaana kasvuna. ”Lahjakuukausi” toukokuu nostikin varsinaiset älykellot listan kärkeen, ja ensimmäinen aktiivisuusranneke löytyy vasta sijalta neljä, kun huhtikuussa listan kolme kärkisijaa oli rannekkeilla.

”Älykellojen myynnissä nähdään nyt todella suuria kasvuprosentteja. DNA:lla myynti on kasvanut jopa satoja prosentteja kuukaudessa koko kevään ajan. Suosion kasvu ei ole yllätys, sillä älykello on todella kätevä ja hyödyllinen jatke puhelimelle monipuolisine käyttömahdollisuuksineen. Älykellot olivat kovassa nousussa jo ennen korona-aikaa, ja nyt varmaankin näkyy se, että ihmiset ovat alkaneet kuntoilla aiempaa enemmän”, Aavikko kertoo.

Toukokuun Top 15 -listan kärkisijoille nousivat Applen Series 3- ja Series 5 -älykellot, ja Huawein GT 2 -älykello kiipesi kolmoseksi.

Puhelin puhtaaksi UV-desinfiointilaitteella

DNA Kaupoissa on tehty runsaasti erilaisia toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ja varmistettu mahdollisimman puhdas ja turvallinen myymäläympäristö sekä asiakkaille että henkilökunnalle.

”Olemme miettineet puhelimen ostamiseen ja asiointiin liittyvän asiakaspolun turvallisuuden kannalta todella tarkasti. Puhelinhan tiedetään esineeksi, joka kerää helposti epäpuhtauksia, joten olemme varustaneet myymälämme ultraviolettivaloa hyödyntävillä desinfiointilaitteilla, jotka poistavat taudinaiheuttajat asiakkaiden puhelimen pinnoilta”, Aavikko kertoo.

Hän vahvistaa, että kesää kohti mennään luottavaisin mielin, sillä koronatilanteen vaikutukset alkavat vähitellen hälventyä ja patoutunut kysyntä alkaa purkautua myös puhelinkaupassa.

5G-kesä alkaa uutuuksilla ja verkon laajennuksilla

DNA aloittaa Samsung Galaxy A51 5G ja Sony Xperia 1 II 5G -puhelinten ennakkomyynnin tänään 1. kesäkuuta. Markkinoiden toistaiseksi edullisimman 5G-puhelimen Xiaomi Mi 10 Lite 5G:n myynti alkaa DNA:n myyntikanavissa kesäkuun toisella viikolla.

DNA:n 5G-palvelut ovat tällä hetkellä tarjolla Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Sipoossa, Hyvinkäällä, Turussa, Ruskolla, Raisiossa, Liedossa, Tampereella, Nokialla, Ylöjärvellä, Raumalla ja Porissa. DNA:n 5G-verkko laajenee lähiaikoina myös Ouluun, Jyväskylään, Kuopioon, Vaasaan, Hämeenlinnaan, Lahteen, Seinäjoelle, Heinolaan, Pirkkalaan ja Lempäälään.

5G-puhelimien ja 5G-mobiililiittymien lisäksi DNA:lla on tarjolla myös erityisesti pientaloille suunnattu kiinteä 5G-laajakaistaliittymä.

DNA:n myydyimmät puhelimet toukokuussa 2020

1. (2.) Samsung Galaxy A40
2. (6.) Samsung Galaxy A51
3. (3.) Apple iPhone 11
4. (10.) Apple iPhone SE (2. sukupolvi)
5. (1.) Samsung Galaxy A20e
6. (5.) OnePlus 7T
7. (-) Samsung Galaxy A71
8. (4.) Apple iPhone 7
9. (7.) Huawei P Smart 2019
10. (-) Xiaomi Redmi Note 8 Pro
11. (-) Samsung Galaxy S10 Lite
12. (15.) Apple iPhone XS
13. (11.) Honor 20 Lite
14. (-) Honor 10 Lite
15. (-) Samsung Galaxy S20 5G

(Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.)

DNA:n myydyimmät älykellot ja -rannekkeet toukokuussa 2020

1. (5.) Apple Watch Series 3
2. (4.) Apple Watch Series 5
3. (6.) Huawei Watch GT 2
4. (1.) Huawei Band 3 Pro *)
5. (15.) Garmin Vivomove 3 Sport
6. (2.) Honor Band 5 *)
7. (8.) Honor Magic Watch 2
8. (9.) Huawei Band 4 *)
9. (12.) Huawei Watch GT
10. (10.) Samsung Galaxy Fit e *)
11. (11.) Garmin Venu
12. (-) Samsung Galaxy Watch
13. (-) Huawei Watch GT2e
14. (14.) Samsung Galaxy Fit
15. (-) Garmin Instinct

*) Älyranneke
(Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.)

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät osoitteesta https://corporate.dna.fi/media/myyntitilastot.


DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 942 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n matkaviestinverkon asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa liittymää kohden. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä.