DNA:n tammikuun 2021 myydyimmät puhelimet ja älykellot – tänä vuonna monet laitteet päivitetään viimeisimpään teknologiaan

Vuoden 2021 aikana yhä useampi kuluttaja päivittää laitteensa 5G-aikaan – päätevalikoiman kasvu ja verkon laajentuminen kiihdyttävät kuluttajien vaihtohalukkuutta. DNA:n 5G-palveluita on tarjolla liki 80 paikkakunnalla ja verkon väestöpeitto kattaa jo 1,8 miljoonaa suomalaista. Tammikuussa kuluttajat panostivat erityisesti äly- sekä urheilukelloihin, ja trendin odotetaan jatkuvan.

Samsungin ja Applen laitteiden kysyntä jatkuu vilkkaana, ja se näkyy myös tammikuun myydyimpien puhelimien listasijoituksissa. Joulukuussa kärkikolmikosta pudonnut Apple iPhone 11 teki paluun ykkössijalle. Suosittu Samsung Galaxy A20e (sijalla 2.) on ollut yhtäjaksoisesti DNA:n myydyimpien laitteiden listalla jo kesäkuusta 2019 lähtien.

”Puhelinmarkkina tulee hienoisesti kasvamaan Suomessa vuonna 2021. Älypuhelin on jo korvannut monen kameran, kellon ja tunnuslukukortin. Nykyään se toimii myös yhä useamman kukkarona ja älylukon avaimena. Tämä kehitys on johtanut siihen, että puhelimen vaihtotiheys on kasvamassa ja puhelimeen panostetaan jatkuvasti hieman aiempaa enemmän”, ennustaa DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Tammikuun suosituimmat 5G-mallit olivat Samsung Galaxy A51 5G ja Apple iPhone 12 Pro Max 5G. OnePlus ja Xiaomi haastavat uusilla 5G-malleillaan Samsungia ja Applea. Tammikuussa DNA:n valikoimaan saapuivat OnePlus Nord N10 5G- ja Xiaomi Redmi Note 9T 5G -puhelin.

”Vuodesta 2021 odotetaan 5G-puhelinten todellista läpimurtovuotta, sillä 5G-päätelaitevalikoima ja -verkko jatkavat kasvuaan. DNA:n 5G-verkkoa rakennetaan tauotta – kymmeniä tukiasemia avataan viikoittain eri puolille Suomea. Jos siis puhelimen lisäksi päivittää liittymän 5G-aikaan, se mahdollistaa toimintavarman ja nopean 5G-verkon käytön jo laajasti eri puolella Suomea”, toteaa Aavikko.

Myydyimpien älykellojen ja -rannekkeiden listalla Applen älykellomallit ottivat kolmoisvoiton. Tammikuussa myynti keskittyi loppuvuoden tapaan urheilu- ja viestintäominaisuuksia tarjoaviin äly- tai urheilukelloihin edullisempien äly- ja urheilurannekkeiden sijaan.

”Viime vuonna älykellojen ja -rannekkeiden markkina kasvoi räjähdysmäisesti – myynti kaksinkertaistui vuoden 2020 aikana. Myynti jatkaa tänä vuonna oletettavasti kasvuaan, sillä yhä useampi haluaa seurata omaa liikunta-, palautumis- ja lepodataansa. Myös vanhempia älykelloja halutaan päivittää uudemmalla teknologialla varustettuihin malleihin”, ennustaa Aavikko.

DNA:n myydyimmät puhelimet tammikuussa 2021

1. (4.) Apple iPhone 11
2. (1.) Samsung Galaxy A20e
3. (3.) Samsung Galaxy A51 5G *)
4. (5.) Apple iPhone 12 Pro Max 5G *)
5. (12.) Samsung Galaxy A41
6. (2.) Samsung Galaxy A42 5G *)
7. (13.) Apple iPhone 12 Pro 5G *)
8. (-) Samsung Galaxy A51
9. (6.) Apple iPhone SE (2. sukupolvi)
10. (7.) OnePlus Nord 5G *)
11. (10.) Samsung Galaxy A21s
12. (-) Xiaomi Redmi Note 8 Pro
13. (8.) Apple iPhone 12 5G *)
14. (9.) Samsung Galaxy S20 FE 5G *)
15. (14.) OnePlus Nord N100

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) 5G-puhelin

DNA:n myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet tammikuussa 2021

1. (1.) Apple Watch Series 6
2. (2.) Apple Watch SE
3. (5.) Apple Watch Series 3
4. (10.) Samsung Watch Active 2
5. (6.) Huawei Watch GT2
6. (9.) Honor MagicWatch 2
7. (8.) Huawei Band 4 Pro *)
8. (-) Samsung Galaxy Fit2 *)
9. (15.) Huawei Watch GT 2 Pro
10. (-) Apple Watch Series 5
11. (-) Garmin Vivomove 3
12. (-) Huawei Watch Fit
13. (3.) Honor Band 5 *)
14. (-) Honor Watch GS Pro
15. (14.) Honor Watch ES

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) Aktiivisuusranneke

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät osoitteesta https://corporate.dna.fi/media/myyntitilastot

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 942 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n matkaviestinverkon asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa liittymää kohden. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä.