DNA:n tammikuun 2023 myydyimmät puhelimet ja älykellot

Apple ylsi DNA:n tammikuun myydyimpien puhelinten listan kärkeen. Samsungin ja Applen välinen ero kokonaismyyntimäärässä jäi kuitenkin tammikuussa pieneksi. Apple ja Samsung hallitsivat myös myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden kärkisijoja tammikuussa.

DNA:n tammikuun myydyimmäksi puhelimeksi kohosi Apple iPhone 13 5G, joka oli myös vuoden 2022 myydyin puhelin DNA:lla. Joulukuun myydyin puhelin Samsung Galaxy A53 5G sai tammikuussa kakkossijan DNA:n myydyimpien puhelinten listalla. Suosituimpien valmistajien, Samsungin ja Applen, välinen ero kokonaismyyntimäärässä jäi tammikuussa pieneksi. Edullinen Xiaomi Redmi 9C NFC kannatteli puolestaan Xiaomin myyntiä, kun taas OnePlus nousi myydyimpien puhelinten listalle peräti kolmella Nord-sarjan puhelinmallillaan.

”Maailmalla on uutisoitu älypuhelinmyynnin laskusta, ja puhelinten vaihtoväli on pidentynyt myös Suomessa. Valmistajasta ja puhelinmallista riippuen useita vuosia vanhan puhelimen käyttöön saattaa liittyä myös riskejä. Mikäli laitevalmistaja ei tarjoa puhelimelle enää säännöllisiä tietoturvapäivityksiä, saattaa se olla alttiimpi erilaisille tietoturvauhille. Suosittelenkin jokaista hankkimaan myös puhelimiin kattavan tietoturvapalvelun turvallisen netinkäytön varmistamiseksi”, sanoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

”On myös hyvä pitää mielessä, että mikäli vanha puhelin ei tue 4G LTE -verkkoa, hidastuu datankäyttö merkittävästi 3G-verkon sulkeuduttua vuoden 2023 loppuun mennessä”, muistuttaa Aavikko.

Vaikka kodintekniikan nettimyynnin kasvu on ollut jo pitkään nähtävissä, arvostavat DNA:n asiakkaat yhä kattavaa ja palvelevaa myymäläverkostoa. DNA Kaupasta saa asiantuntevaa apua mobiililaitteiden valintaan. Laitteen sekä mahdolliset tarvikkeet ja palvelut kuten vakuutuksen tai tietoturvan saa hankittua helposti samalla kertaa.

Apple ja Samsung hallitsivat myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden kärkisijoja

Apple ja Samsung pitivät hallussaan tammikuun DNA:n myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden listan kärkisijoja. Apple sai tammikuussa peräti viisi sijoitusta myydyimpien tuotteiden joukosta. Tammikuussa kärkikolmikon muodostivat myös joulukuun myydyin malli eli Apple Watch SE GPS (2. sukupolvi), Apple Watch Series 8 GPS sekä Samsung Galaxy Watch4 BT. Tuttujen Xploran ja Huawein tuotteiden lisäksi listalla nähtiin heti alkuvuodesta myös uusia tulokkaita Xiaomin S1 Activen noustessa ensimmäistä kertaa myydyimpien listalle.

”Olemme myös laajentaneet lasten kellopuhelinten saatavuutta samalla, kun kellopuhelimet ovat kasvattaneet voimakkaasti suosiotaan Suomessa. Aloitimme yhteistyön lasten kellopuhelinvalmistaja Spacetalkin kanssa tammikuun lopussa, ja Adventurer-kellopuhelin on nyt saatavilla kaikissa Suomen DNA Kaupoissa sekä nettikaupassa”, sanoo Aavikko.

Viime vuonna sekä älykellojen että mobiiliyhteydellä varustettujen älykellojen osuus jatkoi kasvamistaan Suomen markkinassa. Aktiivisuusrannekkeiden osuus puolestaan pieneni samanaikaisesti, ja nämä molemmat trendit ovat olleet nähtävissä jo pidemmän aikaa myös DNA:n myyntikanavissa.

”Aktiivisten ja terveellisten elämäntapojen seurannasta on viime vuosina tullut yhä useammalle arkinen tapa, johon moni etsii toimivaa kokonaisratkaisua varsinaisista kellomalleista. Toisaalta Huawein ja Xiaomin kaltaisilta valmistajilta on alkanut saapua myös tuotteita, joissa yhdistyvät rannekkeiden kevyt rakenne sekä monista kellomalleista tutut monipuoliset ominaisuudet. Jatkossakin omiin tarpeisiin sopivin ratkaisu löytyy DNA:n kattavasta valikoimasta”, sanoo Aavikko.

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Lisäksi DNA julkaisee myydyimmät tietokoneet -seurannan jokaisen kvartaalin lopussa samassa yhteydessä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät täältä. Koko vuoden myydyimpien laitteiden listojen osalta tulee huomioida, että mallit ovat olleet myynnissä keskenään eripituisia aikoja. Listaa ei ole painotettu myynnissäoloajan mukaan.

Myydyimmät puhelimet tammikuussa 2023

1. (2.) Apple iPhone 13 5G
2. (1.) Samsung Galaxy A53 5G
3. (4.) Xiaomi Redmi 9C NFC*
4. (12.) Samsung Galaxy A33 5G
5. (11.) Apple iPhone 14 Pro Max 5G
6. (5.) Samsung Galaxy A13 5G
7. (3.) Samsung Galaxy A13*
8. (7.) Apple iPhone 14 Pro 5G
9. (14.) OnePlus Nord 2T 5G
10. (8.) OnePlus Nord CE 2 Lite 5G
11. (6.) OnePlus Nord CE 2 5G
12. (-) Samsung Galaxy S21 FE 5G
13. (10.) Apple iPhone 11*
14. (-) Apple iPhone 13 mini 5G
15. (13.) Apple iPhone 12 5G

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) 4G-puhelin. Muut listalla olevat puhelimet ovat 5G-puhelimia.

Myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet tammikuussa 2023

1. (1.) Apple Watch SE GPS (2. sukupolvi)
2. (4.) Apple Watch Series 8 GPS
3. (3.) Samsung Galaxy Watch4 BT
4. (-) Xplora X5 Play
5. (15.) Apple Watch Ultra GPS + Cellular 49mm
6. (12.) Huawei Watch Fit 2
7. (7) Huawei Watch GT 3
8. (5.) Huawei Band 7*
9. (6.) Apple Watch SE GPS + Cellular (2. sukupolvi)
10. (14.) Apple Watch 8 GPS + Cellular
11. (-) Xiaomi Watch S1 Active
12. (8.) Samsung Galaxy Watch5 4G
13. (-) Huawei Watch GT3 Pro
14. (2.) Honor Band 6*
15. (-) Samsung Galaxy Watch5 BT

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) Aktiivisuusranneke

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 956 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu noin 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2021 oli 956 miljoonaa euroa. DNA:lla on 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.