DNA:n toukokuun 2021 myydyimmät puhelimet ja älykellot – alkukesä on vilkasta puhelinten ja älykellojen ostoaikaa

Kevät ja kesä ovat vilkasta puhelinten ja älykellojen ostosesonkia. Alkukesä saa ihmiset päivittämään omia laitteitaan viimeisimpään teknologiaan ja hankkimaan niitä lahjaksi niin kouluista valmistuville kuin syksyllä koulutiensä aloittaville.

Uuden puhelimen hankintapäätöstä vauhdittaa tarve pidemmälle akunkestolle, uusille verkkoyhteyksille ja kirkkaammalle näytölle, kun liikkuminen ja matkustelu kodin ulkopuolella lisääntyy. Toukokuun laitemyynneissä näkyi myös keväälle tyypillinen trendi: hieman edullisempien puhelinten kysynnän kasvu lahjapuhelinhankintojen vuoksi.

DNA:n myydyimmäksi laitteeksi jo huhtikuussa kivunnut Samsung Galaxy A21s jatkoi toukokuun listan kärkipaikalla. Listan sijalle kaksi nousi DNA:n myydyin 5G-malli: Samsung Galaxy A52 5G.

”Kesäaika saa ihmiset päivittämään puhelimiaan viimeisimpään teknologiaan, kun liikkuminen ja matkustelu kodin ulkopuolella lisääntyy. DNA:n 5G-verkon väestöpeitto kattaa jo 40 % suomalaisista, eli yli 2,2 miljoonaa ihmistä, yhteensä 98 eri paikkakunnalla. Tämä mahdollistaa entistä nopeampien 5G-yhteyksien käytön laajasti eri puolella Suomea. DNA:n toukokuun myydyin 5G-puhelin ponkaisi listasijalle kaksi, ja 5G-malleja oli listalla reilusti yli puolet. Liikkuessa ja ulkoillessa puhelin saattaa hajota herkemmin, joten ominaisuuksien lisäksi puhelimen suojaukseen kannattaa panostaa”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

DNA:n yhä laajentunut älykello- ja aktiivisuusrannekevalikoima kiinnostaa kuluttajia, sillä toukokuun listan kärkipaikoille nousivat DNA:n älykellokategorian uutuustuotteet: Honor Band 6 ja Apple Watch 6 GPS + Cellular. Honorin uusi aktiivisuusranneke Band 6 sisältää monipuolisesti aktiivisuuden sekä hyvinvoinnin seurantaa tukevia ominaisuuksia. eSIM-ominaisuudella varustettu Apple Watch 6 GPS + Cellular nousi heti ensimmäisenä myyntikuukautenaan listasijalle kaksi. OnePlussan ensimmäinen älykellomalli on löytänyt innokkaimmat tilaajansa.

”Kiinnostus eSIM-kellomalleja kohtaan jatkuu vilkkaana. Applen mobiiliyhteyksillä varustetut älykellot rynnistivät ensimmäisenä myyntikuukautenaan heti kärkisijoille Samsungin Active 2 -mallin säestäessä hienosti rinnalla. DNA Multi-SIM -lisäpalvelun ansiosta puhelimen voi jättää kotiin vaikkapa pyörälenkin ajaksi, ja silti esimerkiksi karttoja voi käyttää ja puheluja voi vastaanottaa kellon kautta. Kevään myötä tarjolle tulee myös monia mielenkiintoisia uutuuksia tutuilta valmistajilta niin puhelin-, älykello- kuin tablettirintamalla”, Aavikko tarkentaa.

DNA:n myydyimmät puhelimet toukokuussa 2021

1. (1.) Samsung Galaxy A21s
2. (6.) Samsung Galaxy A52 5G *)
3. (2.) Apple iPhone 11
4. (12.) Samsung Galaxy A32 5G *)
5. (4.) Apple iPhone 12 5G *)
6. (15.) OnePlus Nord N100
7. (5.) Samsung Galaxy A42 5G *)
8. (-) OnePlus Nord N10 5G *)
9. (3.) Samsung Galaxy A20e
10. (-) Samsung Galaxy S21 5G *)
11. (9.) Apple iPhone 12 Pro Max 5G *)
12. (13.) Apple iPhone 12 Pro 5G *)
13. (-) OnePlus Nord 5G *)
14. (10.) Apple iPhone 12 mini 5G *)
15. (-) Xiaomi Redmi 9C

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) 5G-puhelin

DNA:n myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet toukokuussa 2021

1. (-) Honor Band 6 *)
2. (-) Apple Watch 6 GPS + Cellular
3. (7.) Samsung Galaxy Watch Active2
4. (1.) Apple Watch Series 6 GPS
5. (-) Apple Watch SE GPS + Cellular
6. (4.) Samsung Galaxy Fit2 *)
7. (8.) Huawei Watch Fit *)
8. (3.) Apple Watch SE GPS
9. (5.) Huawei Watch GT 2
10. (-) Apple Watch Series 5 GPS
11. (9.) Apple Watch Series 3 GPS
12. (13.) Honor Magic Watch 2
13. (-) OnePlus Watch
14. (15.) Honor Watch GS Pro
15. (-) Samsung Galaxy Watch Active

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) Aktiivisuusranneke

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Lisäksi DNA julkaisee myydyimmät tietokoneet -seurannan jokaisen kvartaalin lopussa samassa yhteydessä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät osoitteesta https://corporate.dna.fi/media/myyntitilastot

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 942 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli 934 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.