DNA:n toukokuun 2023 myydyimmät puhelimet ja älykellot

Kevät- ja kesäaika ovat vilkasta puhelinten ja älykellojen ostosesonkia. Alkukesä saa ihmiset päivittämään omia laitteitaan viimeisimpään teknologiaan ja hankkimaan niitä lahjaksi niin kouluista valmistuville kuin syksyllä koulutiensä aloittaville.

Toukokuussa myydyimpien puhelimien listalle mahtuu vain neljä laitevalmistajaa: Apple, Samsung, OnePlus sekä Xiaomi. Näistä OnePlus- ja Xiaomi-puhelimia on vain kaksi, kun Samsung keräsi listalta yhdeksän paikkaa ja Apple neljä, mukaan lukien kärkipaikan. Toukokuun voittajaksi yltänyt Apple keräsi paikkoja niin iPhone 13 -mallillaan kuin uusimmalla iPhone 14 -sarjallaan, jonka kaikki mallit olivat toukokuun listalla hyvin edustettuina.

Kärkipaikkaa toukokuussa piti Applen iPhone 13, joka on ollut koko vuoden kestosuosikkeja. Edistynyt kaksoiskamera, varma suorituskyky, loistava akunkesto, 5G ja kirkas näyttö tekevät tästä yhden kysytyimmistä puhelinmalleista kuukausi toisensa jälkeen. Mallin ampaisua huhtikuun kahdeksannelta sijalta suoraan toukokuun kärkipaikalle on vauhdittanut loppukevään juhlasesonki, joka nostaa yleensä myös hieman arvokkaampien laitteiden kysyntää. Samalla myös erityisesti arvokkaammissa puhelinmalleissa korostuva hintavertailu tehtiin toukokuussa asiakkaille helpommaksi, kun DNA lanseerasi uuden hintavertailukonseptinsa, DNA Takuuhinnan.

“Kevät- ja kesäaika saa ihmiset päivittämään puhelimiaan viimeisimpään teknologiaan, kun liikkuminen ja matkustelu kodin ulkopuolella lisääntyy. Puhelimen hankkimista helpottaa nyt myös DNA:n toukokuussa lanseeraama DNA Takuuhinta, joka tekee aktiivista hintavertailua asiakkaan puolesta. Automatiikkaan pohjautuva konsepti tuo tunnin välein DNA:n verkkokauppaan sekä DNA Kauppoihin ajankohtaiset tiedot useiden alan toimijoiden hinnoista ja muuttaa puhelimen hinnan sen hetken vertailun alimman markkinahinnan mukaiseksi. Tämä säästää asiakkailtamme sekä hintavertailuun kuluvaa aikaa että tietysti myös rahaa”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Juhlasesonki vauhdittaa myös älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden myyntiä

Kevään juhlasesonki näyttäytyy selkeästi myös toukokuun myydyimpien älykellojen ja aktiivisuusrannekkeiden listassa. Apple keräsi toukokuussa jopa neljä ensimmäistä sijaa, Watch SE GPS -mallin ollessa suosituin älykello toukokuussa samalla, kun valmistajan Series 8 GPS- sekä Series 8 GPS + Cellular -mallit täydentävät kärkikolmikon kokoonpanon. Alkava kesä tuo myös sporttisten älykellojen valikoimaan uusia huippuluokan täydennyksiä ja entistä monipuolisempia toimintoja Garminin aloittaessa uusien Fenix 7 Pro- ja Epix Pro -mallien myynnin DNA:n valikoimissa.

Lisäksi myös mobiiliyhteydellisten kellomallien suosio kasvaa tasaisesti. Toukokuun myydyimmistä malleista kuusi on varustettu mobiiliyhteydellä. Näiden joukosta löytyy malleja niin Applelta, Samsungilta kuin Xploralta, joka on vakiinnuttanut suosionsa perheen pienempien ensipuhelimena rannekellon muodossa.

“Kesä on mitä parhainta aikaa tutustua erilaisiin lapsen ensipuhelimeksi toimiviin ratkaisuihin ja aloittaa yhdessä harjoittelu niin, että koulujen alkaessa käyttö olisi jo mahdollisimman sujuvaa. DNA:n vuosittain teettämä koululaistutkimus osoittaa sen, että lapset saavat ensipuhelimensa yhä nuorempana. Yhä kysytymmät kellopuhelimet toimivat oivana keinona puhelimenkäytön harjoitteluun, kun näillä voi soittaa puheluita ja lähettää viestejä turvallisesti ilman pääsyä nettiin tai lapselle sopimattomaan sisältöön”, Aavikko kertoo.

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Lisäksi DNA julkaisee myydyimmät tietokoneet -seurannan jokaisen kvartaalin lopussa samassa yhteydessä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät täältä. Koko vuoden myydyimpien laitteiden listojen osalta tulee huomioida, että mallit ovat olleet myynnissä keskenään eripituisia aikoja. Listaa ei ole painotettu myynnissäoloajan mukaan.

DNA:n toukokuun myydyimmät puhelimet:

 1. (8.) Apple iPhone 13 5G
 2. (4.) Apple iPhone 14 Pro 5G
 3. (-) Samsung Galaxy A34 5G
 4. (3.) Samsung Galaxy A13 5G
 5. (-) OnePlus Nord CE 2 Lite 5G
 6. (-) Samsung Galaxy A54 5G
 7. (7.) Apple iPhone 14 Pro Max 5G
 8. (2.) Apple iPhone 14 5G
 9. (11.) Xiaomi Redmi Note 10 5G
 10. (-) Samsung Galaxy A14*
 11. (-) Samsung Galaxy A14 5G
 12. (-) Samsung Galaxy S22 5G
 13. (-) Samsung Galaxy S23 5G
 14. (6.) Samsung Galaxy A33 5G
 15. (1.) Samsung Galaxy A53 5G

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) 4G-puhelin. Muut listalla olevat puhelimet ovat 5G-puhelimia.

DNA:n toukokuun myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet:

 1. (7.) Apple Watch SE GPS (2. sukupolvi)
 2. (2.) Apple Watch Series 8 GPS
 3. (11.) Apple Watch 8 GPS + Cellular
 4. (3.) Apple Watch SE GPS+Cellular (2. sukupolvi)
 5. (5.) Huawei Watch GT 3
 6. (-) Xplora XGO3
 7. (12.) Apple Watch Ultra GPS + Cellular 49mm
 8. (15.) Samsung Galaxy Watch5 BT
 9. (1.) Samsung Galaxy Watch4 BT
 10. (-) Xiaomi Watch S1
 11. (9.) Huawei Band 7*
 12. (13.) Samsung Galaxy Watch5 4G
 13. (10.) Amazfit GTS 4 Mini
 14. (-) Xplora X6 Play
 15. (-) Xiaomi Redmi Band 2*

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.
*) Aktiivisuusranneke.

Lisätietoa DNA Takuuhinnasta: https://www.dna.fi/takuuhinta 

Lisätietoa DNA:n Koululaistutkimuksesta: https://www.sttinfo.fi/data/attachments/00721/ab91e499-2147-4529-8b9c-1dd4cac89c19.pdf 

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 997 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 700 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu noin 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2022 oli 997 miljoonaa euroa. DNA:lla on 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.