DNA:n uusi vastuullisuusraportti näyttää ilmasto-, monimuotoisuus- ja digitaalisen yhdenvertaisuuden työn hyvät tulokset

DNA:n vuoden 2022 vastuullisuusraportti on julkaistu vuosikertomuksen yhteydessä. Raportista selviää monia merkittäviä kehitysaskeleita ja hyviä tuloksia varsinkin ilmastopäästöjen vähentämisessä, ympäristöjohtamisessa ja työssä monimuotoisuuden ja digitaalisen yhdenvertaisuuden hyväksi.

Uusi raportti on tehty DNA:n uuden, vuonna 2022 uudistetun vastuullisuusohjelman mukaisesti, ja se näyttää DNA:n uudet, entistäkin kunnianhimoisemmat vastuullisuustavoitteet.

Lähes 55 % lasku omissa päästöissä

Vuonna 2022 DNA:n omista päästöistä aiheutuneet suorat ja epäsuorat päästöt (Scope 1 ja 2) olivat 7581 hiilidioksiditonnia, mikä on 54,5 % vähemmän kuin vuonna 2019 (13 900 hiilidioksiditonnia).

DNA:n omien päästöjen merkittävin kategoria on sähkönkulutuksen hiilijalanjälki (Scope 2), jossa DNA saavutti myös kiitettävän 28 % laskun edelliseen vuoteen 2021 verrattuna.

”Päästömme pienenivät viime vuonna merkittävästi, kiitos vihreän sähkön lisääntymisen ja uusien energiatehokkaiden verkkotekniikoiden. Tänä vuonna sama hyvä työ jatkuu edelleen”, iloitsee DNA:n vastuullisuuspäällikkö Tuuli Nummelin.  

DNA:n ilmastotyötä kirittämässä on edelleen Science Based Targets initiative -hankkeessa mukanaolo. Konsernintasoisena tavoitteena on toiminnan aito eli päästötön Scope 1 ja 2 Pohjoismaissa vuoteen 2030 mennessä, sekä se, että DNA:n toimittajista ainakin kaksi kolmasosaa on​ vuoteen 2025 mennessä SBT-tavoitteiden piirissä.

Ympäristöjohtamisjärjestelmälle ISO 14001 -sertifiointi

Vuonna 2022 DNA:n ympäristöjohtamisjärjestelmä sai ISO 14001 -sertifikaatin, joka takaa sitoutumista ympäristövastuuseen ja sen jatkuvan kehittämisen.

Yli 26 600 koulutettu digitaalisiin taitoihin

DNA on mitannut vuonna 2022 ensi kertaa onnistumistaan digitaalisen yhdenvertaisuuden työssä. Mittarina oli se, kuinka monta henkilöä se on ollut kouluttamassa digitaalisissa taidoissa. Yhdessä seitsemän kumppaninsa kanssa DNA onnistui kouluttamaan 26 616 henkilöä digitaitoihin. DNA:n kumppaneita ovat Suojellaan Lapsia, Plan International Suomi, SOS Lapsikylä, Helsinki Missio, Hope ry, Vanhustyön keskusliitto ja Mimmit Koodaa.

Tavoitteena Inhimillinen ja omanlainen DNA  

DNA:n tavoitteena on olla erilaisuudet hyväksyvä ja monimuotoinen työyhteisö. DNA on onnistunut edistämään tätä tavoitetta, sillä jopa 92 % DNA:laisista kokee, että he voivat tulla töihin sellaisena kuin ovat, ja 83 % kokee voivansa edistää uraansa huolimatta taustastaan. 

DNA on lisäksi julkaissut Omanlainen -nettisivun, jossa kerrotaan yrityksen monimuotoisuustavoitteista. Tänä vuonna vastuullisuusraportissa oli toista vuotta mukana sukupuolten kohdalla mukana kategoria muu. DNA:lla muunsukupuolisia ei datan mukaan vielä ole, mutta kategorian huomioiminen on osaltaan kannuste työntekijöille olemaan avoimesti omia itsejään myös työelämässä.   

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 997 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 700 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.