DNA:n vuoden 2021 teknologiatrendit näyttävät 5G:n, verkottumisen ja pandemian vaikutusten monet ulottuvuudet
DNA kokosi yhteen tulevan vuoden teknologiatrendit. Niistä on selvästi nähtävissä, että ensi vuosi tulee olemaan teknologisen kehityksen avaamien mahdollisuuksien ja pandemian vauhdittamien muutosten vuosi. Myös vastuullisuuden teemat näkyvät entistä vahvempina, ja paine tarjota tasavertaisia osallistumismahdollisuuksia ja tuottaa ympäristöystävällistä teknologiaa kasvaa monessa yrityksessä.
DNA:n asiantuntijoiden tunnistamat 17 trendiä kattavat ajankohtaiset ilmiöt laajasti. DNA:n toiminnassa vahvimmin vaikuttavat trendit liittyvät verkottumiseen, turvallisuuteen ja 5G:n tuomiin uusiin mahdollisuuksiin. – Nopea ja tasalaatuinen kiinteä 5G -yhteys toimistoon ja kotiin kiinnostivat jo kuluneena vuonna laajasti, ja olemme saaneet kiinteän 5G:n asiakkailtamme paljon hyvää palautetta. Tulevana vuonna 5G-verkot laajenevat, ja kiinteä 5G -yhteys tulee useammille mahdolliseksi, kertoo DNA:lla yritysliiketoiminnan strategiasta ja yritysasiakkaiden palveluliiketoiminnasta vastaava johtaja Tuukka Toivonen. Myös SD-WAN eli toimipisteyhteyksien tuottaminen keskitettynä ohjelmistopohjaisena yritysverkkoratkaisuna on tärkeä palvelu monille DNA:n asiakkaille. DNA:n Secure SD-WAN -ratkaisu sisältää sisäänrakennetun tietoturvan ja kattaa Suomen lisäksi Pohjoismaat ja muut kansainväliset toteutukset. Tulevaisuudessa SD-WAN-ratkaisut kehittyvät enenevässä määrin SD-Branch-ratkaisuiksi, joissa hallitaan keskitetysti toimipisteiden välisten yhteyksien lisäksi toimipisteiden lähiverkkoja. Nyt julkaistu trendikokoelma on tehty tueksi erityisesti yrityksille ja yrittäjille, mutta siinä on ajankohtaista tietoa kaikille. – Korona aiheutti muutoksia työskentely- ja opiskelutapoihin ja palveluiden siirtymistä verkkoon, ja se kehitys jatkuu vielä sittenkin, kun koronasta päästään eroon. Lisäksi varsinkin kyberturvallisuuden uhat ja niiltä suojautuminen koskevat jokaista, joka työskentelee, asioi tai muuten vain kuluttaa aikaa tietoverkoissa, Toivonen painottaa. Kyberturvallisuus on vahvasti läsnä uusissa trendeissä esimerkiksi tekoälyn näkökulmasta: Tutkimusyhtiö Forresterin tutkimusraportin mukaan 88 prosenttia tietoturvan asiantuntijoista arvioi, että tekoälyn ja koneoppimisen voimin tapahtuvista hyökkäyksistä tulee valtavirtaa. Yli puolet heistä odottaa, että näin käy jo vuoden 2021 kuluessa. Jokainen onnistunut uudenlainen hyökkäys tuottaa koulutusaineistoa koneoppiville algoritmeille, jotka tunnistavat heikkouksia yhä nopeammin ja mahdollistavat yhä ovelammat iskut.* Teknologiaa ja työelämää koskettavia trendejä luotaamalla ja jakamalla DNA haluaa tukea asiakkaitaan jatkuvasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. |
DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.