DNA:n vuosikertomus 2021 julkaistu – lue merkittävistä harppauksista monimuotoisuus- ja ilmastotyössä

DNA julkaisi 8.3.2022 vuosikertomuksensa yhteydessä vastuullisuusraporttinsa. Raportista selviää monia merkittäviä kehitysaskeleita esimerkiksi ilmastopäästöjen, monimuotoisuuden ja digitaalisen yhdenvertaisuuden osalta.

Merkittävä 30 % päästöjen lasku 

Vuonna 2021 DNA:n energiankulutuksesta aiheutuvat epäsuorat päästöt (Scope 2) olivat 9 625 hiilidioksiditonnia, mikä on noin 30 % vähemmän kuin vuonna 2020, jolloin päästömme olivat 13 870 tonnia. Vaikka DNA:n sähkönkulutus kasvoi, päästöt pienenivät kiitos vanhaa teknologiaa korvaavien energiatehokkaiden ratkaisujen.  

DNA päätti myös jatkaa hiilikompensaatiota, ja kompensoi kaikki suorat päästönsä (Scope 1) Compensaten kautta. Kasvatimme kompensoitavaa osuutta vuoden aikana vielä alkuperäisestä 419 tonnin Scope 1 -tasosta, kompensoiden yhteensä 450 tonnia.    

Tavoitteena monimuotoinen, omanlainen DNA  

Kaiken kaikkiaan DNA:n tavoite on kehittyä erilaisuudet paremmin hyväksyväksi ja monimuotoiseksi työyhteisöksi. DNA on onnistunut edistämään tavoitetta, sillä jopa 93 % DNA:laisista kokee, että he voivat tulla töihin sellaisena kuin ovat, ja 85 % kokee voivansa edistää uraansa huolimatta taustastaan. 

Vuonna 2021 DNA julkaisi Omanlainen-nettisivun, jossa kerrotaan yrityksen monimuotoisuustavoitteista. Tänä vuonna vastuullisuusraporttiin lisättiin sukupuolten kohdalla mukaan muunsukupuoliset. DNA:lla muunsukupuolisia ei datan mukaan vielä ole, mutta kategorian huomioiminen on myös kannuste työntekijöille olla avoimesti omia itsejään myös työelämässä.    

Uusia kumppanuuksia edistämään digitaalista yhdenvertaisuutta 

Puhe- ja datayhteyksistä on tullut ihmisille ja yhteiskunnalle välttämättömyyshyödyke: ilman toimivia yhteyksiä on vaikea selviytyä arjesta. DNA haluaa omalta osaltaan edistää digitaalisen yhdenvertaisuuden toteutumista Suomessa, mutta emme voi saavuttaa digitaalista yhdenvertaisuutta yksin. Tarvitsemme mukaan kumppaneita lisäämään työmme vaikuttavuutta ja tuomaan mukaan asiantuntijuutta, jotta digitaalisuus hyödyttäisi myös kaikista heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä.  

Vuonna 2021 saimme kaksi uutta merkittävää kumppania tukemaan toimintaamme. Teemme nyt yhteistyötä Suojellaan Lapsia ry:n kanssa, jotta lapset oppisivat käyttämään nettiä turvallisemmin. Lisäksi aloitimme yhteistyön Plan International Suomen kanssa edistämään maahanmuuttajanuorten työllistymistä ICT-maailmaan.  

DNA jatkoi myös kumppanuuksiaan SOS-Lapsikylän, Hope ry:n ja HelsinkiMission kanssa. 

Vuoden 2022 aikana DNA uudistaa vastuullisuusohjelmansa ja jatkaa tärkeäksi toteamaansa työtä ilmaston, erinomaisen työpaikan, digitaalisen yhdenvertaisuuden sekä luotettavan tietoturvan ja –suojan edistämiseksi. 

Lue lisää raportistamme: https://corporate.dna.fi/sijoittajat/raportit/vuosikertomukset-ja-vastuullisuusraportit

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 956 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.