eFutisliiga alkaa tänään – ”Veikkausliiga siirtyy lennosta eFutisliigan digitaaliselle viheriölle”

Jalkapallon Veikkausliiga-kausi päättyy tänään keskiviikkona runkosarjaan. Miltei samalla kellonlyömällä avautuvat kuitenkin digiviheriöt, kun uusi kansallinen e-urheilusarja, eFutisliiga alkaa.

”Tänään näemme suomalaisessa jalkapallossa historiallisen viestikapulan vaihdon, kun Veikkausliiga siirtyy lennosta eFutisliigan digitaaliselle viheriölle. Edes poikkeukselliset ajat eivät voi estää palloa pyörimästä”, Veikkausliigan liiketoiminnan kehityksestä ja markkinoinnista vastaava johtaja Ville-Mikko Korkka iloitsee.

Veikkausliigan ja Telian perustama eFutisliiga pyörähtää käyntiin tänään keskiviikkona klo 18.00. Veikkausliigan seurat ovat valinneet kukin FIFA-pelin huippunimistä kaksi pelaajaa omaan joukkueeseensa. Seurat kohtaavat runkosarjassa kertaalleen toisensa, minkä jälkeen käynnistyvät pudotuspelit, jotka huipentuvat finaaliin joulukuun 15. päivä.

eFutisliigasta aukeaa polku MM-turnaukseen

Uusi suomalainen eFutisliiga asettuu osaksi maailman suurinta e-jalkapalloekosysteemiä, eli EA Sportsin maailmanlaajuisesti hallinnoimaa FIFA Global Series -sarjaa.

”eFutisliigassa pelataan tosissaan, eikä unohdeta unelmoida. Tarjolla on Suomen mestaruus ja keväällä pelattavan kauden osalta myös paikka e-futiksen MM-karsintaputkessa. On siis mahdollista, että lähitulevaisuudessa juhlimme ensimmäistä suomalaisen jalkapallon MM-turnauspaikkaa! Telia Esports Seriesin tavoitteena on alusta alkaen ollut mahdollistaa pelaajien nousu aivan maailman huipulle, ja nyt polku e-futiksen huipulle on avoinna”, kertoo Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

eFutisliigan pääyhteistyökumppanina toimii PlayStation ja muina yhteistyökumppaneina maailman suurimpiin pankkeihin kuuluva Santander sekä kotimainen kosmetiikkabrändi LV. PlayStation ja Santander ovat myös UEFA Champions Leaguen pääyhteistyökumppaneita.  

Uuden eFutisliigan myötä Telian omistama MTV laajentaa e-urheilutarjontaansa jalkapallon puolelle. Viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa mtv-palvelusta ja C Moresta keskiviikkoiltaisin. Lähetyksiä voi seurata myös Telia TV:stä.

Historian ensimmäinen eFutisliigan lähetys lähetetään tänään keskiviikkona klo 18.00 alkaen.

Lue lisää: eFutisliiga käynnistyy marraskuussa – Seurat valitsivat pelaajansa uuteen sarjaan

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.