eFutisliiga käynnistyy marraskuussa – Seurat valitsivat pelaajansa uuteen sarjaan

Veikkausliigan ja Telian perustama eFutisliiga pyörähtää käyntiin marraskuun alussa. Veikkausliigan seurat valitsivat kukin Fifa-pelin huippunimistä kaksi pelaajaa omaan joukkueeseensa. Mukana on myös e-jalkapallomaajoukkueen ykköstähti Joona ”Krompe” Vaajala, joka edustaa sarjassa FC Hakaa.

 eFutisliigan runkosarja käynnistyy 4.marraskuuta. Seurat kohtaavat runkosarjassa kertaalleen toisensa, minkä jälkeen käynnistyvät pudotuspelit, jotka huipentuvat finaaliin joulukuun 15. päivä.

 ”Todella herkullinen sarja luvassa. HJK on kieltämättä ennakkosuosikki, mutta voittoa lähdemme hakemaan”, Joona Vaajala aprikoi.

 Vaajala nousi maan ykköspelaajaksi viime keväänä voitettuaan Fifan epävirallisen suomenmestaruuden, mikä nosti hänet samalla maajoukkueeseen.

 ”Pelistä tuli juuri uusi versio, ja kaikki vapaa-aika menee nyt uusien kikkojen opettelussa. Helppoja pelejä ei taida olla yhtään edessä, mutta uskon, että taitomme riittävät kärkisijoihin”, ammattilaisuralle tähtäävä Vaajala puntaroi.

 Veikkausliigan liiketoiminnan kehityksestä ja markkinoinnista vastaava johtaja Ville-Mikko Korkka iloitsee uuden sarjan käynnistymisestä.

”Jalkapallon levittäytyminen nyt myös digitaalisille viheriöille on historiallinen kehitysaskel suomalaisessa urheilussa. Saamme käyntiin huipputason kotimaisen eFutisliigan, jossa seurat ovat innolla mukana. Mestaruudesta on luvassa jännittävä taistelu”, Korkka ennakoi.

 ”Tämä poikkeusaika on paljastanut e-urheilussa piilevän potentiaalin koko maailmalle. eFutisliiga on täydellinen esimerkki siitä, miten perinteinen urheilu ja e-urheilu voivat kulkea käsi kädessä”, Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä kuvailee.

Lähetykset keskiviikkoisin mtv-palvelusta ja C Moresta

 eFutisliigan myötä MTV laajentaa e-urheilutarjontaansa jalkapallon puolelle, sillä viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa mtv-palvelusta ja C Moresta. Studiolähetykset alkavat kauden aikana keskiviikkoisin kello 18. Lähetyksiä voi seurata myös Telia TV:stä.

eFutisliigan kokoonpanot kaudella 2020

FC Haka: Joona ”Krompe” Vaajala, Jussi ”JaKurrii” Koivuniemi

FC Honka: Roope Nironen, Jesper Hietarinne

FC Inter Turku: Marvin Gorgees, Kasperi Nevä

FC Lahti: Jeremias Kosamo, Jesper ”Kingfiti” Lagerblom

FC TPS: Juha Viherkoski, Jere ”JJ22” Jokinen

HIFK: Jesse ”Jesuu_20” Hämäläinen, Niko Koskinen

HJK: Eemeli ”Eemeli” Simpanen, Jesse ”Kossu” Kosamo

IFK Mariehamn: Niklas ”nigi” Gallen ja Arttu ” Arttu” Helaseppä 

Ilves: Matias ”Masatial” Hänninen, Juuso Tasku

RoPS: Ali ”Fantasyali97” Chakir, Topias ”kyllmar21x” Kylliäinen

SJK: Anton ”Anzinho” Korvenaho, Valtteri Kyrö

KuPS: Pyry ”PyrdeR6” Rajala, Joel ”Tsouel” Niemelä

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.