Ekoluokitellut puhelimet painelivat kesäkuun myydyimpien puhelinten listalle

Kesäkuun myyntitilastot paljastavat puhelinten ympäristövaikutusten kiinnostavan kuluttajia. Telian kymmenen suosituimman puhelimen joukosta kuusi kantaa Eco Rating -merkintää. Lasten ensipuhelimiksi hankittavat mallit näkyvät myös myydyimpien puhelinten tuoreimmassa tilastossa.

”Koulun aloittaminen lisää tarvetta hankkia lapselle ensipuhelin, ja kesälomalla vanhemmilla on hyvin aikaa harjoitella uuden laitteen käyttöä yhdessä lapsen kanssa. Ensipuhelinhankinnat heijastuvat jo nyt kesäkuun listalle nousseina edullisempina malleina. Puhelimenvaihtajien trendiksi muodostuneet 5G-puhelimet ja niiden suosio ei ota laantuakseen, mutta sen lisäksi suomalaiset ovat hämmästyttävällä tavalla heränneet myös ympäristötietoisuuteen puhelinten valinnassa. Kuusi kymmenestä myydyimmästä oli ekoluokiteltuja puhelimia”, kommentoi Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää uusimpia myyntitilastoja.

Suosituin ekomerkitty puhelin oli Samsung Galaxy A21s. Se nousi kesäkuun myyntitilastojen kakkoseksi.

Telia toi vastikään ensimmäisenä operaattorina Suomessa neljän muun eurooppalaisen operaattorin kanssa luodun ekoluokituksen, joka mittaa mobiililaitteen ympäristövaikutuksia. Kesäkuusta lähtien ekoluokiteltuja puhelimia on myyty 24 Euroopan maassa. Ekoluokitus- eli Eco Rating -järjestelmän ovat kehittäneet yhdessä pohjoismainen Telia, saksalainen Deutsche Telekom, ranskalainen Orange, espanjalainen Telefonica ja englantilainen Vodafone. 

Puhelimen ekoluokituksesta kertoo fyysinen tai digitaalinen Eco Rating -merkintä, jossa näkyvät laitteen saamat pisteet. Mitattavina ovat laitteen kestävyys, korjattavuus ja kierrätettävyys, valmistuksessa käytetyt luonnonvarat sekä laitteen koko elinkaaren hiilijalanjälki.

6/2021, myydyimmät puhelimet, kuluttajat

1 (1)     OnePlus Nord N100
2 (3)     Samsung Galaxy A21s *
3 (2)     Apple iPhone 12 5G
4 (-)      OnePlus Nord 5G *
5 (5)     Samsung Galaxy A42 5G *
6 (-)      Samsung Galaxy A02s *
7 (-)      Apple iPhone SE (2020)
8 (-)      Samsung Galaxy A52 *
9 (4)     Samsung Galaxy A32 5G *
10 (9)   Apple iPhone 12 Pro Max 5G

*) Puhelimet, joista löytyy Eco Rating -merkintä.

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4400 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.