eLiiga huipentuu viikonloppuna – Jääkiekon mahtiseurat Tappara ja Kärpät kohtaavat jo semifinaaleissa

Jääkiekon virallisen e-urheilusarjan eLiigan ensimmäinen kausi huipentuu tänä viikonloppuna. Lauantaina pelataan semifinaalit ja sarjan voittaja selviää sunnuntaina Subilla esitettävässä finaalilähetyksessä. Palkintosijoista kamppailevat muun muassa perinteisen jääkiekon mahtiseurat Tappara ja Kärpät.

”Jo eLiigan semifinaaleissa lauantaina on edessä erittäin mielenkiintoinen tilanne, kun jääkiekon mahtiseurat kohtaavat virtuaalijäillä. Ottelussa pelaavat runkosarjan voittaja Tappara ja runkosarjassa kakkoseksi tulleen HIFK:n pudottanut Kärpät. Seurat ovat perinteisen jääkiekon puolella taistelleet mestaruudesta toisiaan vastaan jo monta kertaa, ja nyt seurat kohtaavat myös eLiigan kärkiotteluissa”, intoilee Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

eLiigassa palkintosijoista kamppailevat Tappara pelaajinaan Erik ”ENCEKI” Tammenpää ja Arttu ”Artuzio” Mustila, Kärpät pelaajinaan Paul ”Pleemaker” Arontie ja Kristian ”Kriketsi17” Veijola, Jukurit pelaajinaan Tuukka ”FlyerKungen” Kuha ja Hannes ”Hansulinho” Kettunen sekä KalPa pelaajinaan Saku ”Mehukatti10” Serttilä ja Roni ”MrNipsuli-” Kaján.

Telia Esports Seriesin eLiigan finaaliotteluita voi viikonlopun aikana seurata mtv-palvelusta, C More -suoratoistopalvelusta sekä Telia TV:stä. Semifinaalit pelataan lauantaina klo 18 alkaen ja pronssiottelu sunnuntaina klo 11. eLiigan kauden voittaja selviää sunnuntaina 13.12. pelattavassa finaaliottelussa, jota voi seurata myös Subilta klo 14 alkaen.

eLiigan palkintopotti on tällä kaudella 10 000 euroa.

”Nyt korostuu henkinen kestävyys”, sanoo Ari Vallin

C Moren Liiga-asiantuntijana ansioitunut entinen huippujääkiekkoilija Ari Vallin näkee Liigan ja eLiigan välillä monia yhtäläisyyksiä.

”Tapparan ja Kärppien välinen semifinaaliottelu on todellinen kahden dynastian kohtaaminen. Seurat ovat 2010-luvulla olleet miltei joka vuosi kärkikahinoissa mukana perinteisen Liigan puolella, ja nyt seurat kamppailevat pokaalista myös virtuaalijäillä, mikä tekee ottelusta erityismielenkiintoisen”, Vallin kertoo.

Finaalipeleissä korostuu Vallinin mukaan taitojen lisäksi myös henkinen kestävyys.

”Kun ollaan näin lähellä finaalia, paineensietokyky voi nousta ihan ratkaisevaksi tekijäksi. Se, kumpi seura tai pelaaja pystyy paineen alla paremmin suorittamaan niitä omia juttujaan ja pelaamaan rennosti omilla vahvuuksillaan, voittaa. Henkistä kapasiteettia siis tarvitaan, eivätkä kädet saa tutista”, moninkertainen jääkiekon Suomen mestari Vallin sanoo.

Vallinin ajatuksia voi kuulla lisää sunnuntain finaalilähetyksessä Subilla. Voittajasuosikkia kysyttäessä Vallin vaikenee.

”Paras voittakoon.”


Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.