Elisa 5G-verkko laajeni Toholammelle ja Kannukseen

Elisan 5G-verkko on laajentunut Keski-Pohjanmaalla ja verkko on avattu nyt Toholammelle ja Kannukseen. Elisan 5G-verkko on käytössä jo 137:llä paikkakunnalla Suomessa.

Elisa on avannut 5G-verkon Toholammen ja Kannuksen keskustan alueille. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkko on Suomen kattavin* ja palvelee jo 137:llä paikkakunnalla. Verkon alueella asuu yli 60 % suomalaisista. 

– Yhä useammilla on kotonaan älylaitteita, kuten robotti-imureita, älytelevisioita ja hälytysjärjestelmiä, jotka ovat riippuvaisia luotettavasta netistä. Näiden ja erilaisten IoT-sensoreita hyödyntävien laitteiden määrä ja suosio tulee kasvamaan rajusti tulevina vuosina kuluttajilla. 5G:n ansiosta kotiin on mahdollista saada jopa gigan nopeuden mobiiliyhteys, jota voivat sujuvasti käyttää kaikki perheenjäsenet ja kodin älylaitteet yhtä aikaa, sanoo Niklas Granholm, Elisan Pohjanmaan aluejohtaja.

Kannustalolla 5G-verkko otetaan tyytyväisenä vastaan. 

– Toimialamme digitalisoituu kovaa vauhtia, ja voimakas siirtyminen etätyöskentelyyn vaatii entistä suurempia tehoja myös tietoliikenneyhteyksiltä. Tähän Kannuksen uusi 5G-verkko tuo meille erinomaista tukea. Tulevaisuudessa voimme myös pohtia millaisia liiketoiminnan kehittämisen suuntia uusi mobiiliteknologia tarjoaa, miettii Kannustalojen toimitusjohtaja Mika Uusimäki.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa. 

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 

*Boftel Oy. Lisätietoa tutkimuksesta ja tulokset: www.elisa.fi/5g/#tutkimus

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj