Elisa aloittaa yhteistyön Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa – jokaisesta myydystä lasten kellopuhelimesta 5 euroa MLL:n lasten ja nuorten puhelimen ja chatin toimintaan

Elisa ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto ovat sopineet kaksivuotisesta yhteistyöstä, jonka tavoitteena on tukea lasten, nuorten ja lapsiperheiden digitaalista hyvinvointia. Huhtikuun alusta alkaen kaikista Elisan myymistä lasten kellopuhelimista tilitetään viisi euroa Mannerheimin Lastensuojeluliitolle.

Yhä useampi vanhempi on huolissaan lastensa digitaalisesta turvallisuudesta. Elisan vuonna 2022 teettämän tutkimuksen* mukaan 66 % vanhemmista on huolissaan haitallisista sisällöistä. Eniten huolestuneita löytyy 7–9-vuotiaiden lasten vanhemmista. Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Elisan yhteistyö tarttuu tähän ajankohtaiseen teemaan. 

”Yhteistyön starttaaminen tuntuu luontevalta, sillä sekä Elisa että MLL haluavat tukea lasten hyvinvointia ja digitaalista turvallisuutta. Valitsimme kellopuhelimen yhteistyön kärjeksi, koska kellopuhelin on turvallinen ensipuhelin lapselle. Se mahdollistaa yhteydenpidon läheisiin ja sijainnin seurannan”, kertoo Elisan Smart Living -liiketoiminnasta vastaava liiketoimintajohtaja Laura Puusaari.

Viiden euron tilitys tehdään huhtikuusta alkaen kaikista Elisan myymistä lasten kellopuhelimista, joita ovat Spacetalk, Moochies, Xplora ja My First Fone. Kellopuhelimista tilitetyillä rahoilla tuetaan MLL:n Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin toimintaa. Elisa on yhteistyön myötä mukana myös valtakunnallisessa Hyvä alku koulutielle -kampanjassa, jossa MLL jakaa vanhemmille tietoa, toimintaohjeita ja ohjausta lapsen aloittaessa koulun. Vuoden 2023 kampanjassa kärkinä ovat kaverisuhteiden muodostumisen tukeminen ja kiusaamisen ehkäisy ja kohderyhmänä vuonna 2016 syntyneiden lasten vanhemmat.

”Lapsella on oikeus turvallisuuteen – myös digitaalisissa ympäristöissä. Mediataitoja on hyvä harjoitella yhdessä lapsen kanssa. Älypuhelimen hankinta voi tulla jossain vaiheessa ajankohtaiseksi, mutta ekaluokkalaisen kohdalla kellopuhelin voi olla oiva ratkaisu turvalliseen ja ikätasoiseen puhelimen käytön harjoitteluun”, sanoo Paula Aalto, Mannerheimin Lastensuojeluliiton kouluyhteistyön ja digitaalisen nuorisotyön päällikkö.

*Tutkimus toteutettiin IROResearch Oy:n valtakunnallisessa kuluttajapaneelissa Tutkimushaastatteluja tehtiin yhteensä 602. Tiedonkeruuaika oli 18.5-30.5.2022. Tutkimuksen tilastollinen virhemarginaali on maksimissaan n. + 4,0 prosenttiyksikköä. Tutkimuksen tilasi Elisa Oyj. 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2022 oli 2,1 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 600 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL:n tavoitteena on lapsiystävällinen Suomi. MLL tarjoaa eri elämäntilanteissa vertaistukea, monipuolista toimintaa sekä osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia. Suomen suurimpaan lastensuojelujärjestöön kuuluu 73 000 jäsentä, 537 paikallisyhdistystä, 10 piirijärjestöä ja keskusjärjestö. www.mll.fi  

MLL:n Lasten ja nuorten puhelin sekä chat päivystävät vuoden jokaisena päivänä. Yhteyttä voi ottaa nimettömästi mistä tahansa mieltä painavasta asiasta ja puhelu on soittajalle maksuton. MLL:n kouluttamat, vapaaehtoiset päivystäjät käyvät noin 15 000 puhelin-, chat- tai nettikirjekeskustelua vuodessa. Palvelu saa lapsilta ja nuorilta kiitosta kiireettömyydestä ja siitä, että päivystäjät suhtautuvat kaikenlaisiin huoliin ja tunteisiin arvostaen. Tarvittaessa lapsi tai nuori autetaan ammatillisen avun piiriin.  www.nuortennetti.fi/lasten-ja-nuorten-puhelin